You never walk alone!!

Hi there,

We hebben het gehaald!!! Wat een geweldig feest!!!!!  We hadden een vroege start en moesten er dus weer om 4.15 uur uit. We gingen eigenlijk te laat slapen, het was iets van half 12. Maar om 3 uur was ik al weer wakker. Toch bang dat ik me zou verslapen denk ik. Om half 6 waren we bij de start en een kwartier later begonnen we. Eindelijk mogen we gaan lopen, de laatste dag. Wat een kick geeft dat. Bij de start staan studenten je moed in te spreken. Die zitten daar waarschijnlijk al de hele nacht, ze moedigen je aan met een biertje in de hand. Zitten bovenop de stoplichten te joelen en te juichen. Zo mooi om te zien. We hadden een lekker tempo, terwijl Wilma haar voeten best zeer deden. Weer ingetaped de avond ervoor en andere zooltjes in de schoenen gedaan. Ik heb nog steeds een irritatieplek, dit komt door warmteuitslag. Het is ook flink dik rond de enkels.  Als je loopt moet je een knop om kunnen zetten, zodat je door blijft gaan. Door alle afleiding om je heen vergeet je je voeten. Ik heb eigenlijk meer last van mijn stem. Misschien gisteren iets teveel gezongen. De eerste helft van de route  is vergeleken met de rest wel saai hoor. Daar moet je het echt zelf maken.Wilma gaf aan dat ze graag even wilde zitten. Ik zie 2 dames en ik vraag, meer als een geintje, zijn deze stoelen vrij? Ga maar lekker zitten hoor!! Oh, wat lekker. Wil je er koffie bij? Zo lief ook weer. Hele gezellige dames. Nogmaals bedankt voor het rustmoment. Kwam op het juiste moment. En dan ga je door en je ga het zoeken naar de militairen. Want als je achter hun aan kunt lopen, gaat het net effe makkelijker. Laten we nou een leuk peloton treffen. Het waren de jongens die door de KRO gevolgd waren. Wat een gezellige gasten. Lekker aansluiten en meelopen. Af en toe wel weer even dansen en hossen op de muziek om je heen. Wat wel leuk was, ze zaten er zelf ook een beetje doorheen en vonden het een leuke afleiding. Ze stonden er van te kijken dat Wilma een kleinkind had en dat we zulke oudere kinderen hadden. Zij waren zelf net in de twintig. Heerlijk om te horen. En de tijd gaat dan zo snel en dus de kilometers ook. Als we maar in Cuijk zijn. Dan ben je over de helft en is het alleen nog maar feesten. En wie stonden er langs de kant, Anja en Hans. Zo gaaf als je ineens bekende ziet. Het geeft je een extra zetje. Even kletsen en een fotootje en weer door. We hadden een pauze bij het rustpunt van het rode kruis. Lekker een boterhammetje eten en de beentjes en de voetjes laten rusten. Oh en als je dan om je heen kijkt, dan zie je mensen voorzichtig de schoenen uit doen en is de ellende zichtbaar. Daar kun je gerust respect voor hebben. Na een 20 min. konden we er weer tegen. Tra la la la la, op naar de Via Gladiola. Muziek, vrolijkheid,  klappende mensen, eten en drinken, een goede sfeer. Anders kan ik het niet omschrijven. En ineens zie ik aan de kant die militair staan, waar ik naast had gelopen. Gaat het? Ja, mijn rugzak drukt op mijn onderrug, veel last van. Je gaat toch wel door? Ja, tuurlijk zegt ie. Mijn maten zijn doorgelopen. Zullen we samen effe een sprintje trekken? Oké, en voor je het weet ren je dan over het parcours. Ik liep nog bijna iemand omver, die mij daardoor niet vriendlijk aankeek maar er later wel om kon lachen. Zo liepen we toch weer bij de jongens. Na een tijdje zie ik de commedant weglopen en terugkomen met biertjes. Heel stiekem werden ze uitgedeeld en ik dacht blijven lopen Yvon. Zegt die militair achter me, je hebt geen rode baret. Ik doe mijn arm naar achteren en hij legt zijn baret erin. Dus vraagt de commandant, jij ook een biertje? ( Wilma drinkt geen bier) Ja, ik heb tenslotte een rode baret. Hij lachen en zo