Sometimes it’s hard……

Lieve allemaal,

Een paar weken brak er voor mijn schoonouders een nieuwe fase aan.  Lichamelijk meer klachten en dat leidt ertoe dat mijn schoonvader niet meer thuis kan wonen. Hij woont alweer 6 weken in het Bieslandhof en met heel veel tegenzin. Mijn schoonmoeder loopt na haar beroerte alleen nog maar achter een rollator en heeft dus ook zorg nodig. Nu hebben wij (de kinderen) na veel zoeken, kijken, bellen, een plek gevonden.  Het zou eerst alleen voor pa zijn, maar omdat de mogelijkheid zich voordoet, gaat mijn schoonmoeder er na een paar weken bij in wonen. En wat zo mooi is…..overal is een wachtlijst van 6 tot 12 maanden. Maar dit kwam op ons pad en is het met 2 weken geregeld. Hoe mooi is dat!! A.s. vrijdag krijgen we de sleutel. Dat wordt schoonmaken en inrichten. Wat heerlijk om mijn schoonvader volgende week over te brengen naar zijn nieuwe woonplek en met zn eigen spulletjes. Ik ben zo blij voor ze!!! Dat wordt taart eten en misschien trekken we een fles bubbels open 🙂 Dit geeft straks voor iedereen rust.

Maar naast dit mooie nieuws zitten we thuis in zwaar weer met iets (niet met wim en mij hoor) Ik ga er niet over uitweiden, maar zwaar is het. En ja, wie weet is het een beproeving, wie zal het zeggen. Maar we steken er heel veel liefde in en hopen zo door deze fase heen te komen. Het zal wel even gaan duren, maar we zijn er voor elkaar. Nobody said it would be easy…..

Maar heel belangrijk om ook leuke dingen te blijven doen. Vooral dat waarvan je energie krijgt. Dus….met een klant uit de winkel, die inmiddels een vriendin is, lekker wat kilometers gemaakt. Op een prachtige zonnige dag, heerlijk was het. En ja, dat we dan uitgebreid lunchen met een wijntje erbij (zijn er al met al 2 geworden, haha) dat kon niet uitblijven. Leuk om een nieuw maatje te hebben.  Bijna thuis, kreeg ik van broer Vic een app of ik zin had in een terrasje. Uh…ja hoor. Dus zo ging ik na opfrissen, van het ene terras naar t andere.

Wat een heerlijke dag. Kom maar op met dat mooie weer!!!

Tussendoor een paar dagen bij Olga in Ermelo geweest. Heerlijk om bij te kletsen tijdens een wandeling en s avonds gezellig  in haar vakantiewoning. Die boslucht alleen al….

Ze bracht mij thuis en is nog 3 nachten bij mij blijven slapen. Zo kon ze op Ronnie zn verjaardag zijn, waar ook Vic en As waren. Zo leuk voor Ronnie, die zijn verjaardag voor het eerst in zijn appartement vierde. Wat was ie trots, hij liep helemaal te stralen. Olga en ik hebben zijn balkon als verrassing helemaal aangepakt. Kan hij nog meer genieten. Het is hem zo gegund!!

Met Carolien en Paul zouden we op een doordeweekse avond naar een cabaretier gaan. Wim had kaarten geregeld (op aanraden van een collega). Ze waren maar 15 euro pp, zou het wel wat zijn? We gingen het zien, dus wij gingen met zn 4-en op weg naar kasteel Rhoon. Wat een geweldige locatie!! Daar aangekomen stonden er maar weinig auto’s. Een beetje vreemd. Het is toch wel vanavond Wim?? Wij naar binnen, maar daar stond niets aangegeven. Iemand zei dat we voor Max vd Burg (zo heet de cabaretier) naar boven moesten. Prachtig zo n brede oude houten trap, sowieso al leuk om een keer binnen te zijn. Gelijk even stiekum een beetje lopen neuzen overal. Boven onze jassen opgehangen en hoorde dat we nog een trap op moesten. Via een kleine trap kwamen we boven in een soort bruin café. Heel kneuterig werden we met een pen op een lijst afgevinkt. Dan doen we eerst nog een bakkie. Aan een statafel stonden we alles een beetje te bekijken. Degene die na ons binnenkwamen werden al zoenend welkom geheten. Uh Wim….is het een besloten groep??? Want al met al waren er maar hooguit 150 mensen. Het was echt al lachen voordat het begon. Ineens ging er een klein hout kasteeldeurtje open en daar konden we naar binnen. Door een expositieruimte kwamen we bij weer een trap. Nou, zeg maar trapje 🙂 . Deze bracht ons naar een zolder waar allemaal stoelen stonden. Oh, is het hier? Een heel klein podium, wat gaat dit worden. Toen iedereen zat, werd eerst nog even de vluchtroute gemeld (waar ik het eigenlijk nog benauwder van kreeg). Degene die dat melde werd door de zaal toegezongen, want hij bleek jarig te zijn. Volgens mij waren wij de enige die dat niet wisten, hahahahaha. En toen kwam Max op……maar wat een rare opkomst…..oh nee hé, wordt het zo n avond……de rij achter ons begon al te schateren. Ik zat me alleen maar te schamen. Ik stootte Wim aan, wat is dit joh? Wat zullen Paul en Carolien denken? Ik wist het toch ook niet, zei Wim. Je probeert wel eens wat….Maar na het intro kwam me daar een show, echt zo geweldig!!!Wat hebben we alle 4 gelachen!!! Hij speelde zonder pauze 2 uur lang. Na afloop moest iedereen dat trappetje weer af en we kwamen weer in het café. Daar werden bitterballen uitgedeeld (tot 3x toe) en we kregen allemaal een wijntje of sapje. Het was echt zo verrassend leuk! Eenmaal in de auto stelde Wim voor om nog een drankje te pakken in de Guyter en daar hebben we tot 2 uur nog lekker zitten nagenieten. Een top-avond!

Ook nog met Wim een tocht gelopen, want mijn nieuwe schoenen moest ik inlopen. Het werd een mooie tocht van 27 km. Heerlijk dat we richting voorjaar gaan. Goed te zien aan de lammetjes en voorjaarsbloemen.Dan kan je toch niet binnen blijven!

Tot de volgende keer!
Liefs,
Yvon.