Triest…..

Hallo allemaal,

Het gaat allemaal wat langer duren met mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder wordt niet geopereerd aan haar schouder ivm haar leeftijd. Van de week voor controle terug en er was totaal geen verbetering te zien. Dit betekent dat het nog wel een week of 12 kan duren. Dat betekent ook dat mijn schoonvader nog even in het verzorgingstehuis zal blijven. Heel triest als je na van de week 55 jaar getrouwd te zijn nu noodgedwongen¬†uit elkaar moeten wonen. ūüôĀ En schoonpa krijgt best vaak bezoek, terwijl mijn schoonmoeder vaak alleen zit. Daar zullen we ook wat vaker langs gaan. Het is te hopen dat er vooral voor hun wat vooruitgang aan zit te komen. Dit is voor niemand leuk.

Afgelopen maand ben ik met mijn schoolvriendin Martina gaan lunchen bij het Ommekantje. We zaten al snel oude verhalen op te rakelen, weet je nog……Zo ontzettend leuk! Wat hadden we veel te bespreken! Voor we het wisten was de lunch voorbij en zaten we aan de thee.¬†Niet veel later vonden we het wel tijd voor een wijntje. Konden we proosten op het oppakken van de vriendschap. Voor we het wisten was het bij vijven, tijd om op te stappen. De tent gaat om 5 uur dicht, ha ha. Dit gaan we zeker snel nog een keertje doen.
De volgende dag weer een uitje. ‘s Avonds met mijn collega’s uit eten bij La Cubanita. Heel gezellig met het clubje meiden. Het was duidelijk dat iedereen wel van een wijntje houdt ūüôā¬† En dan de zaterdag na 5 uur samen met Cindy borrelen en eten. Tjonge jonge….wat heb ik het toch rot, ha ha. Heerlijk zulke uitjes en zo gezellig. Zondag kregen we nog bezoek van mede figuranten en zo werd het weekend leuk afgesloten.

Wat ook erg geslaagd was, ik ben met Cindy naar een figuratieklus geweest. Ze wilde wel eens een keertje met me mee. Wat hebben we gelachen!! Het stelde niet veel voor, maar we hebben er zelf een leuke boel van gemaakt. Ook nog ergens een hapje gegeten. Gelukkig was het op zestienhoven en waren we niet laat thuis.

Olga is ook nog een paar nachtjes komen logeren. Olga kwam op een maandag mee-eten, Alleen had ik ondertussen een vergadering en daarna bootcamp. Zo zag ik Olga pas ‘s avonds. Maar bere gezellig!! Klepperdeklep, wijntje, laat naar bed..de volgende dag gewandeld, Ronnie zn huis bekeken en ge√ęindigd op het terras van Buytenhout. Heerlijk in het zonnetje genieten van een prachtdag. Qualitytime! ¬†De volgende dag samen naar de markt en bij Delifrance op het terras gaan zitten. Zie in bij een kraampje een leuke broek hangen. Ik ga even kijken en Olga blijft zitten. Kijk ik bij de kraam hebben ze de broek in verschillende kleuren. Ik vraag aan de marktkoopman of ik de broeken even aan mijn zus op het terras mag laten zien. Geen punt zegt ie. Kom ik het terras op en vraag.. “Olga welke kleur?” Ging iedereen op het terras zich ermee bemoeien, ha ha. Het werd er¬†wel makkelijk op, want ze kozen allemaal dezelfde kleur. Daarna voordat Olga weer naar huis zou gaan nog even een broodje op het bankje in de voortuin met het zonnetje erbij. Komt er een kennis op de fiets langsrijden en stopt om mij iets te vragen. Stapt af en loopt naar ons bankje en Olga zegt ineens…Corrie?? Nou hallo Olga!! Een vriendin van vroeger, zo leuk. En zo kwam ze gezellig bij ons zitten. Ons kent ons in Pijnacker…..

Pa en ma waren op 26 sept 55 jr getrouwd en dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. ‘s middags moest Wim met zijn ouders in het ziekenhuis zijn en hij zou mij laten weten wanneer hij daar klaar was. Dan zou ik met voor ieder een bloemetje (omdat ze apart wonen)¬†naar de Soete Suykerbol gaan. Zo gezegd zo gedaan en zo zat ik heerlijk aan het eind van de middag op het terras met een wijntje op mijn schoonouders te wachten. En daar kwamen ze hoor…..ik lang zullen ze leven zingen en ze gefeliciteerd. Nog met elkaar wat gedronken terwijl tussendoor Ronnie en Jasper kwamen feliciteren. Ze aten daar samen en Ar en An hebben ze weer opgehaald om ze naar huis te brengen. Volgens mij een geslaagde verrassing.

