Heerlijk die decembermaand!!

Lieve lezers,

Ach wat is het toch naar als er iets met je kinderen is. Elke dag ben je er mee bezig. En wat fijn is, je omgeving denkt en leeft met je mee. Afgelopen maandag is Wim met hem naar de dokter geweest, om de plek op zijn voorhoofd te laten zien. Zelf weten wij nu wel, dat als die plek verschijnt, hij aan het herstellen is. Dan komt het eruit. De dokter heeft een afspraak gemaakt met de dermatholoog voor afgelopen dinsdag. Daar hebben ze zijn voorhoofd verdoofd en er is een monster afgenomen en die is op kweek gezet. Over 2 weken krijgen we daar de uitslag van. Hij knapte langzaam op. Het overgeven werd elke dag minder en vrijdag is alles binnen gebleven. Yes, we hebben het weer gehad. Op internet heb ik gelezen dat er veel mensen zijn met dit probleem. Het heet MCS. Alles klopt wat er staat. En na een telefoongesprek met zijn mentor afgelopen vrijdagochtend, ben ik er eigenlijk zeker van. Ze vroeg me van alles en ik vertelde dat het vorig jaar begonnen is. Hij was toen net op het Stanislas. Ik zei dat ik heb zitten denken aan het nieuwe gebouw. Zij zei tegen mij, dat het niet zo gek zou zijn als het daarmee te maken had. Zij gaf aan dat zij heel veel aspirines uitdeelde per dag i.v.m. hoofdpijn van de scholieren. Nu blijkt dat de luchtvochtigheid heel laag is op school. Er gaat bij mij steeds meer op z’n plaats vallen. Nu is het een kwestie van er mee leren omgaan. Er valt wel wat van mij af kan ik je zeggen.

Maandagochtend stond ik om 8 uur in “de Kelder” mezelf om te kleden als Zwarte Piet. We zouden de hele dag op pad gaan. Tussendoor kwam er iemand van het AD om een foto te maken voor Ubuntu. Dat betende afschminken en weer opnieuw zwart erop gooien. We hebben zo’n lol gehad!!! En ik kan je zeggen dat ik er van te voren  een hard hoofd in had. We hadden 3 Sinterklazen, 24 Pieten en 94 boekingen. Afgelopen maandag zou ik met Aad (Sint) en nog 2 pieten op pad gaan. Aad is niet groot, heeft een zwarte snor, donkere wenkbrauwen en een wat hoge stem. Wat moet dat gaan worden. Maar terwijl ik me aan het schminken was, kwam Aad binnen. Zijn snor was eraf en hij had zijn wenkbrauwen wit gemaakt!!! De pruik en baard gingen aan en hij zetten een kruidvatbrilletje op. Het pak ging aan en hij zei met een zware stem….zo, we kunnen naar de kinderen gaan. Woaw, ik ging met Sinterklaas op stap. Echt zo gaaf. En wat een leuke bezoekjes allemaal!! Dit geeft mij zo’n kick, ik ben dan echt zwarte piet. Om half 10 ’s avonds was ik thuis en ik was kapot. Het was weer klaar voor een jaar.

Dinsdag was mijn schoonmoeder jarig en om 5 uur zou de familie komen in “de Soete Suikerbol”. Jasper ging niet mee, want hij had geen zin in al die vragen van de ooms en tantes. Hoe is het jongen? Wat heb je nou? En hij kan niets eten, dus voor hem niet echt gezellig. Hij bleef thuis en ach, ik zou toch om half 8 weer thuis zijn, omdat ik zou gaan sporten. Al snel had ik een witte wijn in mijn hand, gevolgd door nog een. En wat wel jammer was, iedereen ging nu aan mij vragen hoe het met Jasp was. Lief hoor, maar je wordt er best moe van. Nog maar een wijntje. Ik merkte wel dat ik iets moest eten, anders zou het niet goed gaan. Oh jee, het was al half 8, Gonda zei al dat ze ging. Ik ging snel nog even iedereen gedag zeggen en dan klets je ook weer teveel natuurlijk. Laatste slok naar binnen en zo stapte ik om kwart voor acht op mijn fiets.Al met al had ik te weinig gegeten. Om 5 voor 8 thuis, omkleden en snel naar de sportschool. Daar stond Gonda aan de balie en toen ze me binnen zag komen, lagen we al snel in een deuk. Oh oh, wat moest dat gaan worden. We hebben zo gelachen, Rinus werd gek van ons. Maar, we waren er wel!!

Woensdagochtend werd ik wakker en mijn hele hoofd zat vol. Snot en snot verkouden en zo’n keelpijn. Wat was ik blij dat ik niet hoefde te werken. Thuis moest ook van alles gedaan worden, maar al met al heb ik alleen maar op de bank gezeten. Mijn lichaam is effe helemaal op. Donderdag heb ik wel gewerkt, maar ’s avonds de fysio afgebeld. Vrijdag en zaterdag wel hele dagen in de winkel en dat merkte ik wel. Zaterdagavond had ik maar wat graag het apres-ski feestje  in de Guyter gevierd, maar ik kon gewoon niet. In plaats daarvan heb ik zitten stomen. En dan komt die heerlijke zondag. Laat ontbeten, effe met Wilma over de telefoon bijgekletst en toen de kerstboom naar binnen gehaald. Lekker muziekje aan en het hele huis aankleden. De sfeer zit er weer in, echt gezellig. Dat merk ik aan de jongens ook. Het is zo fijn als alles weer lekker draaid. Edwin die van de week te horen kreeg dat zijn contract voor een jaar verlengt is. Maar hij heeft doorgegeven dat hij in September weer wil gaan studeren. Ronnie die vol trots met zijn cijferlijst thuiskomt. Allemaal voldoendes!!!  Jasper die weer aan zijn chocoladeletter is begonnen en volop met zijn huiswerk bezig is. Zo af en toe krijgt hij bijles van “meester” Ed. En Wim die 3 konijnen staat te villen in de schuur. Hij heeft al een lekker recept in zijn hoofd. Heerlijk om mijn mannen zo te zien!!! Ik geniet ervan en ik kan je zeggen, ik heb zin in de kerst. Heerlijk met mijn gezin. Genieten het lijkt zo simpel en dat is het ook!!!!

Liefs,
Yvon.

                                                                                                                                                               Mooie tekst!!!