Ready, set, go!!!

Hallo luitjes,

Wat was het geweldig om te zien vorige week zondag. Mijn schoonmoeder en zwager tesamen met mijn wandelmaatje Wilma en haar man in een luchtballon. ’s Avonds half zeven reden we naar Waddinxveen. Daar zouden ze verzamelen en opstijgen. In totaal waren er 3 ballons en bij toeval zaten ze dus bij elkaar in het bakje. Eerst met z’n allen geholpen om alles klaar te leggen. Bakje tillen, ballon uitrollen en de ventilator bedienen. Oma was 1 van de oudste en die mocht van te voren al in het mandje gaan zitten, dan hoeft ze er niet in te klimmen. En omdat het op z’n kant ligt, zat ze dus op handen en knieen. Een mooi gezicht! Toen ging de ventilator aan en werd de ballon vol geblazen. Daarna de vlammen erin en hij kwam omhoog. De 2 andere ballonnen waren al de lucht in en die van hun zou dus als laatste gaan. Maar wat bleek, het touw zat in de knoop. Laat maar weer zakken. Nee hè!! Daar ging het bakje weer (met oma erin). De touwen weer goedleggen, de ventilator weer aan de hetzelfde procedé. Iedereen klom er weer in en de ballon wilde eigenlijk gelijk weg. Ik probeerde nog stiekem om in het bakje te klimmen, maar dat is jammergenoeg niet gelukt. Hij wiebelde alle kanten op. Iedereen hing aan het bakje, maar hij is al met al toch gekanteld. Oei, als je de gezichten had gezien. Wilma was er ook niet blij mee. Maar toen ie eenmaal ging, ja….. dat is geweldig om te zien. En wat is ie snel een eind weg zeg. We konden hem volgen op weg naar huis. Nog even bij mijn schoonvader langs om aan te wijzen welke het was, want je kon bij hem uit het raam ze zien “vliegen” (of varen?). Nou, dat gaan wij ook nog wel een keer doen! Zeker als je de verhalen van hun achteraf hoort. Je gaat vlak over de huizen en ziet hoe mensen een saté van de bbq eten, maar je bent ook zo weer hoog en kijkt een heel eind weg. Geweldig toch!!

Woensdagavond gezellig met Edwin z’n vriendin bij de Guyter wezen eten. Errrug gezellig zo samen op Ed z’n verjaardag (hij was op kamp). Ze was nog niet eerder in de Guyter geweest, maar zal er vanaf nu zeker vaker komen. En dan stond de rest van de week eigenlijk alleen maar in het teken van de Nijmeegse 4-daagse. Zo gaaf om die voorpret te hebben. Afspraken maken met vrienden die langs de route zullen staan. Kennissen die de winkel inkomen om je succes te wensen. Op Hyves, Facebook en Twitter, overal reacties en gelukwensen. Vanmorgen kreeg ik nog een berichtje van Peter. Peter heeft mij vorig jaar het laatste stuk enigszins op sleeptouw genomen. Hij  schreef, volgens mij ga je weer lopen en wens je succes. Wie weet zien we elkaar op de wedren. Leuk hè!!! Dat maakt het allemaal de moeite waard. Wel  jammer dat ze niet zulk goed weer voorspellen, maar we gaan er gewoon een leuke tijd van maken. Het enige is, dat je schoenen zo nat worden. Ik heb wel 2 paar en zal ze zeker gebruiken als het nodig is. Ik neem ook een fohn mee en zal een avond lang mijn schoenen droogblazen. Van de week kreeg ik over de post de Nijmeegse 4-daagse krant. Ons gastgezin had het opstuurd voor de voorpret en voor de thuisblijvers. De schatten!! Heb ook zo’n zin om naar hun toe te gaan.

Zaterdagochtend hebben we Jasper opgehaald van kamp. Hij had het weer naar zijn zin gehad. Niet zo gek, als je een vriendin scoort in die week. Leuk om te zien!! Edwin had het ook heerlijk gehad. Heeft op kamp zijn verjaardag gevierd. Dat doen wij vandaag nog even dunnetjes over. Maar ik moets wel een kado voor hem hebben. Hij wist niets te vragen. Zondagavond toen ik op bed lag, schoot er ineens iets door mijn hoofd. Als Manu (zijn vriendin) komt slapen, gooit hij altijd 2 matrassen op de grond. Als wij nu eens een 2-persoonbed voor hem neerzetten? Dan maak gelijk heel zijn kamer aan kant (geen overbodige luxe!!) en maak hem lekker schoon (misschien ook wel een keer lekker!). Nieuw dekbed en kussens, ik zag het helemaal zitten. Wel nog even wat verven hier en daar ja, je haalt dan wel wat op je hals hoor. Maar wat dacht  ik een dag later, als wij nu eens een boxspring kopen en ons bed naar Ed doen. Effe in 1 week (tuurlijk). Laat het nu allemaal lukken!!!! We hebben 1 nacht op een matras in de woonkamer geslapen en oké het was allemaal meer werk dan ik gedacht had. Ik heb van de week niet kunnen sporten, maar dat maakte me niet uit. Zeker als je dan het eindresultaat ziet. Ik kan daar zo blij van worden. En ons nieuwe bed slaapt toch heerlijk, 2 vliegen in 1 klap. En als je dan ziet ook blij hij is, dan is het het allemaal weer waard geweest. Zelfs Ronnie, die flink heeft meegeholpen, was zo benieuwd naar zijn reactie. Heerlijk die broers onderling. En dan ga ik vanavond mijn tas pakken. Morgenochtend gaan we om 8 uur al naar Nijmegen. We halen Wilma op en rijden weg. De laptop gaat mee, dus hou ik jullie op hoogte als er tijd voor is.

Lieve vrienden, tot van de week. Dikke kus van mij, die wandelfreak.

Liefs, Yvon.