Echt balen…..

Ha vrienden,

Afgelopen maandag ben ik naar de dokter geweest voor mijn knie. Ze heeft ernaar gekeken en stelde voor om naar de Fysiotherapeut te gaan. Het zou mijn meniscus wel eens kunnen zijn. Ik vroeg nog of ik mocht sporten en ze zei dat dat geen probleem was. Mooi zo!!! Het moest na 5 of 6 behandelingen wel over zijn zei ze, anders moest ik weer terug komen bij haar. Dan zou een kijkoperatie evt. nodig zijn. Thuisgekomen heb ik gelijk gebeld naar de Fysio en ik kon gelijk dinsdag al komen. Gelukkig!! Daar lag ik dan op de bank en ik deed mijn verhaal. Dat het met het feestje van afgelopen zaterdag mis is gegaan. Dat ik graag in het weekend een lange afstand wandel. Waar je zin in hebt, zei die. Ik word al moe bij de gedachte. Ik vertelde hem hoe fijn het is en dat je zo lekker buiten bent. Dat die Nijmeegse zo’n belevenis is, ik kon blijven vertellen. Toen hij daarna vertelde dat hij afgelopen zomervakantie vanuit Italië naar huis was komen fietsen, zei ik, ja, dat is lekker normaal!!! Het was gelijk gezellig. Hij bekeek mijn knie en deed wat oefeningen. Het was niet mijn meniscus! Daar was ik onwijs blij mee. Maar dat het er zat en dat ik er last van had, dat was duidelijk. Ik meldde dat ik deze vrijdag een rood, wit, blauw feestje had. Dan doe je een korte rok aan met een rood,wit,blauwe knieband. Oh ja, en dan zeg ik dat het van mijn fysio moest. Hij zei, prima, als je maar geen namen noemt. Nee hoor Roderick. dat zal ik niet doen. Ha ha ha….. Mag ik wandelen? Hij zei dat dat wel kon. Yes, gelukkig!! En sporten kan ook wel hè, vroeg ik? Wat doe je voor sport? Ik zit op Tea-Bo. Als ik de buikspier- en armoefeningen meedoen, moet dat toch kunnen? Nou zei hij, ik ken je nu een klein half uur en ik denk niet dat jij je in kan houden. Hmmm…heb je misschien wel gelijk in. Effe een weekje rust en je volgens mij is het aan het eind van de week al een stuk beter. Oké, een weekje moet kunnen.

Woensdagochtend had ik een afspraak met een schoolvriendje van de Mavo. Hans had mijn stuk in de Telstar over de Nijmeegse gelezen en heeft aan de hand daarvan contact gezocht. Zo ontzettend leuk!!!! En zo hadden we na over en weer mailen een afspraak gemaakt om te wandelen. We ontmoeten elkaar bij (hoe kan het ook anders) het Stanislas. Hij is echt niets veranderd. In mijn ogen nog geeneens ouder geworden. Na al die jaren wandel je dan ineens samen. Wat was het vertrouwd en wat konden we lekker kletsen. Over hoe we vroeger altijd langs elkaars huis fietsten en de klassenavonden op school. Heerlijk om al die herinneringen weer op te halen. Zo liepen we naar “het Rieten Dak” en hebben daar een bak koffie gedronken met…een stuk appeltaart. Komen er allemaal (wat oudere) dames binnen met nordic-walking stokken. Die gaan zitten en het was gelijk een kippenhok. En tot overmaat van ramp, gaat de muziek hard aan en horen we een “lang zal ze leven” uit de boxen komen. Dat wordt dan ook nog eens luidkeels meegezongen. Dat hebben wij weer! We hebben er wel om gelachen. Na een tijdje liepen we weer terug door de bossen en hebben nog even een hindernis genomen. Een heerlijke wandeling, al voelde ik mijn knie wel. We hebben afgesproken dat we het nog eens doen. Lijkt me een prima idee!!!

Donderdag moest ik werken en dat was best wel zwaar. Ik had last van mijn knie, maar dat krijg je als je de hele dag staat. Tussen de middag heb ik nog wel even een vlag gekocht voor mijn feestje. Daar ga ik een jurkje van maken, dacht ik. Donderdagavond zat ik met ijs op mijn knie en languit op de bank. Edwin z’n vriend Ron kwam langs en dat is altijd gezellig. Die heeft van alles te vertellen. We hebben nu al afgesproken dat hij met oud en nieuw bij ons komt. Dat was een paar jaar geleden zo gezellig. Met vrienden van Ed en kennissen van ons, karaoke en spelletjes doen. Dat staat alvast maar weer vast.

Vrijdagochtend was het niet best met mijn knie. Normaal ben ik op vrijdagochtend bij een ouder echtpaar, maar die had ik afgebeld. Ik heb de fysio gebeld en ik kon om 10.00 uur even langskomen. Ik gaf aan dat ik wilde werken en hij gaf me een knieband om een zwelling tegen te gaan. Ik vertelde dat ik had gewandeld. Toch niet verstandig van je! Ik ga je nu zeggen dat je 2 weken niets mag. Oké je mag werken, maar ’s avonds ga je gelijk weer koelen en met je been omhoog zitten. Ook niet dansen!!!!!Whaa…snik…. Maar, hij heeft gelijk. Er komen zoveel meer leuke dingen aan straks. Even de rust erin.

Daar zat ik dan vrijdag na een dag werken met het pootje omhoog. Wim ging naar het feestje en ik ging vroeg naar bed. Arme ik. Zaterdag ben ik ook de dag doorgekomen en omdat de jongens er alledrie niet waren, zijn we samen  naar de Guyter gegaan om een hapje te eten. Effe gezellig en wéér heerlijk gegeten. Kaarten voor DJ Jean gekregen van Marco. Die is 26 november in de Guyter. Weer een reden om er naartoe te gaan. Zo, en dan is het nu zondag en ik ben zo lui. Echt helemaal niets voor mij eigenlijk. Vanmorgen had ik met Wilma afgesproken, maar die heb ik afgezegd. We kijken volgende week wel. Zo kon ik vanmorgen uitslapen en flink ook. Ik ging om half 11 naar bed en kwam er vanmorgen om half 11 uit. En de klok was toen al een uur terug gezet!! Dat is in jaren niet meer voorgekomen. Ik kan normaal helemaal niet uitslapen. Dan zal ik het wel nodig hebben. Opladen voor de drukke novembermaand. Fijne week weer allemaal!

Liefs, Yvon.

Ps. Er komt weer een aktie aan voor Ubuntu!!!!!