Genieten staat voorop, echt wel!!!!

Lieve vrienden,

Je zult maar geen internet hebben!!! Nou, ik was goed ziek. Ik heb afgelopen weekend niets kunnen schrijven en dat viel me zwaar. Dat ga ik dus nu dubbel en dwars inhalen.
Jullie hebben nog heel wat te goed van mij. Vorige week begon ik met een Vipdag in de winkel. We hebben een lekkere drukke dag gehad en dat is altijd heel prettig werken. De avond was ik vrij en dat kwam eigenlijk wel goed uit. Er moest nog het een en ander in het huis gedaan worden en dan kun je die avonduurtjes goed gebruiken. Ook op het Wilgenhof lag nog wat werk en de sleutel moest 2 juli worden ingeleverd, dus we hoefden ons niet te vervelen.
Woensdagavond was er diplomauitreiking op Ronnie z’n school. Wat waren (en zijn) we trots!!! Zoveel lovende woorden, geweldig. Hij zat dan ook te glunderen. Een prachtige eindlijst heeft ie, 1 zes, 3 zevens en 1 acht. Dat pakt niemand meer van je af. En nu op naar het MBO. Hij heeft er zoveel zin in, volgens mij gaat het helemaal goedkomen. 🙂
Zaterdag was ik jarig en ik had eigenlijk niet echt veel zin om het te vieren. We waren nog zo druk bezig en eigenlijk best moe van alles. Maar, staan er toch ineens vrienden in de achtertuin en komen een bakkie doen. Heel gezellig!! ’s Middags kwam ook Corine nog even aan en om 4 uur kwamen pa en ma, Ton en Babs bbq-en. Wat een heerlijke dag en wat was ik jarig. ’s Avond kwamen ook Gonda en Evert nog en Wilma kwam ook nog langs. Zo leuk allemaal!
Zondag hebben we eigenlijk de hele dag op het oude stekkie gezeten. Nou ja gezeten, alles klaar gemaakt voor definitief vertrek. Al met al toch nog een hele klus. ’s Avonds zaten we dan ook voldaan op de bank en wilden heel graag de volgende dag de sleutel inleveren.
Dan is het alweer maandag en zit ik met Ronnie om half 9 in de Randstadrail, op weg naar Blijdorp. Daar hadden we een afspraak voor een stageplek voor Ronnie. Wat een aardige lui en wat zat Ronnie op z’n gemak. De stagebegeleider Leen gaf hem een vertrouwd gevoel, heel fijn om te zien. Aan het eind van het gesprek was het super om te horen dat hij per oktober kon beginnen. Wat onwijs leuk voor hem!!! Toen we weer naar huis wilden gaan, werd er gezegd dat we gerust de dierentuin nog even in mochten. Zo, dat is leuk!! Daar liepen we dan, geheel onverwachts effe een gezellige maandag te hebben. Maar het mooie was, we keken niet echt naar de dieren, maar meer naar al het groen. Ja Ronnie, dat moet jij straks allemaal onderhouden. En hij moet ook het groen in de dierenverblijven bijhouden. Hij komt in het deel Azie/Afrika te werken. Gelukkig niet in Oceanium, want hij ziet het niet zitten om de waterplanten te snoeien, ha ha…….We hebben het er nog even van genomen samen!!
’s Middags na inspectie van de Woningbouw hebben we de sleutel van het Wilgenhof ingeleverd. Daar zijn we vanaf, heerlijk!!!! We hebben een toast uitgebracht.
Dinsdag nog even tussendoor met Wilma een bed gehaald. Die had ik op Telstar-online gekocht. We hadden nog een logeerbed nodig, maar wel een speciale maat. Hij paste maar net in Wilma haar auto, jullie hadden ons moeten zien. Die Wilma maakt ook nergens een probleem van.
Woensdag na het werk effe snel eten en daarna de 2de inenting halen. Dat viel allemaal reuze mee. Gelukkig was het droog en waren we weer snel heen en weer.
Jasper was die dag naar de natuurarts geweest en zijn bloed zag er prima uit!!! Je ziet het ook aan hem. De medecijnen doen dus goed z’n werk en dat is geweldig. Hopelijk blijft het allemaal zo, weet je….we gaan er gewoon vanuit.
