Heerlijk die zonnestralen!!!

Lieve allemaal,

Wat heerlijk was het afgelopen maandag. Het nodigde uit voor een wandeling. Dus na wat huishoudelijke klusjes, kon ik om half 10 mijn wandelschoenen aan doen en er op uit gaan. Mijn eigen rondje van 25 km stond in de planning. Lekkere muziek van Bob Sinclar op mijn oren en gaan. De benen voelden een beetje stram, maar na een tijdje waren die vanzelf soepel gelopen en hard ik flink de vaart er in. Even water bijtanken bij mijn bekende stop in het Westerpark en weer verder. Het leuke is dat je het onderweg echt al lente ziet worden. De warmte op je huid is al zo lekker en wat ook meegenomen is, je wordt er ook nog bruin van. Via de Parade in Nootdorp, door de Dobbeplas richting Delfgauw (na 2 jaar zitten deze 2 er nog steeds!) en zo weer bij Pijnacker Zuid binnenkomen. En dat allemaal in 3,5 uur. Echt zo lekker gelopen en wat krijg ik daar een energie van. Dit heb ik zo nodig. En oh, wat kriebelt die Nijmeegse dan. Zoveel mensen in mijn omgeving die zeggen, “meid, Nijmegen kun je volgend jaar ook weer, maar Zuid Afrika is eenmalig”. En ik weet dat ze allemaal zo gelijk hebben, maar die sfeer daar in Nijmegen…..Ik weet gewoon wat ik ga missen en dat is denk ik wat ik het ergste vind. Ach, het zal wel loslopen.
Woensdag was Ronnie jarig, hij is alweer 18 jaar geworden. ’s Middags kwamen mijn schoonouders al, wat heel gezellig was en ’s avonds hebben we het met vrienden en familie gevierd. Zelf wil hij nog een avond orgeniseren voor zijn vrienden. Het is wel de bedoeling, dat we dan niet thuis zijn. Tuurlijk Ron!! Heerlijk dat hij zo goed in zijn vel zit. Hij is echt mijn kanjer. Ik vind het ook zo bijzonder dat wij samen straks in Zuid Afrika zitten. We praten er samen best veel over en dat op zich vind ik al geweldig. Er moeten nog wel wat dingen geregeld worden, zoals een paspoort voor Ronnie, inentingen halen en wat formulieren tekenen. Het begint van lieverlee vorm te krijgen en dat geeft een fijn gevoel. Maar de vraag is wel, hoe is het om straks 3 weken de rest van je gezin te moeten missen. Hoe ga ik om met al die indrukken die ik straks krijg. Kan ik er mee omgaan? We gaan het gewoon beleven en ik hoop dat ik jullie op de een of andere manier kan laten weten hoe het gaat. Maar goed, het is nog niet zover. Eerst nog even verhuizen (alsof het niets is!!). We zijn al flink met de voorbereidingen bezig. Van de week heb ik een lijstje gemaakt en daar stond bovenaan: afspraak maken met de verkopers. Ik had het nog niet geschreven, of ze belde. Dat geloof je toch niet!!! Wanneer we een keer langskomen met de jongens, dan kunnen zij het ook even zien. Zo lief van haar!! We gaan er binnenkort langs. Ook hebben we gevraagd, of we wat planten en struiken mochten overzetten. Dat was prima en omdat voor verpoten nu de beste tijd is, gaat Wim het van de week regelen. Het begin is er!!!!!

Na een heerlijke week van werken, was ik zaterdag om half 6 thuis en was het weekend!!! Ik had eigemlijk maar weing tijd om lekker bij te komen, want om kwart voor 7 moest ik alweer weg. Er was een Benefietconcert georganiseerd door de Ubuntu-jongeren en dat begon om half 8. Daar moest nog wel het een en ander voor gedaan worden en de mensen moesten ontvangen worden. Het liep al snel storm en volgens mij zaten er op een gegeven moment 400 mensen. Er hoefde geen entree betaald te worden, maar bij de uitgang kon je wel iets doneren. Ook konden er consumptiebonnen gekocht worden en daar werd gretig gebruik van gemaakt. We hadden ook onze eigen Ubuntuwijnen die we verkochten. Het sfeertje was geweldig en iedereen genoot, dat kon je zien. Zelf zat ik tussen de Ubuntujongeren (allemaal met een rood shirt aan). Wat hadden we een lol, geweldig. En tuurlijk, niet alles vond ik mooi, maar dat maakt niet uit. Wat een geslaagde avond en zo rond kwart over 10 was het afgelopen. Er werd nog lekker nageborreld en toen iedereen weg was, werd de opbrengst geteld. Schrik niet….€2700,00!!!!! Geweldig hè. Na alles schoongemaakt te hebben met elkaar, gingen we om 12 uur naar huis. Een leuke avond!!

En dan heb ik nu een echte luie zondag. Wilma kon dit weekend niet lopen en ik heb voor mezelf vrijaf gegeven. Jasper en Ronnie (Ed is weg) zijn erg gezellig en zijn bezig met hun kamer schoonmaken. Dat de muziek daar lekker hard bij aan staat, vind ik alleen maar heerlijk om te horen. Tussendoor eten we even een stuk zelfgemaakte monchoutaart, die over is van Ronnie z’n verjaardag.
De planning is om morgen met Ronnie te gaan lopen. Hij is vrij van school en toen ik het als geintje voorlegde, zei hij “oh ja hoor”. Dus gaan we dat gewoon doen. 1 x raden waar we het onderweg over zullen hebben….

Een gezellige week allemaal en hopelijk tot volgend weekend!!
Dikke kus,
Yvon.

Ps. Van de week kon ik helaas niet oefenen voor toneel, dus heb het moeten missen (snif snif). Wel heb ik bij Terre des Hommes een hamsterkooi kunnen scoren!! Ik hoefde hem niet te betalen en na toneel mag tie weer terug. Toneel wordt alsmaar leuker!!!!