Herfst

Hi there,

Het is weer zondag en ik kijk weer terug op een gezellige week met van alles en nog wat. Allereerst was ik vorige week nog vergeten te vermelden, dat ik van Dick een bos Amaryllissen mee naar huis kreeg. Ze zijn inmiddels uitgekomen en ze zijn prachtig!!!!

Afgelopen maandag hadden Wim en ik ’s morgens een gesprek op Ronnie z’n school. Over hoe het straks zal gaan met het examen. Hij kan de luistertoetsen niet doen, maar daar zijn andere methodes voor, geen probleem. Ze vertelden, dat hij het zo leuk doet. Hij zit heerlijk  in zijn vel. Hij heeft net 2 weken stage gelopen bij Staatsbosbeheer in DenHaag. Hij heeft het zo naar zijn zin gehad en veel geleerd. Elke dag kwam hij enthousiaster thuis, heerlijk om te zien en leuk om zijn verhalen te horen. Het was wel vermoeiend, je kon het aan hem zien. Maar wat wil je, iedere dag om kwart voor 6 op en fietsen naar Den Haag en ’s middags zo rond half 5 was hij weer thuis. Dan ’s avonds of trainen of bij AH werken. Ik vind hem een bikkel en hij heeft de herfstvakantie meer dan verdiend. En wat gaat hij morgen doen? Naar een ouwe schoolvriendin in Hazerswoude,…op de fiets. Is maar 20 km hoor, zegt ie dan. Mijn kanjer.

Maandagavond had ik vergadering van Point. Heel gezellig, maar het bleek dat we ons programma moeten aanpassen. Er komt niet veel van Halloween, want er wordt door sportverenigingen ook van alles georganiseerd op die avond. We zullen er later in seizoen wel iets van maken en geven het een andere naam. De feestmaand komt er ook nog aan en dat wordt ook bij Point gevierd, dus nog genoeg te organiseren. Tussendoor houden we nog een DVD-avond. Altijd leuk, dan maken we van de zaal een soort bioscoop met popcorn als traktatie.

In de winkel kregen we van de week al kerstkleding binnen. Maar het is dan ook over 2 maanden al zover. Je staat er niet bij stil. Ook heerlijke warme sjaals en bontstukken voor om de polsen en enkels. En zo zag je ook 2 mutsen door de winkel lopen, ha ha. We hebben er zo’n lol in. We maken er elke keer weer een feestje van. Ook hebben we veel lol met de winkel tegenover ons. Die mannen zijn erg gezellig en vinden het ook leuk om af en toe te dollen. Van de week kwam er eentje te laat en Madelon zei, ja…te laat. Ik zei, trakteren!!! Dat hebben we de hele dag door duidelijk gemaakt. Door middel van gebaren, dat de bakker dichtbij zit, dat we alles lekker vinden, dat AH ook prima is. Lachen joh! Maar…hij heeft het al met al nog niet gedaan. Volgende week maakt hij het goed (zegt ie). We zullen zien.

Vrijdagavond zijn we naar Carlo en Ria in Nieuw Vennep geweest. Bere gezellig!! Mijn broer is naar Ijsland geweest en daar raakte hij niet over uitgepraat. Als je die verhalen hoort, dan zou ik ook best wel een keertje daar naartoe willen. Maar goed, er staat nog veel meer op mijn lijstje. Het was heel gezellig en al snel laat. Om 1 uur lagen we op bed en dat is eigenlijk een beetje aan de late kant. Als je op zaterdag moet werken, kun je je rust hard genoeg gebruiken. de ochtend begon heel rustig. We hebben zelfs samen kleding staan passen. Maar ’s middags werd het me daar een partij druk!!! Ook was het fijn dat we tijd hadden voor een bak koffie en het te hebben over van alles en nog wat. Ik vroeg Madelon of ze nog wat leuks ging doen. Ze zei, dat ze een speciale zondag voor de boeg had. Leon en zei deden belijdenis in de kerk en daarbij werd zij ook nog gedoopt. Oh, is dat morgen, vroeg ik argeloos. Wij gaan dan een dag weg, banjeren in de bossen van Lage Vuursche. Maar ik had allang bedacht om op tijd in de kerk te zitten om het mee te maken. We hebben nu eenmaal zo’n fijn contact samen, dan wil je dit ook niet missen. Ze stond dan ook blij verrast te kijken, toen ze ons vanmorgen zag. Mooi om te zien. Het was heel bijzonder. Na de dienst hebben we ze gefeliciteerd en zijn naar huis gegaan. Op naar de bossen met Jasper en Ronnie!! Wat een super weer, de herfstkleuren komen prachtig uit zo in het zonnetje. Overal paddestoelen en zelfs de Vliegenzwam kwamen we tegen. Ronnie kon ons van alles vertellen van alle bomen. Overal wist hij de naam van. Je ziet dat ie het leuk vindt. Jasper zag alleen maar geld in het bos staan. Kerstboom hier en daar, leveren bij de Gemeente straks 50 eurocent op mam! Aan het eind van de wandeling hebben we een ietwat late lunch besteld bij een heel leuk restaurantje. We hebben buiten aan een picknicktafel gezeten. Op 16 oktober!! Een geweldig begin van de herfstvakantie. (Even geen wandelverslag deze week, omdat ik morgen pas ga lopen met Wilma.)

 

Liefs, Yvon.

Ps. Wel al lootjes getrokken voor Sinterklaas. Ik heb er nu al zin in. Alleen het idee nog even krijgen.