proosten we met elkaar en vierden eigenlijk de eindstreep al. Een paar km voor de eindstreep marcheren ze af om zich voor te bereiden op het officiele gedeelte. We hebben ze bedankt en veel plezier gewenst. Leuk!! Maar dan loop je het laatste stuk samen en daar komt geen einde aan. Een mensenmassa van heb ik jou daar. De familie en vrienden zouden voorbij het grootste kruispunt zitten. En het is dat ik het weet, maar Wilma vroeg bij elk kruispunt, is deze het? Dan zijn er ineens zoveel kruispunten. Wilma gaf al aan dat ze  haar slippers aan wilde doen. Ze doen zeer, dat was duidelijk. Ik weet het nog van vorig jaar. Maar ondanks de pijn dansen we nog en we genieten er volop van. En daar zijn dan de zoenen, de champagne en de gladiolen. Rillingen over je lijf, tranen en dat is mooi om te zien. Heerlijk voor Wilma, ik ben zo blij voor haar. Er waren mensen die hadden gezegt, dat red je nooit (belachelijk natuurlijk). Nou, ze heeft ze een poepie laten ruiken. Dat hebben we samen top gedaan al zeg ik het zelf. Zo, nog het laatste stukje en dan de medaille ophalen. Lopen we net over de finish, zie ik de camara van Harm Edens al. Hij komt naar ons toe en vraagt het een en ander. We komen live in de uitzending en moeten wachten met draaien op het juiste moment. In die tussentijd zegt de regiseuse, zij heeft een mooie kont. Gaan ze achter mij staan en kijken ernaar( nou ja zeg). En ze beginnen met draaien. Meid, hoe gaat het? Laat je voeten eens zien, doe je sokken eens uit. Wilma op de grond, Harm erbij, zo leuk. En aan het eind zegt ie, hoe kan het, jij hebt problemen met je voeten en je vriendin heeft de mooiste billen van de 4-daagse en gelijk de camara erop. Wat lachen joh, het maakt allemaal niet meer uit. Wij hoeven alleen nog de wedren op en klaar is het. Het welverdiende kruisje ophalen en genieten van alles. Bier, patat, mensen en…. zitten. Wie zie ik daar, mijn zwager Joop. Hij heeft hem voor de 20ste keer gelopen, petje af. Hij had ook wel last gehad, maar dat hersteld wel weer. Samen een biertje gedronken. Komt er een camaraploeg van sbs6 en vraagt wat aan de dames tegenover mij. Ik zeg tegen Wilma, kijken of we erop kunnen komen. Dus ik kruip over de tafel achter de dames en zwaai in de camara. We moesten zo lachen. Zelfs de mensen aan de andere tafels lagen in een deuk. Dat bedoel ik nou met de sfeer. Iedereen heeft het naar zijn zin. Zo, en dan stappen we voor de laatste keer op de fiets en drinken wat bij thuiskomst. We gaan onze lieve gastgezin nog missen. Wat zijn het schatten. We hebben heerlijk genoten van de liefdevolle verzorging. Rond 18.00 uur zijn we weggegaan en hebben met elkaar een chineesje gepikt. Lekker en gezellig.

En nu zit ik weer leker thuis. Heerlijk uit kunnen slapen. De beentjes en voetjes zijn verzorgt en je als je ze zo ziet, zou je niet zeggen dat die 160 km hebben gelopen. Ik heb er nu ook geen last van. Dat is wel even anders vergeleken met vorig jaar. Vanmiddag nog op de foto met alle lopers en dan samen met Wilma en Dick uit eten als afsluiter. Hoe het volgend jaar gaat lopen, zien we dan wel weer. Hierbij wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie steun en support. Heerlijk om jullie berichtjes te lezen! Nu ga ik mij focussen op de vakantie. Lekker met z’n vieren naar Italie. Genieten!!!

Na de vakantie zal ik langzaamaan weer beginnen met lopen en dus ook weer met het schrijven van  mijn verhalen. En ook als ik niet loop, er altijd wel iets leuks te beleven. Allemaal een fijne vakantie. Pak een stoel, zet hem in het zonnetje, neem een lekker drankje, ga erin zitten, sluit je ogen en denk aan een bijzonder moment en ga even nagenieten. Dat zijn de mooiste momenten. Geniet ervan!!!!

Liefs, Yvon.