De een loopt, de ander fietst…

Lieve allemaal,

Afgelopen maandag was het heerlijk wandelweer. Dus heb ik thuis het een en ander aan kant gemaakt en heb daarna mijn wandelschoenen gepakt. Ik was er klaar voor en had er zin in!! Mijn rondje ging van Zoetermeer naar Nootdorp en via Delfgauw weer naar Pijnacker. Lekker doorstappen op de beat van mijn MP3. Ik liep heerlijk en had nergens last van. In het Westerpark loop ik een beetje rond te kijken en te genieten en zie dat er een fiets naast mij komt rijden. Zegt er ineens een man tegen mij, “mag ik vragen of U hier bekend bent?”Een beetje, zeg ik. Wat is het hier prachtig, vindt U ook niet. Nou zeker, zeg ik. Hij blijft maar aangeven dat hij het een prachtig park vindt. Ik zeg, klopt helemaal! Sterker nog, ik heb er net een foto van gemaakt. Fijn dat U er ook zo van geniet. Voor de rest is er niets hoor, ik wilde U niet storen. Fijn dat er toch nog aardige mensen zijn. Een hele prettige dag nog!! U ook hoor meneer, zeg ik nog. Bijzondere man, maar ik zag hem echt genieten. Ik vervolgde mijn route met veel plezier. Om half 10 was ik begonnen en voor enen was ik weer thuis. Binnen 3,5 uur heb ik 25 km gelopen. Het blijft een feest om te doen en ik heb gelijk het een en ander voor de verhuizing op een rijtje kunnen zetten. Goed bezig al zeg ik het zelf.
’s Avonds kwam er een schilder kijken in ons nieuwe huis. We hadden gevraagd, of hij een offerte wilde maken. Hij gaat er mee aan de slag en volgens mij gaat dat wel goedkomen. We laten het, als het doorgaat, beneden allemaal door hem doen. Behangen en verven. Dan hebben we zelf ruim de tijd om boven alles netjes te maken. Ik begin er zo’n zin in te krijgen!! En wat zo heerlijk is, er is totaal geen stress. Alles doen we beetje bij beetje. Zaterdagochtend waren we al om half negen in Ridderkerk, omdat we op Marktplaats iets hadden gezien. Super leuk!!! Tussen het werken door gaan we ook nog naar de bouwmarkten. We hebben zulke gave dingen gezien! Heerlijk om er mee bezig te zijn. De jongens vinden het ook leuk om mee te gaan. Ze zoeken allemaal hun eigen behang uit en willen hun kamer ook zelf gaan doen, of in ieder geval meehelpen. Ronnie vindt het geweldig om mee te denken en komt met van alles aanzetten. Hij is thuis ook al bezig om een kastje te verven voor zijn slaapkamer. Leuk dat ie dat doet!! Maar dat het ook wel wat van ons vergt, kun je af en toe wel duidelijk zien. Als het mogelijk is, dan luieren we zelfs even bij 1 van de bouwmarkten, ha ha.

Donderdagavond had ik met met schoonmoeder en tante Ada uit Canada afgesproken in de Guyter. Dat had ik ze gegeven voor moederdag. Het was gezellig vol en gelukkig waren wij aan de vroege kant, zodat we niet zo lang op ons eten hoefde te wachten. We hebben heerlijk gegeten en genoten van een geslaagde avond. Genieten is eigenlijk heel eenvoudig!

Zondag ben ik bijtijds opgestaan, want Wilma en ik gingen eindelijk weer een keertje samen lopen. Wim bracht ons met de auto naar ’t Woud en wij zijn in een lekker tempo naar huis gelopen. Het zonnetje scheen af en toe en daar heb ik tijden op zitten wachten. Het loopt zo lekker met het zonnetje op je gezicht. Je kleurt er ook zo lekker van!! Dat heeft Wilma niet nodig, want die is net terug van een bezoek aan haar dochter op Aruba. Ziet er goed uit die Wilma!!! Wat waren we lekker aan het kleppen, dat wil wel als je elkaar een tijdje niet hebt gezien. We zouden het wel weer elk weekend willen oppakken dat lopen, maar ik ben bang dat het er met de verhuizing niet in zit. Dat zal zomaar eind juni worden voordat we weer kunnen lopen. Maar ik weet ook dat ik enige ontspanning nodig heb, dus wie weet. Ik hou jullie op de hoogte.
Vanmiddag hebben we nadat ik thuis was van het lopen, de zolder nog even onder handen genomen. Alle spullen die we niet meeverhuizen, zijn weggegooid. Dat ruimt zo lekker op!!!! Opgeruimd in je huis, opgeruimd in je hoofd.
En dan gaat het van de week pas echt beginnen. Donderdag eindelijk de sleutel. Ik ben benieuwd!!!!
Hopelijk heb ik tussendoor tijd voor een verslag, al is het maar een klein stukje, maar dat moet ik even bekijken. Jullie merken het wel.
Allemaal een heerlijke zonnige week en neem donderdag gerust een borrel om op ons huis te proosten. 🙂

Fijne week allemaal.
Liefs,
Yvon.

Ps. Zaterdagmiddag heb ik 200 fietsers op het Raadhuisplein keihard zien werken. Spinnen voor het goede doel. Ik ben even de winkel uitgelopen om het spectakel te zien. Ze waren allemaal zo goed bezig, petje af.