Het heerlijk avondje….

Hey!!Terwijl ik begin aan mijn verhaal, moet ik echt nadenken over wat er van de week allemaal is gebeurd. Ik pak mijn agenda er maar bij, want ik weet het gewoon niet meer.
Maandag zijn we met Jasper naam het allergie-centrum in Den Haag geweest. Daar hebben ze allerlei testen gedaan en er kwam uit dat hij licht reageerd op pollen en voor de rest niets. Dat kan het dus niet zijn. Ze kunnen er niets mee en we zaten er ook ietwat verloren. Wat nu? Thuisgekomen heb ik toch de huisarts maar gebeld en daar kon ik aan het eind van de middag met Jasp heen. Wel gevraagd of ik een anderede arts dan vorig kon krijgen, omdat ze verkeerde dyagnose had gesteld. Dat was geen probleem. Tussendoor ben ik nog naar het Gemeentekantoor gegaan, want ik was uitgenodigd om het filmpje te bekijken. Wat was het leuk en wat was iedereen enthousiast! Ik heb er van alle opzichten van genoten. Later dus maar naar de dokter gegaan. Wat moest ik gaan vertellen, waar zullen ze mee aankomen, gaat het allemaal weer van voor af aan beginnen? We werden geroepen, maar wat bleek, door de arts van vorig jaar. Ze nam even wat patienten over. Nee hè!!!! Ik nog navragen bij de assistente. Wil je niet naar binnen, vroeg ze? Nee, eigenlijk niet, maar Jasper was al doorgelopen. Ze stond in de deuropening op me te wachten. Oh, daar ben je en toen heb ik vriendelijk gezegd, dat ik liever iemand anders had gewild. Ik het hele verhaal verteld en ze schrok ervan. We hebben het Jasper gevraagd en die wilde blijven zitten, vond het ook weer vervelend voor de arts. Maar om een lang verhaal kort te maken, ze zet nu alles op alles en wil ons blijven zien. Wie weet is het toch goed geweest. Er is nu contact met een kinderarts en morgenochtend bellen we haar weer. Van de week is er geen verbetring geweest, alleen gisterenavond kreeg hij ineens weer een heel warm voorhoofd en in een mum van tijd zag je een plek ontstaan. Echt heel vreemd, je ziet het wegbranden. Wij denken dat het er uitkomt op deze manier. Hij heeft nu een grote rode brandplek en dat kunnen we gelijk laten zien morgen. We houden jullie op de hoogte. (blijft toch een vreemd verhaal en zo waardeloos voor Jasper)

Dinsdagmorgen stond Corine al vroeg voor de deur. Gezellig samen Pieten op de Josephschool. Dat is altijd 1 groot feest. Elke klas wordt even aangedaan en de meesters en de juffen zetten we lekker voor joker, ha ha. Met iedereen op de foto en voor je het weet is de ochtend al weer om. We zijn toen nog het winkelcentrum ingegaan, je bent dan toch geschminkt. We liepen over het Raadhuisplein een beetje te kijken en ineens horen we van bovenop de steigers, Hey Piet!!! Hey Hoi, riepen wij. Kom effe boven! Ja, dat hoef je mij maar 1x te zeggen en we zijn gelijk naar een ingang gaan zoeken. En er was niemand die vroeg wat we kwamen doen. Ze lieten ons banjeren en zoeken. Opeens bedacht ik me dat er ergens al een trap klaar zou moeten zijn en dat bleek ook het geval (klimmen was gewoon te riskant). Zo kwamen we bij onze “vriend” boven. Een warm welkom met 3  zoenen. En daar stonden we dan, bovenop het nieuwe winkelcentrum. je komt ook overal als Piet hè. En een lol dat we dan hebben, heerlijk!!
’s Middags ben ik nog naar mijn P.T. geweest. Het gaat beter, dat is een ding wat zeker is, maar er zit nog wel een plek die pijnlijk aanvoeld. Hij had hem een keer flink te pakken. Ik heb dit keer niets gevraagd over sporten, dan kon hij ook niets zeggen. In mijn hoofd zat namelijk dat ik er ’s avonds naar toe zou gaan. Alleen doen datgene wat gaat. Gelijk weer effe de meiden zien en een datum prikken voor een avondje eten in de Guyter. Dat wilde ik toch niet misscn. Ik ben geweest en heb niet alles mee kunnen doen, maar dan deed ik buikspieroefeningen. Nou, daar heb ik nu nog plezier van, hi hi. Heerlijk dat ik weer geweest ben!!!!

