Mooi Westland!!

Lieve allemaal,

Van de week was het herfstvakantie, tenminste voor de jongens. Jasper sliep bij een vriendje en later kwam dat vriendje ook bij ons logeren. Altijd leuk!! Ik heb ze getraketeerd op wentelteefjes, iets wat we in Zuid Afrika bijna dagelijks aten. Ze zaten te smullen.
Ronnie en ik zijn begonnen met een fotoboek maken over Zuid Afrika. Zo leuk om de foto’s weer terug te zien. Ik zit er gelijk weer en krijg een warm gevoel van binnen. Het zal nog wel even duren voordat het boek klaar is, maar we maken ons niet druk. We doen het op z’n Zuid-Afrikaans, ha ha…
Wim had donderdag en vrijdag vrij genomen om een begin te maken aan de voortuin. Hij had een idee in zijn hoofd en met de ijselsteentjes die we op Marktplein gescoord hadden, moest dat gaan lukken. Hij is begonnen en het is toch gaaf geworden. Oké, de planten moeten allemaal op z’n plek gezet worden, maar dit is al zo gaaf!! Dat doet ie toch maar effe die Hovenier van mij. Wel jammer dat Ronnie niet kon helpen (Jasper wel!!), hij zit nog steeds met z’n knie omhoog. Van de week was het zelfs gaan ontsteken en daar heeft hij een antibioticakuur voor gekregen. Het heelt nu wel netjes. Wat zo gaaf was, hij heeft post gekregen van Blijdorp. Een kaart met de groeten en het beste van alle Botanen uit Blijdorp. Hij straalde helemaal. Zo leuk voor hem!!

Van de week voor de laatste keer met Melvin gewerkt. Zijn contract liep af en is niet verlengt. Het zal wel even raar zijn zo zonder hem. En we zullen het met elkaar moeten opvangen, wat op zich geen probleem is. Neem nou afgelopen zaterdag. Het was zo’n lekkere drukke dag en het liep gesmeerd. Wat is dat toch heerlijk. Rennen, vliegen, helpen, opruimen, het ging als een trein. Ook allemaal leuke klanten. Zo zag in ineens een kennis in de winkel lopen, die ik in Egypte heb ontmoet. Ik wist dat je hier werkte dus ik dacht effe kijken of ze er is. Leuk joh!!! Gezellig met haar moeder aan het shoppen in Pijnacker en dan slaagt ze ook nog bij ons in de winkel. En later kwam er nog een bekende met z’n zoontje wat kleding uitzoeken. Altijd gezellig met hem. Op feestjes is hij altijd van de partij (ik soms, hi hi) en zo komen we elkaar elke keer weer tegen. Ik zoek wat voor hem uit en terwijl hij aan het passen is vraagt zijn zoontje, pap waar ken je die mevrouw van? Uh…ja waarvan eigenlijk. Nou jongen het zit zo, dit is je moeder….. Wat moest ik lachen, hoe verzint hij het. Waarschijnlijk vertelt vaders vaker van dit soort dingen, want de jongen vroeg niet verder. Hij gaat met 3 shirts de deur uit en ik zeg als ze de deur uitlopen, dag jongen van me! Stiekem ben ik wel benieuwd of deze jongen thuis nog iets gevraagd heeft.
Zaterdagavond kwamen er vrienden van ons en dat was heel gezellig. Onder het genot van een wijntje lekker zitten bijkletsen. Toen ze weggingen was het toch wel fijn dat we de klok een uurtje terug konden zetten. Niet vervelend om een uurtje extra te slapen. Voor de wekker was ik wakker en ben nog even op bed blijven lezen. Na het ontbijt gingen Wim en ik naar Naaldwijk. Op Marktplaats hadden we nog een leuk badkamermeubel gezien die we even wilde bekijken. We zagen het meubel met alles erop en eraan en het was eigenlijk gelijk al duidelijk. Ziet er als nieuw uit, helemaal top, we hadden een deal. Nou, dat ging snel!! Wim stapte weer in de auto en ik…ik liep naar huis. Het zonnetje scheen, wind in mijn rug, heerlijk. Ik had een route genomen door ’t Woudt en via het Haantje kwam ik in Delft en in 3 uurtjes lopen hoopte ik weer thuis te zijn. Doorlopen dus!!! Alleen op de Sportlaan moest ik naar de wc. Ik kreeg er buikpijn van. En dan loop je niet lekker meer. Ik was blij dat ik thuis was en het was maar goed ook, want ik “liep leeg”. Ik was er beroerd van. Mijn benen voelde ook zo vreemd aan. Ik had duidelijk teveel gegeven. Te hard gelopen. Voortaan toch het bord met de koffie niet negeren, maar gewoon volgen.
Maar goed na een lekkere warme douche, een wijntje en met een boek in onze heerlijke luie stoel, ging het al een stuk beter. Wel een voldaan gevoel!!
Een fijne week allemaal.

Liefs,
Yvon.
Ps. Ze vertelt me toch niet alles….:)