Piet heeft een volle agenda!

Lieve allemaal,

Het was weer een gezellige, volle, chaotische week. Het begon maandag met de laatste opnamens voor het Sinterklaasfilmpje. Nu was ook Sinterklaas er zelf bij en konden de opnamens buiten ook plaats vinden (hij is tenslotte in het land). En als het na een paar uur klaar is, zit het er voor dit jaar (wat het filmen betreft) al weer op. Ook wel weer jammer. We zullen volgende week een uitnodiging krijgen om met elkaar het resultaat te komen bekijken. Diezelfde middags gezellig bij een kennis langs gegaan voor een bakkie thee. Ze was in de winkel geweest en nodigde mij uit om foto’s van Zuid-Afrika te komen bekijken. Daar was ze met haar gezin afgelopen zomer geweest. Nou, ik heb de foto’s gezien en ik kan je zeggen dat het nu toch wel begint te kriebelen. Al besef ik wel dat wij op een hele andere plek zitten en waarschijnlijk veel meer armoede zullen zien. Maar ook dat is niet verkeerd. Van de week tijdens de vergadering is de reis besproken. Eind van de maand zullen de tickets geboekt worden. Een hele uitzoekerij om het zo goedkoop mogelijk te doen. Het is toch een groep van ruim 30 man. We zullen tijdens een interne vlucht een “prive vliegtuig” hebben, want met 30 zit het toestel gewoon vol. Wat zullen we op elkaar aangewezen zijn die 3 weken. Reden te meer om veel aan team-builing te doen. Zo heb ik vorige week bij de Viergang gevraagd of we 1 of meerdere keren gebruik mogen maken van een zaal. Ik heb al een Zumba-instructeur gevonden die ons belangenloos dansles wil geven. Mijn idee was om met elkaar een dansje in te studeren op Shakira (Waka waka), die we dan in Zuid-Afrika voor de kinderen kunnen opvoeren. Nu ben ik van het weekend gebeld en ze vinden het een geweldig plan. Zo gaan we dus in januari van start en mogen 2 zondagen oefenen. Echt leuk!! Dan zal mijn knie ook wel weer volledig hersteld zijn. Langzaam aan gaat het steeds beter. Van de week kreeg ik van mijn “Personal Trainer” oefeningen mee naar huis. En dat werkt! Alleen….ik mocht nog niet sporten :(. Lopen mocht wel, maar dat is er gewoon nog niet van gekomen. Ik heb er deze week de tijd niet voor. Klinkt raar uit mijn mond, want als ik ergens tijd voor maak is het dat wel. Maar het is even niet anders en het komt vanzelf wel weer goed (al mis ik het kletsen met Wilma wel!!!!).

Woensdag was het een lange dag. We hadden Ladies Night in de winkel. Dus extra open van 18.00 uur – 21.30 uur. Dan hebben we om half 6 een half uurtje om snel even een pizza er in te schuiven en dan staan de eerste klanten al voor de deur. Het was echt zo lekker druk!!! Mijn vriendin Marjolein mocht met een workshop armbanden maken bij de winkel staan en er stond ook iemand van Oriflame. Maar ook iemand met heerlijke bonbons. Je kreeg er 6 bij aankoop van een bepaald bedrag. Echt heerlijke belgische bonbons. Dat was een goeie zet! We hebben een heerlijke avond gedraaid en die hebben we met een prosecco afgesloten en zo was ik pas om kwart voor 11 thuis.

Donderdagavond had ik met Marjolein afgesproken in de Guyter. Er was Beaujoulais-avond en dat is wel weggelegd voor ons. Heel erg gezellig!!! Wim kwam later op de avond ook nog en zo was het al snel later dan we gepland hadden. Vrijdag had ik dan ook best moeite om wakker te worden. Het was pas in de middag eer ik weer helemaal fit was. Wel lekker gewerkt en toen ik om half 7 thuis was om te eten , ben ik tegen achten naar Point gegaan. Wilko en ik hadden een DVD-avond georganiseerd. De kids kwamen binnen en vroegen gelijk welke film er werd gedraaid. Dat hielden we nog even geheim en toen eenmaal alles opgesteld en klaar was, kon de film gestart worden. Na 5 min. keken Wilko en ik elkaar aan…..oeps, kan dit wel? Na een kwartier liepen er 5 jongens naar de andere zaal. Hier hielden ze niet zo van. Oké, moeten we er dan wel mee doorgaan. De andere 25 wilden hem heel graag zien en zo hebben we hem toch aan laten staan. Het was de film “Sint” en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet wist dat ie zo eng was. Dat er vorig jaar zo over gesproken is, dat wist ik wel. Maar dit!!! Al met al een hele heftige film en vonden de kids (en wij ook) het achteraf echt gaaf. Ach, je probeert wel eens wat. Nu maar hopen dat ze toch nog lekker geslapen hebben die nacht, ha ha….

Zaterdag vroeg opgestaan, want Ronnie en ik zouden met andere van Ubuntu, Sint en Piet spelen bij een bedrijf in Zoetermeer. Zo stonden we met 7 man ons te schminken en we kregen er langzamerhand steeds meer lol in. Ronnie vond het allemaal best spannend, want het was voor hem de eerste keer. Hij zag er zo leuk uit, met een wilde pruik op, echt lachen. Ook hadden we een ballonnen Piet en een jongleur Piet. Om 11 uur waren we in Zoetermeer. We hebben een leuke middag gehad en de kinderen deden gezellig mee. En zo staan er nog ruim 60 huisbezoeken en bedrijven waar we langs moeten. Er is een mega draaiboek voor dit alles. Iedereen doet er aan mee. Ook weer een soort van team-building.

Ja, en dan moet er ook nog een surpriese gemaakt worden en dat vergt ook nog enige tijd. Morgen heb ik daar de tijd voor. Allemaal een hele gezellige week en jullie lezen me volgend weekend weer.

Liefs, Yvon.

Ps. Zet maar alvast in je agenda, volgende week zaterdag DJ Jean in de Guyter!!!!