Je blijft je verbazen.

Lieve lezers,

Om kwart over 4 ging de wekker weer. We werden enigszins moe wakker. Niet best geslapen. Maar, daar vraagt niemand naar. Je moet gewoon weer aan de start verschijnen. Hup, kom op, alles pakken, eten en op de fiets stappen. We begonnen zo rond kwart voor 6. Wilma had gisterenavond om 10.00 uur haar voeten nog laten tapen door een vriend van ons gastgezin. Zo fijn dat iedereen voor je klaar staat. Zo konden we weer fruitig van start gaan. De eerste kilometers liepen we weer samen met An en Ben. Lekker langzaam aan wakker worden. Ik voelde bij mijn hiel een irritatieplek en besloot bij de eerst volgende rode kruispost ernaar te laten kijken. Komen we daar aan, blijkt er een flinke rij te staan. Daar had ik niet zoveel zin in. We gingen op een zeil zitten, zodat we droog bleven. Komt er net een peleton militairen aan. Blijf rustig zitten dames!! Horen jullie ook bij de verzorging? Ha ha, wel weer gezellig. Ik heb daar andere sokken aangedaan, iets hogere, dat zou beter moeten gaan. Dan maar weer er tegenaan. Onderweg komt er een man naast mij lopen en die vraagt wat Ubuntu betekent. Ik zeg “met elkaar”. Dat wist hij, maar wat hield het voor mij in. Ik heb hem het een en ander uitgelegt en hij vertelde dat hij in een Afrikaans koor zat. Hij wilde iets doneren. Gaaf zeg!! Die interesse is al zo leuk. We hebben even wat uitgewisseld en de voetjes gingen weer verder. Lekker al dat gezang onderweg. Die militairen kunnen er wat van, maar Jobea (ja zo heet ze) had een lied en ze vroeg ons als achtergrondkoortje. Heel gezellig, zo heette het liedje ook. Zin had er lol in. Iets meer lol dan de doedelzakspeelster. Maar wat loopt er toch allemaal rond. Hele leuke mensen, die vrolijk zijn en met iedereen willen dansen. Mensen die zich op allerlei manieren laten verwennen. Je ziet de vreemdste dingen. Maar ook mensen dat je denkt, sorry…. Het maakt ze blijkbaar niet uit.

En wie staat er op een gegeven moment langs de kant…Peter. Hey hoi!! Wij ernaar toe en we werden gelijk voorgesteld aan de rest van de fam. Straks een biertje op de wedren? Heerlijk, doen we. Nog effe het laatste stukje. Maar omdat ik weer last kreeg, wilde ik toch nog wel even bij de hulppost langs. We komen er aan en lopen naar binnen voor een nummer en gaan in de wachtruimte zitten. Wordt mijn nummer omgeroepen en ik loop naar binnen. En is het dan erg als er een militair zegt, ah…ben je daar weer mevrouw Stein. Ik moest zo lachen. Er keek iemand naar mijn voet en zei, ik doe hier niets aan. Het kan meevallen of toch een blaar worden. Ja duh… Ook laat ik mijn andere voet zien die getaped is. Volgens mij zit er een grote blaar onder. Heb je er last van. Nee niet echt, zeg ik. Loop dan maar naar de finish. Oké, het is niet anders. Ik kijk nog even bij Wilma en die heeft er nog wat bijgekregen. Een dot vette watten erover heen en klaar. Nou, ik ben benieuwd of ze in haar schoenen komt. Komt er een militair van de foto aan, de leuke lachende. Hey hoi, gaat het niet. Ik vertellen en hij zegt, morgen gewoon weer verder en je loopt hem uit. Ook dit maakt de 4-daagse zo leuk. Op naar de laatste kilometers. Die hebben we en je gelooft het niet, al dansend afgelegd. Geweldig!! Dit heb je echt nodig. En weer zijn over de streep gekomen. Lekker een biertje scoren en een plekje zoeken. Zitten we goed en wel, zie ik Peter met z’n zwager lopen. Ik zwaaien, maar hij zag me niet. Ik ga hem wel even halen. Zo hebben wij met elkaar een biertje gedronken. Erg gezellig en het vorige jaar nog even dunnetjes overgedaan. Leuk om elkaar weer te zien. Misschien morgen weer. We hebben nog lekker gefeest met elkaar. Heerlijk dansen en zingen. En dat na 40km lopen. 

Thuisgekomen weer heerlijk door Ilse in de watten gelegd. Wat verzorgt ze ons toch goed. Van een kop soep tot een teil en chocolaatjes en een lekkere maaltijd toe. En dan als toetje een aardbeientaartje. Op dit moment zit Joost (de blarendokter) hier om ons te verzorgen. Een top-adres waar we zitten. Ik kan gerust zeggen een 5 sterren, all-inclusive restaurant.

Tot morgen op de 7 heuvelen. Dikke kus, Yvon.

Ps. Er valt heel wat op te ruimen.