Guur buiten, knus binnen!

 Lieve allemaal,

 Beginnen jullie het ook te krijgen? De kriebels van de gezellige winteravonden. Heerlijk met warme chocolademelk en een dik plak speculaas erbij. Ik vind dat altijd zo gezellig. Ik moet zeggen ik kijk altijd uit naar de zomer, lekker buiten leven. Maar als het weer eenmaal omslaat, dan kan ik daar ook weer heerlijk van genieten. Van de week stonden Madelon en ik in de winkel en werden we gek gemaakt door de bakker die het een en ander aan het bakken was. De geur  hing door de hele passage.  En wat nog erger is, dat er dan een meisje met een dienblad vol met gevulde speculaas langs loopt en je ziet iedereen een stukje pakken. Jeetje, en wij dan??? Ik ben gewoon naar haar toegegaan en gevraagd hoe ze ons nu kan vergeten!! Of we ook een stukje mochten? Tuurlijk zei ze!!! Ik heb gezegd dat ze de volgende keer gewoon de winkel in mag komen, ha ha. Maar het was nog niet op, of we roken kip. Nee hè, de overbuurman is bezig. Ik durf het bijna niet te vragen, maar…… We hebben het maar niet gedaan.

Afgelopen maandag hadden we VIP-dag in de winkel. Shoppen van 9.00 uur tot 21.00 uur met 20% korting voor de VIP-klanten. ‘s Morgens had ik al een afspraak met de pedicure staan, dus ben ik er even tussenuit geweest. De eerste keer dat ik mijn voeten laat verwennen. Het is dat ik een klant in de winkel had, waar ik een gesprek mee aanging. Het bleek dat ze pedicure was en dat heb ik al die jaren nooit geweten (ik ken haar al sings Edwin in groep 1 zat). En omdat ze mij haar kaartje had gegeven, heb ik een paar weken geleden een afspraak gemaakt. Zo lag ik dus van de week bij haar op de stoel. Ze ging eerst op inspectie uit. Heb je problemen? Met je voeten bedoel ik!! Wij lachen. Ik vertelde van mijn Hallux Valgus (ja ja, ik raak er in thuis!!). Ja dat had ze al gezien, maar dat was nog niet ernstig. Nou, mooi is het niet zei ik. Als je er maar geen last van hebt, zei ze. Nee, dat heb ik niet. Voor de rest zag het er allemaal prima uit, ze zag geen rare dingen. Je hebt geen moeilijke voeten!! Nee, dat vind ik zelf ook niet. Ze hebben mij al 3x over de4-daagse-streep geholpen. Ze heeft ze heerlijk verwend en gemasseerd. Ik kan het iedereen aanraden!!! En zo kon ik met relaxte voeten weer terug naar de winkel. Kom maar op, ik ben er klaar voor. Het was op de dag niet onwijs druk, maar er was zeker genoeg te doen. ‘s Avonds trok het aan. Heel gezellig met een drankje erbij. Komt er een kennis binnen en die begint een verhaal tegen mij. Ze was van de week iets aan het zoeken en kwam een aantal foto’s tegen. Daar stond jij ook nog op Yvon!! Het waren foto’s van toen we op de dansschool zaten. Nee!!! Ja, jij met je permanent en je nette kleren. Oh, als ik daar aan terug denk….. Het was wel een hele leuke tijd. Ik was toen al samen met Wim en we waren heel serieus met het dansen bezig. Hebben ook nog afgedanst. Zilver met ster!!! Met goud wel begonnen, maar niet afgemaakt. Het was genoeg geweest. Ik ben ook zelf op zoek gegaan naar de foto’s. Ik heb van alles gevonden (Wilma staat ook nog op de klassefoto!). Kijk zelf maar. Ja, het is heel wat jaartjes geleden…..toch wel leuk om te zien. Wat zagen we eruit!! (coupe ontplofde föhn)Maar goed dat zeggen we over 20 jaar over foto’s van nu ook. Al met al toch geweldig dat je zulke verhalen in de winkel krijgt.

