Hij komt, hij komt…sterker nog hij is er al!!!

Lieve allemaal,

Het was maandagochtend eindelijk weer zover. De zak met mijn zwarte pietenspullen heb ik tevoorschijn gehaald. En zo was ik om 9 uur al weer zo zwart als roet. Het gekke was wel, dat het gevoel er nog niet was. En dat was raar, want andere jaren had ik daar echt geen last van. Het zal vanzelf wel komen. Het komt ook door het weer. Het is veel te lang warm. Het is nog geen “pietenweer”. Ik werd door Joke opgehaald en we gingen op pad. Toen we eenmaal op het Gemeentekantoor waren en er van alle kanten opmerkingen kwamen van “wat ben je vroeg Piet” en “waar heb je Sint gelaten”, toen kwam ik enigzins in mijn rol. Ze kwamen me netjes een hand geven en zeiden “hey zwarte Piet” en daarop reageerde ik met, oh je herkent me nog! Ik vond het gelijk leuk worden. De camara’s werden tevoorschijn gehaald en er kwam iemand als reserve (die al met al niet nodig was) Ik zei nog, welja met 3 camara’s, waarop Henk zei”yes, dat is het”!!! Dat wordt het script voor volgend jaar, 2 zwarte Pieten (speel ik dan allebei) met steeds een andere kleur veer. Dat wordt geweldig! Hij heeft het nu al in zijn hoofd.De scenes voor dit jaar gingen aan de lopende band en het stond er allemaal in 1x op. Ik was wel blij dat ik mijn knieband had omgedaan. Want je loopt toch te rennen en te springen. Tussendoor effe met het pootje omhoog. De laatste scene werd gespeeld met de Burgermeester. En zo te zien is hij daar best nerveus voor. Hij vraagt wel 3x hoe het het moet doen. Alles stond klaar en op het teken van de regisseur, ging de telefoon van de burgermeester over. Hij neemt op met een echt plat Pijnackers “Hallo’. en daarna liep het gesmeerd. Wel lachen om te doen hoor. Morgen mag ik weer om de buitenscenes te maken. Die konden vorige week niet, omdat Sint nog niet in het land was. Stel je voor dat er net een klein kind loopt. Dat doen we morgen dus (het strooigoed ligt al klaar). ’s Middags was ik wel gaar hoor en ik vond het dan ook heerlijk dat ik even later onder de douche stond en alles er af kon halen. Nog even boodschappen doen en  daarna naar mijn Personal Trainer, Roderik. Die mij zei, dat ik toch nog maar even niet kon sporten. Ah, echt niet?? Wat denk je nou zelf? Ja, ik weet het. Hij zei, voor het begin van de volgende maand ben jij weer bezig. Oh, ik hoop het zo!!! We maakten weer een afspraak en hij sprak af voor vrijdagmorgen vroeg (half 9). Kijken of je dan ook zo vrolijk bent!! Toen ik eenmaal thuis was, ging de telefoon. Met Roderik. Ga je me nu ook al thuis bellen?? ha ha.. Of ik een kwartiertje eerder kon komen vrijdag? Jeetje, dan moet ik nog vroeger mijn bed uit! Vooruit, gaat goedkomen.

Van de week heb ik eigenlijk alleen vrijdag niet gewerkt. Vrijdag was er een aktiedag in het Stanislas en de opbrengst was voor Ubuntu. Zo stond ik ’s morgens, nadat ik bij mijn Personal Trainer was geweest, achter een kraampje bij het Stanislas. Jasper stond zelfgemaakte brownies en chocoladecake te verkopen. Hij hoefde maar een half uur te staan, wat ik erg kort vond. Maar hij had in een mum van tijd alles verkocht. Ze waren ook erg lekker, al zeg ik het zelf. Hij was de dag ervoor goed bezig geweest mijn bakkertje. ’s Middags hadden de Ubuntujongeren een filmmiddag voor de kleintjes georganiseerd. De Disneyfilm Rio in de aula van het Stanislas. Met limonade, popcorn en overal posters, was het net de bios. Na afloop hebben we nog met wat leerkrachten en de directeur een wijntje gedronken. Wel wel even gezellig en er werd gemeld dat de opbrengst waarschijnlijk iets meer dan €10.000 zou zijn. Oké, we moesten een slag om de arm houden, maar het zou toch mooi zijn!! We wachten de definitieve uitslag nog even af. ’s Avonds kwamen Ton en Babs nog een aantal borrels drinken. Altijd weer zo laat, maar dat geeft aan hoe gezellig het met hun is.

Zaterdag hadden we toch zo’n melige bui in de winkel. Ik weet niet hoe het kwam, maar we hebben wat afgelachen. De dag vloog om en zo ook de week. Zaterdagavond hadden we niets en dat wilde ik maar zo houden (al had ik heel graag even naar de Afrikaanse avond in de Guyter gewild). Lekker lui op de bank hangen met z’n 2tjes. Jasper was naar DSVP, Ronnie aan het werk bij AH en Edwin was ook weg. Ja ja, dat zal wel vaker gebeuren.  Dan is de week alweer om en krijg je die heerlijke zondag. Het liefst begin ik hem met een wandeling, maar ik voel dat die wel weer komt. Het knietje wordt langzaam beter. Zou het door de helende handen van mijn Personal Trainer/Coach  komen?? Ik moet wel wat oefeningen doen en ik moet zeggen dat ik die trouw doen. Zowel thuis als in de winkel. Hij had me gezegd, dat ik dit weekend een klein rondje mocht maken. Dat hebben we dus vandaag gedaan en wat was dat lekker zeg. Wel koud, maar daar heb ik gewoon ook weer zin in. Heerlijk in mijn dikke sjaal kruipen. Het beviel goed zo’n rondje, moet goedkomen dus. Wilma, zet je schoenen alvast maar weer klaar!! We gaan misschien volgende week weer afspreken voor een klein rondje (misschien hè!). Jullie lezen volgende week of het ervan gekomen is. Tot dan!!!

Liefs, Yvon.

Ps. af en toe lijkt het er op bij ons in de winkel. ha ha….