Bijgekomen en weer opgeladen!!

Lieve allemaal,

Zoooo, is dat even lekker geweest. Italie heeft echt alles wat een vakantie geweldig maakt. Zon, heerlijk eten, fantastische wijnen, mooie meren, kortom een relaxte levensstijl dus genieten Dat staat mij wel aan. En als je dan hier op het vliegtuig kunt stappen en na een kleine 2 uur in Rome landt, ja geweldig gewoon. Normaal rijden we het hele stuk (heel stoer zeg ik we, terwijl Wim het werk doet) , maar nu was dat wel even anders. Ook voor hem een keertje lekker. Jasper en Ronnie vlogen voor het eerst en zaten dan ook bij het raam. Jammer genoeg hadden we wel wat bewolking onderweg, maar dat maakte de vlucht niet minder leuk. Bij het vliegveld stond onze auto klaar en konden naar ons ruime appartement. Lekker dicht bij de metro, zodat de auto niet nodig was. We hebben ’s avonds 1 flinke, gigantische mega bui gehad. Alles stond blank. Maar de volgende dag was het stralend weer ongeveer 25 graden. Prima om Rome te gaan verkennen. Echt mooi!! Alleen erg druk en zo stond er bij het Colosseum 2 uur wachttijd. Dat gingen we maar niet doen, de volgende dag iets vroeger opgestaan en dat was een goeie zet. Voor de drukte binnen. Wat een inmens groot gebouw. Ik weet nog dat ik vroeger bij geschiedenis (mijn lievelingsvak, ahum) in het boek een plaatje hierover zag en dacht, oh je zal er toch naast staan. En nu stond ik er!! Dat heeft echt wat. Maar is is zoveel meer en dat wil je allemaal zien. De Sint-Pieter, Spaanse trappen, Trevifonten en veel, veel meer. Je loopt heel wat af, zo af en toe pak je de metro (heel goed te doen). Maar het is slopend en we wilde het voor de jongens leuk houden. Al moet ik zeggen dat mijn zwabberbenen (nog van de 4-daagse) het ook een hele toer was. Na Rome zijn we doorgereden naar het Brassianomeer. Daar hadden we een stacaravan gehuurd. Een relatief kleine camping pal aan het schoonste meer van Europa. Zo helder, je ziet zo de vissen zwemmen. Daar hebben we heel wat uurtjes vertoefd. De jongens hadden al snel 2 vrienden gevonden, waar ze veel mee optrokken. Max van 14 jaar en Tom van 17 jaar. Wij konden het ook heel goed vinden met hun ouders en zo hebben we menig wijntjes met elkaar gedronken. Een heerlijk gezin met een moeder die zo gek is als een deur. En wat was nou het geval. Zelf kwamen ze uit Houten en toen wij vertelden dat wij uit Pijnacker kwamen, zei ze hè…. Tom werkt bij Quartel in Pijnacker. Nou ja!!! Dan zien we elkaar vast nog wel een keer. Wat een toeval weer. We zijn af en toe naar een plaatsje gereden en hebben ook een kasteel en opgravingen uit de Etruskische tijd bezocht. Dat is daar nog volop aanwezig. Maar, de temperatuur was na Rome dusdanig gestegen, dat we veel op (kano en waterfiets) en in het water hebben gelegen. We zijn er dan ook achter, dat we allemaal Oostenrijk miste. Daar waren we altijd veel aktiever en dat staat ons wel aan. Zelfs de jonges zeiden het. Wij worden van het niets doen alleen maar moe. Begrijp me niet verkeerd, het is heerlijk geweest hoor, maar we zijn het niet gewend. Maar, dan weet je dat maar weer. Na 2,5 week zat het erop en vonden we het ook wel weer lekker om naar huis te gaan. Ciao Italie!!! Zeker weten tot gauw.

En dan ben je weer thuis en zit je gelijk weer in het ritme. Zondags hadden we al weer een feestje van kennissen. Ze waren 25 jaar getrouwd en er was voor hun een surpriceparty georganiseerd. ’s Morgens kwamen ze na een rondreis door Amerika thuis en ’s middags stonden er ineens 30 man voor de deur. Geen tijd voor een jetlag, want ze konden na 3 uurtjes slapen lekker feesten. En volgens mij hebben ze ervan genoten.

En dan zit mijn eerste week werken er ook alweer op. Ik had er weer zin in!!  Madelon is nu op vakantie en sta ik met of Frauke of Romy. Het is een beetje een chaos in de winkel, zo met de opruiming. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. En de nieuwe collectie komt ook allemaal binnen en dat moet je maar weer kwijt zien te raken. Van de regiomanager kreeg ik een telefoontje dat ik het een en ander moest veranderen in de winkel. Oké…., normaal komt daar een VM-er voor, maar hij zei dat ik dat wel kon. Tuurlijk. Ik ben van de week eerder begonnen om het op tijd af te krijgen en het is zowaar gelukt. En het hangt nog netjes ook al zeg ik het zelf. Maar vrijdag toen er weer vracht kwam, zag ik de dameskant een choas worden, dus belde ik met de persoon die normaal de winkel komt doen. Ze had geen tijd! Ja, jeetje. Ze heeft me door de telefoon wat instructies doorgegeven en ik ben aan de slag gegaan. En dan zie je dat het beetje bij beetje een lijn erin komen. Toch wel lekker als je zo fris en uitgerust weer kunt gaan werken, dat werpt zijn vruchten af. En zo stapte ik lekker mijn weekend in. Vrijdagavond hadden we al lekker zitten borrelen bij Gonda en Evert (was wel weer laat, maar goed. En gisterenavond een feestje van een voetbalvriend van de voetbal, hij vierde zijn 50ste verjaardag. Gezellig om elkaar weer te zien. Wel lachen hoor, dat er dan 5 mensen in Lake Side kleren lopen. Zegt genoeg toch!!!

En nu een luie zondag. Heerlijk de hele dag in de tuin en genieten van de rust. Jasper is naar zijn vriendje, Ronnie heeft een schoolvriendin over de vloer, Edwin is opa en oma een prettige vakantie aan het wensen (gaan een cruise tocht Noorwegen maken), Wim is eten aan het voorbereiden. Straks komen er vrienden van ons bbq-en. Ik heb er zin in!

Hè lekker, mijn eerste stuk weer geschreven. In september ga ik wel weer wat lopen, heb al weer wat afspraken staan. Gaat vanzelf weer komen allemaal. Een fijne zondag nog en tot volgende week!

Liefs, Yvon.

Ps. Wil ik nog even zeggen. Bij thuiskomst uit Italie, hoorde ik dat Wilma met een ontstoken voet de Nijmeegse heeft uitgelopen. Daar is ze de week erna achtergekomen. Wat een bikkel is die meid zeg, ik heb echt bewondering voor haar. Wat zal het pijnlijk zijn geweest.