Late uurtjes…

Hallo allemaal,
Nou, ik heb een boel te vertellen. Ga er maar even voor zitten.
Maandagochtend een fijn gesprek op Ronnie zijn school gehad. Ze zijn zo tevreden over hem en hij doet het zo goed. Voor 2 vakken is hij al geslaagd en dat geeft een goed gevoel. Nog even en we zullen het horen, ik hou jullie op de hoogte.
Dinsdagochtend ben ik met Corine naar Rotterdam geweest. Lekker even lunchen en gezellig shoppen. Een heerlijke dag, al vind ik niet alle mode even mooi. En alsof ze het expres hadden gedaan, overal gele kleding.
Op tijd weer naar huis, want ’s avonds moest ik voor de laatste keer repeteren voor toneel. De laatste dingetjes voor het decor werden ook nog gedaan en al met al was het alweer over twaalven eer we thuis waren. Nog even wat drinken samen en zo was het snel laat. Woensdagochtend had ik met de regisseur afgesproken. We zouden wat planten gaan bietsen bij een tuincentrum om het geheel een beetje aan te kleden. Nou, dat was helemaal gelukt. Rond 12 uur kwam de grimeuse en kon de eerste geschminkt worden. 1 voor 1 werden de personages zichtbaar. Geweldig om te zien. Om 14.00 uur zou de voorstelling voor de wat oudere beginnen en je gelooft het niet, de eerste zat er al 5 voor 1. Ach, er moet iemand de eerste zijn. Eindelijk konden we beginnen en het ging super. De lachsalvo’s klonken door de zaal. Al snel merkte ik dat de zaal Truus (mijn persoontje) erg zielig vond, de oh’s en de ach’s vlogen in het rond. Na ruim 3 uur zat het er op en kregen we een luid applaus. Heerlijk, wat een geweldig resultaat hadden we neergezet. Bij de Guyter had ik besproken voor 14 man en konden we even bijkomen en eten. Om 19.00 uur weer terug om om te kleden en de schmink wat bij te werken. Stiekum keek ik langs het gordijn en zag dat de zaal al vol zat. ’s Middags hadden ze al zoveel stoelen bijgezet en nu weer!!! Ook ’s avonds liep het allemaal gesmeerd en kregen we van iedereen complimenten. Dan smaakt zo’n wijntje na afloop 10x zo lekker. Over twaalven waren we thuis en hebben nog wat na zitten praten en dan is het snel laat.
Donderdag moest er ook nog even gewerkt worden. Gelukkig kwam Melvin ’s middags helpen, zodat de dag niet zo saai was. Een lekkere dag gewerkt.
Vrijdag ben ik vanuit de winkel gelijk naar toneel gegaan. Daar een salade gegeten en het hele circus begon weer opnieuw. De zaal zat vol met bekende en dat maakt het spelen alleen maar leuker. We hebben elkaar toi toi toi gewenst en zeiden dat we ze een topavond zouden bezorgen. Nou, dat is gelukt!!!! Ik voelde me helemaal Truus en het spelen ging heel ontspannen. Op een gegeven moment maakt mijn tegenspeler Rob een foutje, waarop ik gelijk reageer. De andere spelers lagen achter in een deuk. Je had je gezicht moeten zien zeiden ze, volgens ons genoot je ervan (en dat deed ik ook!). We hebben er na het afschminken en opruimen nog een feestje van gemaakt. Wat een topavond!!!! En weer was het 2 uur. De volgende morgen moest ik om 7 uur alweer op, want er stond een plantjesmarkt gepland voor Ubuntu. Maar toen ik wakker werd hoorde ik het toch gieten. Nee hè!!! Maar ondanks het weer, waren er toch genoeg mensen. Men heeft blijkbaar zin en behoefte om de tuin op te knappen.
Om 12 uur stond ik weer in de winkel. Ik was melig en druk en misschien iets te hyper. En het was best druk wat alleen maar prettig is. Toen ik klaar was, ging ik als een speer naar huis, want ik had een avond bij “de Mol”geboekt voor de meiden van Tea-Bo. Nog even een douche pikken en daarna hup op de fiets naar Delft.  Wim vroeg nog, ga je nog naar de Guyter na afloop? Nee joh, daar heb ik dan geen puf meer voor!!!
In het restaurant was het afgeladen druk. Een gezellig sfeertje.
Het was wel jammer dat de bediening niet super was. De rosé was na 1 karaf al niet meer te krijgen en de troubadour kon alleen maar liedjes van Rowwen Héze en Guus Meeuwis spelen (lekker middeleeuws!). Maar goed ondanks alles hebben wij ons prima vermaakt.
De waard wilde iets vertellen en vroeg of het kippenhok ook even stil kon zijn….. Om elf uur was het afgelopen en vroegen de meiden, zullen we nog…..? En ja hoor voor ik het wist zat ik in de Guyter. Daar was het niet druk, maar wel bere gezellig. Het is zo leuk dat je dan allemaal bekende tegen komt. Effe kletsen met de een en wat lachen met de ander. Wat hebben wij toch een lol met elkaar. Wat heerlijk zulke avonden. Ik had nog bijna een biljartje gelegd (wel verleidelijk, ik had het leuk gevonden), maar verstandig als ik was (ahum) vond ik dat ik beter naar huis kon gaan. Het was inmiddels 2 uur. Oeps, weer later dan gepland.
Zondag 29 april. Mijn schoonvader werd 80 jaar. Om 11 uur werden we in “de Soete Suikerbol” verwacht. Daar hebben we een lekkere brunch gebruikt en je kon zien dat pa er van genoot. Mooi om te zien. Dat had moeders weer prima geregeld!! Ook dit was weer geweldig leuk en hebben we (vooral ook met Gonda) veel kunnen lachen.
Afgelopen week was heerlijk en ik kan alleen maar zeggen, gelukkig heb ik de foto’s nog. Ik ga nog eens lekker nagenieten. Dit had ik echt even nodig.
Op het moment zit ik enigszins duf en moe de laatste regels te tikken, maar dat mag. Vanavond ga ik zitten en zak lekker onderuit.
Fijne koninginnedag allemaal en vergeet niet, er moet meer gelachen worden!!!
Liefs,
Yvon.