Dag zomer……. Hallo herfst

Lieve lezers,

De zomer ligt achter ons en wat voor een. Wat hebben we kunnen genieten van het mooie weer afgelopen maanden. En wat een geluk dat we er daardoor op uit konden, ondanks de Corona die nog steeds ons leven bepaald.  Want genieten van het zonnetje buiten in je tuin of in de buitenlucht dat konden we volop. En dat heb ik dan ook gedaan.
Fenne is in de zomervakantie bij ons geweest. Met het warme weer konden we leuke dingen doen.

 

 

Kijk dat de Nijmeegse 4 daagse niet door kon gaan, dat was al snel duidelijk. En dat wandelmaatje Jan me begin juli een appje stuurt om te vragen of Wim en ik het leuk vonden om met een groepje de Alternatieve 4-daagse te lopen, daar hoefden we niet lang over na te denken. Het groepje kenden we al van “de Nijmeegse” en daar kunnen we altijd prima mee feesten, dus lopen zal ook vast goed gaan. En omdat we de week van de 4-daagse al vrij waren, zijn we die gaan invullen. Op zondag zijn we naar Ommen gereden, om daar weer verder te gaan met het Pieterpad. De etappe Harderberg-Ommen (met het o.v. eerst naar Harderberg) hebben we met Mariska en Youri gelopen. Super gezellig zo met elkaar en volgens mij hebben ze de smaak ook goed te pakken. Mariska heeft in ieder geval gelijk wandelschoenen aangeschaft 🙂 Nog met elkaar na afloop met elkaar uit eten geweest, wat de dag top maakte. Wij sliepen in Ommen en gingen de volgende dag weer samen verder met 2 etappes lopen.  Van Ommen naar Helledoorn en van Hellendoorn naar Holten. Wat een mooie wandeling zo over de Holterberg, maar wel zwaar zo door het mulle zand. Maar met de nodige stops is het prima verlopen. Onderweg een Pieterpad poppetje gescoord. Een leuk aandenken.
Aangekomen in Holten, gingen we gelijk naar ons geboekte  BenB . Een oud vrouwtje, bleek 89 jaar en zo oud was de inrichting van het huis ook, haha….., deed open. Beneden aan de trap gaf ze aan dat boven onze kamer was….ze kwam dus zelf niet boven. Als het bed maar wel verschoont is dacht ik. Oeps…erg gedateerd, de tijd had stilgestaan. Een twijfelaar…..met schone lakens, dat wel gelukkig! Dat werd knus tegen elkaar aan kruipen. Maar na de ietwat zware tocht, vielen we al snel in slaap en hebben heerlijk geslapen. Na een standje van de vrouw des huizes dat je het Pieterpad niet loopt met gebruik van het ov , maar dat je het met een rugzak op loopt van etappe naar etappe, zijn we weer op pad gegaan. We liepen van Holten naar Laren en van Laren naar Vorden. Onderweg zoveel prachtige plekjes gezien. We kwamen op een gegeven moment langs een zonnebloemveld. Het leek Frankrijk wel (nooit geweest, maar goed). En met die prachtige Hollandse luchten, werd het nog mooier. Een plaatje!! In het plaatsje Vorden hebben we deze dag afgesloten met een biertje op een terras, waar we s avonds ook aten. Op woensdag liepen we van Vorden naar Zelhem, wat de laatste dag van het Pieterpad voor nu werd. In Vorden hebben we een Pieterpad likeurtje voor Theo en Ilse gekocht en in onze belt meegenomen. Want na deze etappe zijn we doorgegaan naar Nijmegen, waar we bij Theo en Ilse zouden slapen. Onze Alternatieve Nijmeegse (de route van de Nijmeegse)  ging de volgende dag van start. We zouden 2 dagen van elk 30 km lopen.  Wat was het super gezellig met de groep. En wat zo bijzonder was….langs de kant zaten toch mensen om ons aan te moedigen en werden we getrakteerd op koffie. Er werden zelfs zelfgemaakte medailles uitgedeeld door kinderen. Een dame die ons koffie gaf, schoot zelfs vol….ze miste de sfeer en gezelligheid enorm…..En ja, dat kunnen wij alleen maar beamen. helaas. Maar dat neemt niet weg dat we het uiteindelijk heel gezellig hebben gehad met elkaar.  En dat we ook nog met Annemiek en Frank (ook lopers) op een terras in Nijmegen konden proosten was een extraatjeBlij en dankbaar dat het zo kon.