De volgende dag kwam Victor logeren. (de familie is nog nooit zo vaak langs geweest, ha ha) Hij had een BHV cursus te geven in Berkel.¬†Gezellig Vic! Hij stelde voor om samen naar de Guyter te gaan en ja dan wil ik hem best een plezier doen ūüôā Wat was het super gezellig zo op een donderdagavond. Wat mij betreft komt ie vaker !!
En alsof het nog niet genoeg was…de zaterdag daarop moest ik werken en even voor sluit komt Marco van de Guyter binnen (Marco bij Lara????) Hij vertelde dat ie om half zes zou optreden op het Raadhuisplein met de Guyterband. Oh leuk!! Misschien kom ik na afsluiten wel even die kant. Daarna gelijk Cindy een app gestuurd en voor ik het wist stond ik er. Maar ja, dan vallen wijntjes best zwaar. Te weinig gegeten in de winkel. Dus zei ik om zeven uur tegen Cin, ik moet echt even iets eten. Hapje in de Guyter doen? Goed idee! Er was gelukkig nog een tafeltje in alle drukte. Altijd leuk al die bekende. Dus toen Cindy naar de wc ging, stapte ik naar een andere tafel. Even kletsen en later weer terug, waar ons eten inmiddels klaar stond. Loop ik langs, vat het servetje vlam waar de patat in zit. Oeps…en ik probeer het met mijn hand uit te slaan. Wat lacherig zet Cindy haar bord erop. Komt de bediening eraan, dames ga maar zitten, ik neem het mee. Nou dat ging als een lopend vuurtje :), elke keer kwam er iemand langs om te zien hoe het ging en met wat opmerkingen erbij. Ja dat konden we verwachten. Wat een onverwachte leuke avond.

En dan¬†zijn Wim en ik¬†de zondag erop vroeg opgestaan om op de Veluwe te gaan lopen. Het was een prachtdag!! We hebben een tocht van 35 km gelopen. We begonnen in Elspeet waar we de auto bij ons hotel hadden geparkeerd. Vandaar liepen we naar Wissel. Een prachttocht door de bossen. Op een gegeven moment zien we heel veel afdrukken van pootjes, En ineens ziet Wim in zijn ooghoek iets bewegen. Komen er 2 edelherten naar ons toe rennen en toen ze ons in de gaten hadden maakten ze een haakse bocht en sprongen over het pad voor ons. Wat een geweld en wat een sprongen! Zeker 3 meter. We stonden als genageld…..wat was dit imposant!!! Fantastisch! Zo groot had ik ze nog nooit gezien. Onderweg ergens koffie met gebak genuttigd en we konden weer door. Eenmaal in Wissel via een andere route terug naar Elspeet. In Vierhouten hebben we nog een kop soep gegeten. Lekker om dan op je hotelkamer te kunnen douchen en zo naar beneden af te zakken voor een wijntje met aansluitend een diner. Onze koffie dronken we op de luxe stoelen. Daar zat al een stel waar we al snel mee zaten te kletsen. Even heel gezellig! Voldaan gingen we naar boven. De volgende dag was Wim jarig en hadden we nog een dag in de omgeving. Alleen het weer was omgeslagen. Het regende de hele tijd. Nog naar Elburg gereden, maar dat doen we met mooi weer nog wel een keertje over. Nog bij Olga langs om een TV (voor Jasper) op te halen en daarna richting huis. Nog langs mijn schoonvader met een gebakje en daarna thuis een hapje eten om vervolgens op de randstadrail te stappen. Ik had Wim een avondje circustheater gegeven. Dat was echt zo’n geweldige avond!!

Zo en dan heb ik ook echt tussendoor wel gewerkt hoor…En ook nog met heel veel plezier. Nu Dirk van der Broek naast ons zit is het ook wat drukker geworden. Wordt het nog leuker!! Afgelopen zaterdag was ik vrij en ben ik de dag begonnen met bootcamp. ‘s Middags naar Avanti om Ronnie te zien korfballen. Mijn schoonmoeder wilde graag mee en Edwin heeft haar er naartoe gebracht en ook weer opgehaald. Wij heerlijk in het zonnetje van Ronnie zn team genoten. En met gemak winnen ze. Ron heeft er 2 gemaakt. Ach en als ik dan zo opzij naar mijn schoonmoeder kijk, is het mooi om te zien dat ze zo zit te genieten. Even het huis uit.
‘s Avonds met het hele gezin zitten gourmetten bij ons. Dit was ook zo gezellig en fijn. Die kleine meid doet ook lekker mee en om een uur of acht is het klaar en wil ze naar bed. En dan hoor je haar ook niet meer. Wij hebben nog tot elf uur aan tafel gezeten en door het off line spel zijn er ook heel wat mooie gesprekken ontstaan. Zo blij met mijn gezin xx!

Liefs,
Yvon
Ps. Nadat Jasper was gestopt met zijn studie, was het even zoeken. Nu heeft hij een contract aangeboden voor 32 uur bij Beter Horen voor 3 maanden. Daarna kunnen ze zeggen of hij geschikt is voor de opleiding van Audicien. Blij en Trots!