Lang leve de Koningin!…….Feest!!!!!

Hey hallo!!

Maandagochtend (Koninginnedag) ben ik vroeg opgestaan, want Jasper had voorgesteld om samen de wandeltocht te lopen. Oké jongen, dat doen we!!! Gelukkig scheen de zon en dan heb je er vanzelf zin in. En we konden nog mooi even Edwin zien aankomen met het korps Haaglanden. Het was al gezellig druk in het dorp!! Overal bekende en elke keer maak je weer een praatje. Heel gezellig!!!! Jasper en ik gingen voor de tocht en Wim ging gebak halen en koffie zetten. De tocht die normaal 5 km is, was nu 4500 m. We waren alweer snel thuis, maar daar stond dan wel die heerlijke oranje soes op ons te wachten.”’s Middags toen de jongens alledrie met vrienden waren gevlogen, konden wij heerlijk languit in de tuin van de zon genieten. Oh, wat heb ik hier lang op gewacht. Geweldig zo’n dag, relaxen en genieten, ieder op zijn eigen manier. Rond een uur of 4 zijn we naar het dorp gegaan, want er was live-muziek op het Raadhuisplein. Daar stonden ook veel vrienden en bekenden, dus al snel stonden we met een drankje te kletsen en te dansen. Om een uur of 6 even naar het Stationonsplein geweest om te kijken hoe de sfeer daar was. Dat viel een beetje tegen, maar hebben er toch nog een tijdje met vrienden staan keuvelen. Toch maar even naar huis om met z’n 6-en te eten en daarna weer terug gegaan naar “het Witte Huis”. Bere gezellig en fink gedanst met broerlief. Gerard Ekdom van 3FM draaide geweldige muziek en er was een moment dat ik met hem op de foto kon. Hoe leuk is dat!!! Lekker ding hoor!! Heel jammer dat om half 11 de sfeer omslaat, omdat de ambulance het Raadhuisplein op komt en overal is ineens politie. Er blijkt een steekpartij te zijn. Dat geloof je toch niet!!! Het is zo leuk en dan is er 1 persoon die de boel kan verzieken. Wie neemt er in vredesnaam een mes mee naar zo’n feest. Dan ben je al ziek in je hoofd. Van te voren weet je het dus al. Echt achterlijk. Wim en ik zijn gelijk naar huis gegaan. Zo jammer dat het zo eindigde.

Woensdag heb ik ,na een heerlijke dag werken, heerlijk met Wim bij Billy Beer gegeten. Jasper en Ronnie waren door opa en oma uitgenodigd en  dit was voor ons de mogelijkheid om naar Delft toe te fietsen. Heel gezellig zo effe samen. We konden ook mooi even wat dingen op een rij zetten voor de verhuizing. Ik was druk aan het schrijven, toen er opeens iemand binnenstapte waarvan ik dacht, die ken ik toch??? Nee joh, dat is..uh….Ockels…Ja Wubbo. Laat hij nou op de stoel achter mij gaan zitten. Best leuk!!!
Donderdag, vrijdag en zaterdag hadden we feest in de winkel. Donderdagavond hadden we een extra koopavond met “Summershow”. Eerst met elkaar een hapje eten in de winkel voordat de hectiek zou beginnen. Om 19.00 uur was alles klaar en gingen onze modellen droogoefenen. Op het moment superme stonden onze modellen weer te stralen op de catwalk. Het was een groot succes!!! Heerlijk om te zien. Ik was wel pas om 22.00 uur thuis, maar wel met een voldaan gevoel. Vrijdag was er nog een leuke aktie. Overal in het dorp hadden we kledingstukken opgehangen. Als je het vond, mocht je het houden, of je mocht het terugbrengen en dan iets anders uitzoeken. Je kreeg op dat artiekel dan 50% korting. De mensen vonden het een geweldige leuke aktie. Ze durfden in eerste instantie het kledingstuk niet te pakken, bang dat er ergens een camera zou hangen. Ze kwamen allemaal wel even langs om te zeggen hoe leuk ze het vonden. Dat gaan we zeker nog een keertje doen. Over 6-en gingen de deuren dicht en hadden we een vrije avond. Heerlijk lui op de bank met elkaar een film zitten kijken.
Zaterdagochtend vroeg uit de veren om te gaan shoppen in Zoetermeer. We hadden niet heel veel tijd, want ik moest nog wat spullen van toneel terugbrengenen daarna moest ik ook nog werken. Wel een leuke dag in de winkel met 20% korting. Druk!!!!!, niet normaal. Op een gegeven moment hoor ik dat er ienand valt en gelijk daarna hoor ik iemand krijsen. Een jongetje is gevallen en zijn moeder is helemaal van slag. Hij is op een tafeltje in de winkel gevallen. Overal bloed en het bleek dat zijn kin open lag. Vlug 112 gebeld en de sate uit de vriezer op zijn kin gelegd. Vaders was ook gebeld en ondanks alles ging de verkoop gewoon door. Na een goed kwartier kwamen de ambulancebvroeders en zeiden tegen de moeder dat ze mee moesten. Alles was inmiddels rustig geworden en konden we alles opruimen. Ook weer meegemaakt. Zo zielig voor het ventje!
De zondag zijn we begonnen met een lekker ontbijt. Het was inmiddels al 12 uur toen ik mijn wandelschoenen aan deed. Het was heerlijk weer en ik had er zin in. Mijn MP3 had ik opgeladen en vol goede moed ging ik lopen. Lekker op de maat van up-tempo muziek. Al snel had ik er flink de pas in. Van de week heb ik van Madelon doorgekregen, dat ik de week van de Nijmeegse ook vrijaf mag. Dat is echt zo gaaf!! Wie weet ga ik hem dus alsnog lopen. Ik laat het gewoon van het moment afhangen. We zien het wel. Dat betend wel dat ik nog flink moet oefenen. Zou dat gaan lukken zo met de verhuizing in het vooruitzicht?? Dit ging in ieder geval als een speer. Ondanks dat het maar 12 graden was, had ik het bloedheet. Toen ik thuiskwam heb ik me in het gras genesteld en heerlijk van het zonnetje genoten. Wat een feest!!!
Mijn week kan niet meer stuk, het was super gezellig!!! En als ik nu naar mijn agenda kijk, kan het volgend week ook geweldig worden. Oké er zal ook het een en ander in huis gedaan moeten worden, maar dat gaan vast lukken. Er staan hier en daar al ingepakte dozen en dat zullen er alleen maar meer worden. Het gaat luken allemaal, ik voel het. Zolang we de ontspanning erbij houden, is het allemaal goed te doen.
Het is leuk, het is fijn, het is geweldig!!!
Tot volgende week!!

Liefs,
Yvon.