Fijne en mooie berichten, ondanks de Corona-tijd.

Lieve lezers,

Allereerst een heerlijk nieuwtje wat ik  jullie wil vertellen.  Wij worden weer opa en oma!!!!!  Wendy is eind december uitgerekend. Dat worden weer spannende maanden. Daar moet op gedronken worden 🙂En omdat we nu weer buiten de deur mogen borrelen,  hebben we dat ook al een paar keer gedaan. We doen het wel alleen als er de nodige voorzieningen zijn getroffen. We willen er wel een goed gevoel aan over houden. Zo hebben we hele gezellige uitjes bij de 3 Heeren gehad. Heerlijk dat het weer mag, alhoewel we het thuis ook heel erg gezellig kunnen maken.
Zo hadden we tickets online gekocht voor Danny Vera. De trad op in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Thuis via een live-stream kijken, gezellig met een wijntje erbij. We hebben zelfs staan dansen!!
Met Pinksteren zijn we een weekend bij Vic en As geweest. We hadden prachtig weer en daarom met elkaar  de fiets gepakt en hebben we heerlijke tocht door de bossen gemaakt. Daar werden we getrakteerd op wild zwijnen en edelherten. Wat geweldig!!

Waar we iedere donderdag  naar uitkijken, is dat Fenne komt. En omdat ik ook wel eens een donderdag vrij ben, zijn we met z’n 3-en naar Avifauna geweest. Dat was een super leuke dag, Fenne vond het geweldig!! Helemaal omdat er een hele grote speeltuin bij is. Een topdag!!

Wat ook gelukkig door kon gaan……3 dagen Ameland samen met Ronnie. ’s Morgens heel vroeg richting Holwerd om daar de eerste boot naar Ameland te nemen. Na 3 kwartier varen zetten we voet aan wal. Even de fiets ophalen naast de boot (super goed geregeld!) en zo op weg naar het plaatsje Buren, naar ons hotel. Alles klopte! Het weer was top, de mensen gezellig, de terrasjes heerlijk en de fietstochten geweldig!! Ameland we love you!! We hebben het zo fijn gehad! Op de terugweg zijn we nog even gestopt in Volendam. Ronnie was er nog nooit geweest en hoe leuk is een drankje doen op een terras op de dijk. Normaal gesproken erg leuk, maar het was erg druk en niemand hield zich aan de 1,5 meter-regel. Niet prettig. We zaten een beetje achteraf op een terras, toen ik ineens 2 bekenden zag lopen. ik zwaaien en al gauw zagen ze het. Marco en Elise van de Guyter kwamen naar ons toe. Wat een toeval!! Zij waren 3 dagen in Marken en omstreken geweest. Dat je elkaar tussen al die mensen dan toch treft…lachen.

En ja, dan heb ik vorige week ook nog mijn verjaardag gevierd. Wat was het een heerlijke dag. ’s Morgens met wat dames in de tuin gezeten. Zelf had ik een Aperol Spritz gemaakt. Aperol, Prosecco, bruiswater met een ijsblokje en een rietje. Een heerlijke verfrissende cocktail. Zo proosten we op mijn verjaardag. Maar na 2 tellen had Silvia het al op. Het mooie is dat ze eigenlijk nooit alcohol drinkt. Ze wist duidelijk niet wat erin zat 🙂 ’s Middags kwamen Vic en As, Olga, Arjan en Anneke en bleven bij ons eten. Wat ben ik verwend!! Het was een dag met een gouden randje. Afgelopen zondag heb ik het nog eens dunnetjes over gedaan met de kids. Zo ben ik eigenlijk de hele week jarig geweest, haha.

Van de week een gezellige avond gehad bij Carolien en Paul. Online hadden Paul en Wim een whisky proeverij geboekt. Zo grappig om te zien hoe ze als volleerde professionals zaten te proeven. Bij ieder buisje whisky een borrelhapje en daar zaten de heren lekker te genieten. Maar wij dames hadden er ook iets op gevonden. De flessen Gin kwamen tevoorschijn en wij deden ons daar tegoed aan. Heel grappig ……want ik vind het totaal niet lekker. Zo af en toe nam ik een nip van de whisky en ik moet zeggen, dat ik dat eigenlijk nog lekkerder vond haha….

Met schoonmama gaat het gelukkig goed. Ze zit op de hometrainer en drinkt weer een glaasje wijn. Dat zijn mooie berichten. Ze kan niet wachten totdat ze weer ergens op een terras mag zitten. Dat laat nog even op zich wachten, maar wel mag ze binnenkort naar de verjaardag van Arjan. Zo fijn voor haar!

Ook nog even nuttig bezig geweest….voor de Zonnebloem hebben we tasjes uitgedeeld aan de oudere medemens. Tasjes gevuld met lekkers. Zo fijn om blije gezichten aan de deur te zien. Ook de loten-verkoop ging super!! Al snel had ik 17 boekjes (10 loten per boekje a 2 euro) verkocht. Best veel al zeg ik het zelf. Maar Wim heeft ook de vraag om loten te kopen voorgelegd bij zijn voetbalteam. Zegt de eerste in de app-groep “doe er maar 10 Wim”! Ja, dan kunnen de andere niet achterblijven, haha….zo heb ik nog een keer 24 boekjes verkocht. Al met al heb ik 820 euro voor de Zonnebloem opgehaald.

Gelukkig begint alles weer wat normaler te worden. Maar laten we nog wel oplettend blijven en ons gezonde verstand gebruiken.  Gezondheid gaat boven alles!!

Take care!
Liefs,
Yvon.
Ps. Oh ja….we hebben een logé voor 6 weken……een schatje 🙂