Donderdag ging ik eigenlijk vanuit de winkel gelijk door naar de Guyter. Daar zouden we met de meiden van Tea-Bo gaan eten en borrelen. We konden gezellig buiten zitten met z’n 7-en. Op een gegeven moment zegt Ineke: Yvon, je hebt een nieuw stekkie en daar willen we iets voor geven. Nou ja!!! Zo leuk van die meiden, nogmaals onwijs bedankt lieverds!!!
Vrijdag hoefde ik alleen maar naar de Prinsjes om te werken en de rest van de dag was ik vrij. Tenminste, vrij van mijn werk. We zijn overal en nergens geweest, vanalles geregeld nog voor het huis. We wilden het graag klaar hebben voor de house-warming voor de familie. De keuken is helemaal af en het is een plaatje geworden. Wat gaaf dat je met weinig middelen zoiets moois kan maken. Ik sta er ook nog steeds van te kijken dat we helemaal geen nieuwe meubelen hebben gekocht. En als je het ziet lijkt het allemaal nieuw. Het komt allemaal zoveel beter en mooier uit. We hebben alleen maar nieuwe assesoires gekocht en dat maakt het zo anders. Het is een plaatje geworden, ik geniet er elke dag weer van.
’s Avonds vierde Irma haar verjaardag en dat was iets later geworden dat de planning was. Ook zat elke keer mijn glas weer vol en dat voelde ik pas toen ik op de fiets naar huis reed.
Oh jee, en zaterdag moest ik de hele dag werken. Samen met Melvin en Anthony heb ik een heerlijke dag gewerkt en gelijk erachter aan had ik een bbq van Ubuntu met aansluitend een feestje in “de kelder”. Allemaal leuk, maar pffff..ik ging het toch wel voelen. Op een gegeven moment zie ik ineens Bart, mijn toneelmaatje, binnenkomen. Dat vond ik echt geweldig!! Het was bere gezellig en op een gegeven moment stelde hij voor om ons op 26 juli uit te zwaaien en een verslag te maken tot op Schiphol. Met een fotoreportage en al. Wat leuk toch weer van hem!!! Dat is Bart ten voete uit, altijd iets bijzonders en hij staat altijd voor je klaar. Echt een lieverd. Om 11 uur had ik het wel gehad en zijn we naar huis gegaan.
Zondagochtend 9 uur op, van alles nog gedaan. Van spiegel ophangen tot plintjes plaatsen en vooral alles aan kant en schoonmaken. De familie komt en we willen het zo ver mogelijk klaar hebben. Nog even een partytent opzetten met statafels eronder. De taart halen die Jolanda (mijn ex-achterbuurvrouw) had gemaakt. Wat had ze dat super gaaf gedaan en hij was ook zo onwijs lekker. Ik hoor ze nog zeggen, je kan hem nog een week bewaren, ha ha….hij is gelijk helemaal op, iedereen vond hem heerlijk. Super bedankt Jolan, ik kom van de week nog effe langs.
Maar wat een weer mensen!!!! Tussendoor kwam gelukkig nog wel het zonnetje, maar eigenlijk te weinig voor het mooie. De familie kregen 1 voor 1 een rondleiding en de oh’s en de ah’s vlogen rond. Ze vonden het geweldig. Mijn zus zei, het lijkt wel een VT wonen huis, nou als dat geen compliment is. Na een gezellige bbq met elkaar en geweldige hulp van de kids was het om 9 uur weer rustig in huis. De vaatwasser staat aan en het lijkt wel of er niets is gebeurd. Wat een heerlijke dag!!!
Nu kijk ik toch wel uit naar morgen, een vrije dag. Als het weer het toelaat, ga ik heerlijk een eind wandelen. Helaas zal het geen oefenen zijn, maar puur voor mijn plezier. Ik heb namelijk besloten om de Nijmeegse niet te lopen. Ik denk dat mijn lichaam gaat protesteren. En ja, zoals Jasper zegt: mama, Zuid Afrika is voor 1x en Nijmegen kan je volgend weer. Hij heeft gelijk. Ook al gaat het aan mijn hart, want als er eenmaal iets in mijn hoofd zit, moet het gebeuren. Maar het verstand komt met de jaren, toch…..

Zo, nu maar gaan voorbereiden voor Zuid Afrika. Het gaat opschieten, ik krijg enigszins de kriebels. Wat een belevenis.
Tot volgende week!!!!!!!!

Dikke kus,
Yvon.
Ps. Volgens mij gaan we dit soort wagens over een paar weken wel zien, maar of ze er zo netjes uitzien……???