Plannen maken

 

Lieve allemaal,

Wat schandalig dat ik zo n lange tijd niets van me heb laten horen. Het werd wel weer een keertje tijd 🙂

Allereerst wil ik iedereen een mooi, fantastisch en liefdevol 2018 toewensen! Dat al jullie wensen mogen uitkomen. Want een wenslijstje blijft altijd mooi zo aan het begin van het jaar.  Wat was 2017 een mooi jaar! Het jaar dat mijn kleindochter is geborenIMG-20171226-WA0015Wat is het toch een mooie aanwinst in ons gezin. Het is genieten geblazen. Ook al heb ik geen vaste oppasdag, ik pas geregeld op. En het makkelijke is, ze heeft haar eigen kamertje en kan dus lekker een nachtje bij ons logeren. Vinden opa en oma heel erg gezellig! Zeker s morgens vroeg. 20171231_095201De laatste tijd is dit vaak het geval, want Edwin en Wendy gaan verhuizen naar Nootdorp-Centrum en er moet geklust worden. IMG-20171221-WA0005Breng Fenne maar bij mij! Het is zo n lekker moppie! Makkelijk, eet goed en slaapt lekker. Loopt al langs de tafel met haar 10,5 maand. Je ziet in het niets meer dat ze 5 weken te vroeg geboren is. Wat is oma trots op haar!

Persoonlijk ben ik meer van het zonnetje, maar wat is de winter toch lekker als er een dagje sneeuw ligt. Dan moet je toch naar buiten! Dat hebben we dus ook maar gedaan. Wim is dan wel de klos met strooidienst, maar wij nemen het ervan.

IMG-20171210-WA0003

20171210_142005Ronnie zit te wachten op een huurhuisje. Hij is vaak de 3de of 4de op de lijst die in aanmerking komen. En ja veel jongeren zitten te wachten, dus gaat het zijn neus voorbij. Maar dat misschien dit jaar wel gaan lukken. Hij is er klaar voor.
Jasper is met zijn examen bezig. Daarna nog stage lopen en dan zou ie klaar zijn. Effe knallen nog. 20171226_192855Maar ook is er tijd om af en toe te feesten. Een bierfeestje hier en daar. 20171229_094230En, wat ik niet had verwacht….hij heeft de Guyter gevonden. Lijkt er toch nog eentje op zijn moeder, ha ha.

De feestdagen waren heerlijk! Kerst is zo n lekker sfeertje in huis en in de winkel. 20171216_151113 Heel relaxed…beetje wandelen, lekker eten en heel veel spelletjes doen.

IMG-20171231-WA0016Maar 1 dag na kerst wil ik wel alle spullen weer weghebben. Opgeruimd in huis is opgeruimd in je hoofd.

Wim en ik zijn flink plannen aan het maken voor de vakantie. We beginnen binnenkort met een weekje Egypte. Lekker even niets, alleen maar luieren, boekje lezen op het mooie strand en af en toe een duik nemen in de mooie blauwe zee met zijn prachtige onderwaterwereld. Nu al zin in.
Ook zijn we van plan om aan het Pieterpad te beginnen. Lopen in etappes van Pieterburen naar Vorden (of andersom) in totaal 498 km. We blijven die langeafstandswandelingen geweldig vinden. Je bent buiten, in beweging, steeds ergens anders en je hoofd raakt leeg. Wat wil je nog meer in deze hectische maatschappij. Daar loop ik de laatste tijd wel tegenaan. We zijn niet meer zo sociaal als voorheen. Het veranderd allemaal en het wordt het niet veel leuker op als je het mij vraagt. Ik zie aan mezelf dat ik eigenlijk alleen mijn gezin belangrijk vind. Als wij het maar leuk hebben met elkaar! Het zal ook met mijn leeftijd te maken hebben. Je gaat dingen anders zien. Facebook doe ik al een tijdje niet meer. Wat is de meerwaarde als iedereen weet wat ik doen? Je doet het toch voor jezelf en niet voor een ander toch? Maar goed iedereen doet het op z’n eigen manier. Je hoeft er uiteindelijk niet aan mee te doen!
Dus leef je eigen leven! Maak het naar je zin en laat je niet gek maken door de hectiek om je heen!

Gelukkig heb ik collega’s die het ook belangrijk vinden om tijd voor elkaar vrij te maken. Zo zijn we afgelopen vrijdag het jaar gaan inluiden bij de 3 Heeren met een high wine. Zie ik achter me een stel zitten die ik al heel lang niet heb gezien. Hij kwam vroeger veel bij ons thuis. Vriend van de familie kun je wel zeggen. Even de hand schudden. Wat ontzettend leuk om elkaar weer te zien. Dat zijn voor mij waardevolle momenten. En omdat ik voor de familie een nieuwjaar borrel had georganiseerd (heel kien bij Vic en As thuis, ha ha), kon ik ze allemaal de groeten doen van hun. 20180107_18463520180107_184619Was btw een hele gezellige boel bij elkaar. Heel ongedwongen en super gezellig. Zo vaak zien we elkaar niet en zeker de neven en nichten. Dit zouden we elk jaar moeten doen. Ik ga het gewoon voorstellen.

Ik kan in ieder geval zeggen dat ik het jaar goed begonnen ben. En een goed begin……..
We gaan het zien.
Afbeeldingsresultaat voor loesje teksten een goed begin

Liefs,
Yvon.

Ps Bij de Lidl kun je zegels sparen voor Viamini’s. Zo leuk voor Fenne! Mochten jullie zegels hebben waar je niets mee doet….je kunt ze altijd kwijt bij mij of in de winkel 🙂
IMG-20180104-WA0006