Bij Tea-Bo was het ook weer als vanouds. Er was zelfs een vrouwtje die ik afgelopen zondag had uitgenodigd om een keertje mee te komen doen. Ze vond het dinsdagavond zo leuk, dat ze zich gaat aanmelden. Kijk, hoe meer zielen…. we kunnen er nog wel een paar gebruiken. We blijven lobbiën.

Woensdagavond zijn Wim en ik naar Scheveningen geweest. Ik had op Vakantieveilingen een 5 gangen diner bij een Griek gewonnen voor maar €30,00. Een leuke tent, waar allemaal mensen zaten die het via deze site hadden. Heerlijk eten en best veel. Gezellig zo voor door de weeks. Wat een luxe hè!!!

Vrijdagavond zijn we samen met Jasper naar Zoermeer geweest, effe shoppen. Ik moest zwarte platte schoenen hebben. De pedicure had gezegd, dat ik niet altijd op hakken moest lopen. Wissel het af, dat is beter voor je voeten. Weer een excuus om nieuwe schoenen te kopen, yes!!! Wij op zoek, maar dan kan ik het echt niet vinden. Tot slot heb ik toch maar een paar gekocht. Toen ik thuis kwam en ze aandeed bij mijn broek, toen was ik er toch niet happy mee. Ze zijn het niet!!! Niets veranderlijker dan…. Die gaan terug. Zondag zijn de winkels open in Zoetermeer, dan kunnen we misschien wel. Maar zondagmorgen na het ontbijt, ging ik eerst op weg naar Wilma. Even samen een rondje maken. Toen ik bij haar aankwam, was haar man druk bezig in de kas. De bloemen waren gesneden en moesten ingepakt worden. Prachtig die Amaryllissen. Goed bezig Dick!!! Ik zet ze op de foto, ik ben gek op die bloemen. Het liefst heb ik ze altijd bij ons op de schouw staan. Daar zorg ik dan ook wekelijks voor in deze periode. Na de foto’s zijn Wilma en ik op pad gegaan en ik moet zeggen het was weer heerlijk!!! Wilma had voor het eerst haar nieuwe zooltjes in haar schoenen.  Je moet rustig beginnen, je voeten moeten kunnen wennen. Het ging prima!!! Wel 2 uurtjes hebben we gelopen.

Aan het eind komt er een oude auto ons voorbij, maar even later komt hij met dezelde vaart weer terug. Is duidelijk de weg kwijt!! Maar niet veel later volgen er meer en we zien dat er ook een paar langs de kant staan. De een nog mooier dan de andere. Ze zijn duidelijk bezig met een tocht. Er staat op elke auto ZZF Rally.

   Wat zou dat betekenen???                                                   Wilma vroeg aan lui die stil stonden,wat de bedoeling was. Ze waren een fotopuzzeltocht aan het doen. Echt leuk om te zien. Volgens mij kwamen er zomaar 50 auto’s voorbij. En dan al die auto’s die we niet gezien hebben. We hebben er een aantal geholpen (misschien wel van de wal in de sloot). Toen we weer terug waren bij Wilma d’r huis, vroeg ik me toch nog af, wat voor een Rally het was. We hebben het op Google opgezocht en het bleek een Zeldzame Ziekte Fonds Rally te zijn. Wat geweldig, een goed doel. Van de week kijken wat het heeft opgebracht. Wim kwam me ophalen en we zijn doorgereden naar Zoetermeer waar ik de schoenen heb teruggebracht. Nog een bak koffie gedronken bij The Old Pal”” en weer op huis aan.

En zo zit de week er weer op. Alleen komen ze vanavond hier nog vergaderen voor Ubuntu. Nu achter de PC met rechts een glas water, en een wijntje en links (hoe kan het ook anders) kruidnootjes. Ik breng jullie toch niet op ideeen, of wel? Hoe dan ook, geniet ervan.

Liefs, Yvon.

Ps. Niet alleen meer kroketten en broodjes. Je komt van alles tegen tijdens een wandeling!