Zus Olga werd 65 jaar en dat hebben we in haar tuin kunnen vieren. Ze had de dag in tijdsvakken verdeeld om de visite te spreiden. Dat was goed gelukt. 2 weken later ben ik met Jasper en Ron ook een dag naar Olga en Kees geweest. Gezellig met elkaar een eind gefietst, geluncht en gemidgetgolft. Leuk zo met mijn jongens op pad.

En ja, dan zijn Wim en ik ook nog op vakantie geweest. De planning was Oostenrijk voor 8 dagen en aansluitend 12 dagen Kreta. Maar omdat het ons helemaal niet lekker zat, hebben we begin augustus Kreta geannuleerd. Daar was ik zo blij mee!! Zeker ook omdat naast dat je een gezondheidsverklaring moest hebben het ook nog op oranje ging. Zo zijn we eind augustus met de auto naar Oostenrijk gereden (met een overnachting in Füssen, Duitsland) Daar hebben we het zo lekker gehad!!! Heel veel gewandeld, met hele pittige beklimmingen. Dat biertje en die apfelstrüdel hadden we elke keer weer verdiend, vonden we zelf 🙂  Wat blijft het toch een geweldig land om op vakantie te zijn.  Na de 8 dagen wilden we eerst naar Italië door, maar daar was ook gedoe met mondkapjes en papieren die je bij je moest hebben, dus wij besloten te kijken waar het mooi weer was. In de Eiffel was het 25 graden, dus dat werd het. En wat is dat een goeie keus geweest! We zaten in een stacaravan op een kleinschalige camping. Gezellig en gemoedelijk.Naast heerlijke wandelingen hebben we ook gekanood. Super leuk om te doen in zo n prachtige omgeving met zulk mooi weer. Na 5 dagen zijn we naar Maastricht gereden en hebben daar een overnachting in een kasteeltje geboekt. Wat een luxe!!! Ook weer leuk voor een keertje. Op het Vrijthof een hapje gegeten en de volgende dag een tocht gelopen in de omgeving. We hadden besloten nog 5 dagen naar de Veluwe te gaan, waar Ronnie ook naartoe zou komen. Op weg er naartoe wilden we nog wel eerst een stuk vlaai eten. Maar omdat het overal erg druk was, besloten we het onderweg een restaurantje te scoren. Ik zou op mijn mobiel zoeken. Ik zag wat en loodste Wim die kant op. Maar toen de afslag eenmaal genomen was, zag ik op mijn mobiel dat ie gesloten  was. Rij maar door, ik zoek verder…. In het plaatsje Partij (waar??….) even verderop, was 1 straat met een kerk een restaurantje. en dat was het. We zette de auto neer en liepen naar het terras. Even kijken waar plek is en ineens zien we iemand druk zwaaien en roepen “hier is nog plek!!”. Zit Ron daar,  een collega van Wim en een schoolvriend van ons allebei. Nou ja!!! Hoe is het mogelijk!! Hoe dan…. Hij was aan het wielrennen en vond het overal zo druk….het moet niet gekker worden. Wat was het gezellig om met elkaar een vlaai te eten daar. Ik vergeet het plaatje niet zo snel meer.
Op naar Schaarsbergen! Daar hebben we het samen met Ronnie ook zo leuk gehad. Lekker 2 dagen 60 km gefietst. Over de hei, door de bossen. langs restaurantjes….heerlijk. 

Edwin en Fenne kwamen ook nog een dag langs. Een mooie afsluiten van een heerlijke sportieve zomervakantie. Wat hebben wij geboft met het weer. Eigenlijk maar 1 dag regen gehad en zelfs dan ga je er nog op uit. We waren weer helemaal opgeladen.

Afgelopen weekend s morgens om 6 uur naar de Veluwe gereden om wild te spotten. Wat geweldig om 2 herten te zien en het burlen te horen. En niet zo zacht ook, wat blijft het toch imposant. Aansluitend met Astrid en Victor een hapje gegeten bij de Stakenberg. Zegt Vic ineens, als er iemand binnenkomt, dat lijkt Arie wel. Komen mijn achter buurman en vrouw binnen. Niet te geloven!!! Even met elkaar zitten kletsen.
Wat is dat toch met ons, haha….

Zo jullie zijn weer een beetje op de hoogte.
Alhoewel….ik heb nog niet verteld van mijn figuratieklus voor de AH en een fotoshoot. En de videoclip samen met Wim voor Frans Duijts.  Dit doe ik de volgende keer, beloofd.

Liefs,
Yvon.
Ps. Geniet van de herfst!!Herfst de beuk erin