Op woensdagochtend weer dat zwarte spul opgesmeerd en ik was klaar toen Sint me kwam halen. Op naar de Peuterschool. Een heerlijke ochtend bij de kleuters. Om 12 uur was ik terug en zo kon ik snel nog de Telstar invouwenen in de tussentijd kwam Corien er aan. ’s Middags moesten we bij de gemeente Pieten. Daar kregen 110 kids eerst het filmpje te zien en daarna kwamen wij. Het was een super leuke middag. Daarna gingen we nog naar de Gym in het Baken. (meer foto’s op des ite van KenV) Lekker gek doen op de toestellen en na dit alles op naar mijn wandelmaatje. Ze was jarig en ik wilde haar verrassen. Nou, dat is gelukt. We (Sint en 4 Pieten) stormden naar binnen en daar was haar kleindochter van 2, niet blij mee. Brullen was het. Dan nog maar met Wilma op de foto, even wat drinken en wegwezen weer. We stelden voor om een borrel te nemen  in de Guyter. Dat vond ik een goed plan (duh!) en we werden met Sinterklaasje kom maar binnen verwelkomd. gezellig aan de bar nog na zitten genieten. Hier en daar werden er nog foto’s genomen. Heerlijk zo’n dag, wel vermoeiend als je eenmaal “schoon” op de bank zit. Pffff….. Donderdag na een lekkere werkdag, kom ik thuis en wie zit er op mij te wachten…Mijn collega’s, Sint en 2 Pieten van Ubuntu. Ze kwamen gezellig wat drinken en vertelden dat er a.s. maandag een foto van de groep voor het AD wordt gemaakt. Wat gaaf!!! Via via hebben ze ons benaderd en willen een interview. Super toch, ik ben benieuwd!
En dan is het alweer vrijdag en mag ik de hele dag tot zes uur werken. En om acht uur begon de Sinterklaasavond voor Point. Met elkaar het kadospel met de dobbelsteen doen. We hadden een leuke groep (allemaal jongens!) en met 4 man leiding erbij. Het was een geweldige leuke avond en iedereen ging met een kado en een voldaan gevoel naar huis. Zo, toen ik om elf uur thuiskwam, heb ik eerst een lekker wijntje gedronken. Wel wat te laat naar bed gegaan, maar dat is niet anders. Zaterdag bijtijds op, want er moest gewerkt worden. Het was mega druk en dat is zo lekker!!!! Gelukkig hielpen we met z’n vieren en dat was wel nodig ook. Thijs (van Victor) werkt nu ook in de winkel. Leuk toch! Zwarte Piet kwam ons nog van krachtvoer voorzien. Dat konden wij wel waarderen. Om kwart voor 6 konden we dan eindelijk de deur achter ons dicht trekken. Er stond een leuke avond te wachten. De surprises stonden allemaal al klaar en na het eten kwam Manuela er ook bij. Ik had Manuela en ik kan je zeggen dat ik blij was dat ze gekomen was. Ik had een beauty-case gemaakt en daar zaten aardig wat uurtjes werk in. Het was super gezellig en de surprises waren stuk voor stuk erg leuk. Als je dan hun gezichten ziet als we de lootjes trekken en wat ze dan al met al gemaakt hebben, geweldig! Ook fijn dat we het met Manuela op deze manier kunnen afsluiten en dat vond ze zelf ook. Dit was wat je noemt met recht een heerlijk avondje!
Mochten jullie het nog gaan vieren, heel veel plezier allemaal.

Liefs,
Zwarte Piet

Ps. Ronnie is echt een crea-bea. Edwin kreeg alvast een auto voor mocht ie in januari zijn rijbewijs gaan halen.