Chocola!!!…lang leve Pasen.

Hallootjes,

Wat was het een heerlijke week. Oké, 1 dag op bed gelegen en 2 dagen gammel, maar als dat alles is. Ik was in ieder geval goed genoeg om maandagavond een VM-training in de winkel bij te wonen. VM staat voor “Visual Merchandising” en is bedoeld om de winkel dusdanig in te richten dat het aantrekkelijk is voor de klanten en dus helpt in de verkoop. Daar heb je speciaal getrainde mensen voor, maar hoe leuk is het om het zelf te kunnen. Dus hopelijk gaat het me lukken na deze training.
Woensdag een lange dag, want we hadden Ladies Night in de winkel en dan zijn we open tot 21.30 uur. Aansluitend had ik ook nog toneel, dus ben ik een kwartiertje eerder weggegaan om naar de repetitie te gaan. Lachen gieren weer en we hebben nog heel wat te oefenen bleek wel.
Donderdag sta ik niet langer alleen in de winkel, ’s middags heb ik een nieuwe collega, Melvin. Een leuke jongen die al wat ervaring in een winkel heeft. Hij klept er lekker op los en dat maakt het wel een stuk gezelliger. Toen we de winkel gingen sluiten en hij aan het stofzuigen was en ik de spullen binnen haalde, riep de overbuurvrouw van de kaasboer mij. Pssst….kom eens. Heb je een nieuwe collega??? Ja, klopt. Zo…..niet verkeerd zeg!!! Wat een lekker ding!! Wat moest ik lachen….en dat voor een vrouw van begin 60. Heerlijk mens!
Vrijdag na een dag werken gingen we ’s avonds naar mijn schoonouders. Ronnie kreeg vrienden over de vloer, nog voor zijn verjaardag. Het waren er niet heel erg veel, maar toen we thuiskwamen hebben we er nog even bijgezeten. Zo leuk om te zien dat ze afspraken maken om naar disco’s te gaan en zo. Heerlijk voor hem!!
Zaterdagochtend stond ik om 9 uur met wat spullen bij toneel. Rob die reed nog even langs mijn huis voor de rest van de spullen (koffers, slaapzakken, kussens enz.). Het leek wel of we een weekendje weggingen met z’n 2-en. De buren zullen het misschien wel gedacht hebben, ha ha…Teruggekomen bij toneel stond er al 1 caravan op het toneel. Zo leuk om al een begin te zien. Dinsdagavond gaan we er mee oefenen. Leuk, leuk, leuk!
Om half 12 naar de winkel gegaan en daar een hele gezellige middag gewerkt. Wat waren er leuke klanten!! Op 1 dag heb ik 4x mijn shirtje verkocht. Het is een echt voorjaarskleurtje al zeg ik het zelf. En stuk voor stuk vroegen ze, ga je nog naar “de Dijk”. Ja, tuurlijk!!! Nou, tot vanavond dan. Om even over 5, terwijl Madelon de deur wil sluiten, komt er nog een man aanrennen en die houdt de deur tegen. Eerst schrok ik, maar toen zag ik zijn zoontje. Ik zei, jij hebt nog iets nodig! Ja, zei hij, je telefoonnummer. Hij lachen en hij snelt naar de kleren. Madelon gaat naar hem toe en trekt van alles uit de schappen. Ze fluistert tegen me, de vorige keer heb ik hem ook zoveel verkocht. Oh, oké, wat een vent joh. Hij deed heel druk en stond midden in de winkel te passen. Na een broek een paar t-shirts en een riem, geeft hij zijn zoontje een hand vol geld en zegt wat in het spaans. Waarop ik zeg: “of je even gaat betalen”. Oh, zegt ie, spreek jij spaans?? Si, zeg ik (duh)! Wauw!! Je bent niet getrouwd hè, een vriend? Hoezo vraag ik onnozel en loop weg. Nadat hij zijn schoenen had aangetrokken en de kleding in ontvangst had genomen, hou ik voor hem de deur open. Hij zegt nog even snel, ik kom van de week je telefoonnummer halen. Nou ja??? Madelon en ik lagen in een deuk. Al met al waren we pas om kwart voor 6 klaar en konden we gaan borrelen. We komen het Witte huis binnen en daar zitten wat ondernemers. Hey Yvon, kom eens. We hebben een probleem! En wat moet ik daarmee? Hij heeft een kaart over voor “de Dijk”, wil jij met hem mee? Wat gaaf zeg ik, “de Dijk”, leuk om daar heen te gaan vanavond!! Ja, zegt hij, meen je dat nou? Ja hoor, zeg ik, alleen heb ik zelf al kaarten. Wij allemaal lachen en even later zaten Madelon en ik aan de wijn. Altijd leuk effe samen borrelen. We kletsen wat af. Maar om 19.00 uur moest ik toch echt gaan, want ik moest ook nog eten.
En dan is het om half 10 eindelijk tijd om naar de Sporthal te gaan. Overal bekende en de sfeer zat er vanaf het begin af aan al goed in. We wisten dat om 10 uur “de Dijk”zou beginnen, dus we waren ruim op tijd. We waren nog niet binnen of we hadden al een drankje in onze hand. Heel gezellig gelijk een clubje bekende. Weer even doorlopen en daar weer een goeie klant uit de winkel. Zo’n leuke meid!!! Zij vertelt tegen iedereen: zij kleedt mij!!” We stonden heerlijk te kleppen en wat bleek, een goede vriendin van haar was mijn schoolvriendin. Die bleek ook binnen te zijn. Na een tijdje kwamen we met z’n 3-en bij elkaar en was het bere gezellig. Maar wie je ook zag, het was super gezellig. Ook Kees liep ik tegen het lijf en wat kan ik daar mee lachen zeg!!! Ik moet even met je op de foto hoor!!! (of hij het ook een goed idee vond, dat weet ik niet, ha ha) De tijd vloog om en voor ik het wist gingen de lampen aan. Ik heb geen nummer van “de Dijk gehoord!!!! Niet te geloven……het maakt dus niets uit wie er speelt. Wat een heerlijke avond was het en thuisgekomen hebben we nog een borrel genomen. Proost op pasen!!
De paasdagen zijn daardoor heerlijk verlopen, gezellig met z’n 6-en en vooral heel weinig doen (wel een rondje van 10 km gelopen samen met Wim). We hebben lekker zitten eten met elkaar en tussendoor hebben we foto’s en filmpjes van vroeger zitten kijken. Zo gelachen om die jongens!!! Voor Wendy ook heel leuk om te zien. Dit zijn heerlijke momenten!!!! Ik ben helemaal klaar voor volgende week, ben benieuwd wat er alemaal komen gaat. Ik heb er zin in!!
Fijne week allemaal!!

Liefs,
Yvon.

Ps. Je gaat het niet menen, een gele broek bij de vracht!!!
Maar goed, bij sommige staat ie gewoon nog goed ook!!