Aprilletje zoet……

draagt af en toe een blauwe hoed 🙂

Lieve lezers,

De maand april ligt ook alweer achter ons. Haast niet bij te houden. Wat mij betreft….laat de zomer maar komen. Ik heb zin in terrasjes!!
Alhoewel ik zodra de zon zich laat zien, niet meer binnen kan zitten. Dus die terrasjes doe ik eigenlijk altijd wel, haha. Al is het na mijn werk met Vic op het terras van de Guyter. Leuk en gezellig. Of met Carolien en Paul op de valreep besluiten om s avonds op het terras bij de Buytenhout af te spreken en vervolgens (omdat ze gaan sluiten) wederom in de Guyter beland. Gewoon omdat het kan.

Ik mocht ook dit jaar weer Maxima spelen in het Kralingse bos. Heel gezellig samen met Eric.

We hebben de dag afgesloten met een hapje eten bij de Italiaan.

In de eerste week van april hebben we mijn schoonvader verhuist naar Berkel. Wat zit hij daar geweldig!! Hij heeft het heerlijk naar zijn zin. Kijkt op een weide met 2 geiten, waar pas 2 kleintjes bijgekomen zijn. Hij geniet er zichtbaar van. Gaat naar bloemschikken, eet gezellig Marokaans met bewoners van de verdieping, ging met Koningsdag naar het centrum met de rolstoel. Leuk dat er zoveel gedaan wordt! Als ik naar hem zit te kijken dan zie ik innerlijke rust. Daar zit ik dan weer van te genieten.  Helemaal fijn als mijn schoonmoeder er over een tijdje bij gaat wonen.
Vorige week hebben we in de Soete Suykerbol de 87ste verjaardag van mijn schoonvader gevierd met een groepje van 25 man. Als cadeau hebben Wim en ik ze de week erna meegenomen naar de Keukenhof. Een hele mooie dag ervoor. Allebei in een rolstoel en zo genieten van de bloemenpracht daar.  Rond het middaguur wilden we een hapje eten, maar dat dachten meer mensen. Nergens een plekje. Dus zijn we weer in de auto gestapt en zijn we naar Lisse gegaan. Daar hebben we in een heel gezellig restaurantje geluncht. Ze hebben er van genoten en daar hebben we het voor gedaan.

Er wordt wat afgegeten……met “oude” schoolvriendin Martina en haar man Michael hadden we op een zaterdagavond afgesproken in Alphen aan de Rijn. Zij wisten een goed restaurant en dat is zeker een aanrader. Wat was het een gezellige avond, we hebben genoten!! Om half 12  gingen we van tafel. Mooi dat er jaren voorbij kunnen gaan en dat je gewoon de draad weer kunt oppakken alsof er niets is gebeurd. Heel waardevol!
De volgende dag  stonden we vroeg op, We gingen naar Monster lopen, naar Henk en Petra. En wat hadden we een mazzel met het weer. Wat is er lekkerder dan in een korte broek lopen. Love it! Om 8.15 uur zijn we gestart en hebben onderweg in Kwintsheul  een bak koffie genomen. Loungebank, zonnetje, een goede start. Maar we moeten door….het is best een eind. Na iets omgelopen te hebben, kwamen we om 12.15 bij hun. Daar stond een heerlijk gedekte tafel met verse broodjes voor ons klaar. We konden gelijk aanvallen. Ze verklaarden ons nog wel voor gek dat we helemaal waren komen lopen. Een goeie training voor ons. “Waar jullie zin in hebben!” Ach ja, ieder zn ding….. Om ongeveer half 3 zijn we weer op huis aangegaan. Dat hakte er wel in moet ik zeggen. Best pittig zo n dag lopen. In Rijswijk hebben we een ijsje gegeten. Toen we een donkere lucht zagen aankomen, hebben we even overwogen om met het o.v. naar huis te gaan. Maar we lieten ons niet kennen, het was nog maar een stukje (Pffff).  Om half 7 waren we thuis. Moe maar voldaan. We hadden 48 km gelopen. Na een douche ging ik even op bed zitten en vroeg ik mezelf waarom ik dit had gedaan. Oh ja…omdat ik het leuk vind.

Ja, er wordt ook veel afgelopen. Zo 1 of 2 x per jaar loop ik ook met Hans en dat is meer een strand en duin wandeling met een heerlijke lunch bij een strandtent. Geweldig om oude herinneringen op te halen. Hans ik hoop nog vele wandelingen met je te maken.

Met Pasen wilden Wim en ik  etappes van het Pieterpad lopen. Lekker met een Bed and Breakfast erbij. Laten Ronnie en Jasper nou met ons mee willen! Super gezellig! Zo vaak lopen ze niet en dan gelijk zo n eind, petje af! En omdat het zulk mooi weer was, konden we van terras naar terras lopen.

Bij Social Deal had ik in Assen een 3 gangendiner gescoord. Maar toen ik ging kijken op hun site of we buiten konden zitten, kreeg ik het gevoel alsof het een soort van snackbar was. Nee joh….da s balen. Zal ik bellen dat er iemand ziek geworden is? Nee, dat kunnen we niet maken. Het is mijn eigen fout. We gaan gewoon. En laten we nou gewoon buiten zitten en een heerlijke avond hebben! Het eten was super en de eigenaar een hele toffe kerel! Hier hadden we heel goed aan gedaan! De volgende dag weer op pad gegaan. Ipv Freek hadden we Jasper Vonk bij ons. een hagedis, muis en zelfs een….ringslang van een meter!!

Niet normaal. Had ik nog nooit gezien. Maandag toen we thuiskwamen zei Jasper, ik weet wel dat ik nooit de Nijmeegse 4 daagse ga lopen.

Ze hadden overal pijn. Jasper zere heupen en Ronnie zere hielen. De kanjers!!

En vorige week met Joke gelopen. Een rondje van 18km. We pauzeerden in Delft bij de Beestenmarkt. Daar hebben we een kopje thee gedronken. Maar omdat we lekker zaten, hebben we er ook nog 2 wijntjes gedronken met een schotel nacho cheese erbij. Wat onverwachts heerlijk! Tegen 6 uur gingen we pas weer weg en hebben bij de Guyter een hapje gegeten. Mooi hoe zo n dag kan lopen. (lopen, haha)

En omdat we op vakantie gaan naar 2 Griekse eilanden, werden we bij kennissen uitgenodigd om Grieks te komen eten. Nou, daar zijn we aardig in de stemming gekomen! Zaterdag samen met Wim uit eten geweest bij Brocante. Fantastisch gegeten!  Maar hoe leuk het ook was allemaal…..ik hoef voorlopig niet meer uit eten.
Oke….vandaag nog even met Cindy naar de Driesprong geweest en daar ipv een lunch een appeltaartje gegeten. Da s anders 🙂

Oh en dan ook nog een hilarisch theaterstuk gezien, “de Opvliegers”. Loura en ik hebben zo gelachen!! na afloop kreeg iedereen een prosecco  met suikerspin erop. Gratis wijn en dj’s die er een geweldig dansfeest van maakten. Daar zijn we heerlijk los gegaan. De 4 actrices kwamen ook mee dansen. We hebben ze zelfs nog even gesproken. Zo ontzettend leuk. Een top avond!

Ik kan oprecht zeggen dat ik het heerlijk heb. Bovenal met mijn gezin. Zo mooi dat we het zo fijn hebben met elkaar. In mijn ogen het meest waardevolle.
Liefs,
Yvon.