Geel….wat is dat toch?!

Hallootjes,

Van de week andere dagen gewerkt, i.v.m. de VIP-dag van afgelopen maandag. Het was een gezellige dag in de winkel en ook ’s avonds waren er klanten. Om 21.00 uur deden we de deuren dicht en Anthony zegt, nu nog ergens een borrel halen. Goed plan!! Maar “het Witte Huis”was dicht, Tante Boefie gesloten en ook bij Broccante stonden de stoelen op de tafels. Ja, maandagavond hè Dus zeg ik, ik weet nog een tent die altijd open is: Bremlaan 1. Daar zijn we dus uiteindelijk terecht gekomen. Leuk zo’n afsluiting.
Dinsdag aan het eind van de middag ben ik naar de winkel gegaan. Madelon en ik zouden naar de receptie van de slager gaan. Ze hebben de winkel verbouwd en zitten nu pal naast ons. Effe heel gezellig en wat is de winkel prachtig geworden. Ik vraag nog op een gegeven moment: van Jamin kregen we zo af en toe een ijsje, wat mogen we van jullie verwachten? Oh, eh,…ik kom wel langs met gerookte worst. Leuke lui allemaal!!! We hebben een lekkere toast uitgebracht met elkaar.
Van de week ook nog voor een gesprek geweest op Ronnie z’n school. Eigenlijk is het niet meer nodig, omdat Ronnie 18 jaar is en alles zelf mag beslissen. Maar we werden uitgenodigd en Ronnie vond het geen probleem. Wat een leuke school en wat een fijne leerkrachten. Ronnie zit daar echt op z’n plek. Ze willen hem stuk voor stuk helpen en dat geeft ons een goed gevoel.
Vrijdag had ik vrij en dat was voor het eerst. Wat een vreemd gevoel. Wat ga ik vandaag allemaal doen. Eerst even wat uitslapen en toen alles thuis een beetje op orde was, ben ik naar de winkel gegaan voor een bak koffie. Madelon stond alleen en ach ik was toch in de buurt. Mijn oog valt op een jasje wat er al een tijdje hangt. Ik heb hem al een paar keer gepast en ik ga hem steeds leuker vinden. Weet je, ik doe hem nog een keer aan. Het gekke van alles is, HIJ IS GEEL!! Niets zo veranderlijk als Yvon. Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie dit jasje vinden. Misschien dat hij binnenkort bij mij aan de kapstok hangt. Nadat ik iets langer in de winkel ben geweest, heb ik boodschappen gedaan. Thuis even wat gegeten en daarna eindelijk de strijkplank gepakt. Oh, ik moest nog een hoes kopen, dus weer naar het dorp. Weer langs de winkel lopen en ik bedacht me ineens dat Madelon het misschien wel leuk vindt om ’s avonds bij ons te eten. Dat stelde ik haar voor en ze zou het nog laten weten. Toen ik bij de Plus liep, werd ik gebeld of er voor 1 pers gereserveerd kon worden. Komt ze toch eten, gezellig. Ik snel de boodschappen ingepakt en wil op de fiets stappen, zie ik ineens een auto in z’n achteruit gaan en trapt daarbij het gaspedaal hard in. Jeetje, wat doet ze nou??? Die gaat over de kop….Oh nee…En tenslotte komt de auto in de greppel tot stilstand. Ik ren er naartoe met nog een jongen. We doen de deur open en ze zit wezenloos te kijken. Zo, zeg ik, kom eerst maar even bij. Haal de sleutels er maar uit. Er is niets aan de hand hoor, zegt ze!! Zal ik hem er even uit rijden?? Nou zeiden wij, dat zal niet gaan. Je staat met je voorkant in de sloot en je wiel zit vast in de modder. Om een lang verhaal kort te maken, haar man is gekomen en de brandweer heeft haar auto eruit getakeld. Dit had heel anders kunnen aflopen. Toen ik thuiskwam kon ik gelijk met het eten beginnen en het was klaar toen Madelon kwam. Natuurlijk wel een flesje wijn opengetrokken.
Zaterdagochtend ben ik bijtijds opgestaan, ik wilde naar Berkel. Daar hadden ze iets wat ik moest halen voor ons feestje bij DSVP. En omdat ik om 12 uur moest beginnen in de winkel had ik er alleen ’s morgens nog tijd voor. Dus ik even snel heel en weer en volgens mij heb ik echt mazzel gehad. Ik was maar net thuis, of het begint te regenen. Het is daarna niet meer droog geweest. Zelfs ’s avonds toen we in fluoriserende kleren naar de Full Moon Party gingen, regende het pijpestelen. Wat was het gezellig en wat een heerlijke muziek. Ik heb weer een partij staan dansen, heerlijk!!! Om half 2 waren we het zat en zijn we naar huis gegaan.
Zondag toen ik wakker werd, regende het nog. Nee hè…en ik had afgesproken met Wilma. We zouden gaan wandelen met een stop bij Ron en bij een kennis uit de winkel die in Den Haag op zondag in een winkel staat. We hebben het moeten cancelen, echt balen. Maar goed, ik had het afgesproken dus hebben we de auto opgehaald bij mijn schoonouders en zo zijn we toch langsgegaan.  Echt zo gezellig bij Ron en Arjan. Leuk om Ron nog even te zien voordat hij straks naar Curacao en Nieuw Zeeland gaat. Ja, hij heeft het goed voor elkaar. Daarna nog naar de Fred. Hendriklaan en bij de kledingzaak naar binnen gegaan. Wat vond ze het leuk!! Echt een super mooie winkel, met veel “grote”merken. Echt zo anders dan bij ons. Wat leuk dat ze dan toch af en toe bij ons komt shoppen. We kregen koffie en hebben even gezellig staan kletsen. Zo vloog de middag snel om en we hebben die afgesloten met een borrel bij mijn schoonouders. Een heerlijke zondag, waarbij op dit moment Jasper en Ronnie lachend voor de TV zitten, Edwin en Wendy hun stage voorbereiden, Wim soep aan het maken is voor morgen en ik bekijk dit alles en tik ondertussen mijn stuk. Gezellig zo met elkaar. Wendy is 3 dagen in de week bij ons, omdat ze stage loopt bij de Beatrixschool. Het leuke is, ze is zo thuis, dat ze Jasper zit te overhoren al het nodig is. Super leuk om te zien.
Dan is deze tekst die ik van de week tegenkwam echt van toepassing: Happiness is not a destination, it’s a way of live.

Tot volgende week allemaal!!
Dikke kus,
Yvon.