Man, man, man…….

Lieve allemaal,

Wim en ik zijn dit jaar vroeg op vakantie geweest. Dat kwam in de winkel beter uit. Nooit eerder gedaan zo vroeg, maar wat is dat ontzettend lekker!!! Op 21 mei gingen we voor 11 dagen naar Kefalonie en voor 5 dagen naar Zakynthos. Wat hebben wij het heerlijk gehad!!  We hadden ook zo n droomplek met schatten van eigenaren.  En ook nog eens met hele gezellige Nederlanders. Wat een geweldig eiland is het! We hadden een autootje erbij en hebben zo het hele eiland verkend. Ook hebben we een tocht gelopen van 16 km. Berg op, berg af en dat met een lekker zonnetje. We liepen naar een monastery. Halverwege terwijl we naar beneden liepen, komt komt er een man door de bocht omhoog lopen. Hij ziet ons en juicht en spring en roept het een en ander. Hij komt voor ons staan en zakt naar beneden om zich op te drukken en zegt tegen wim dat ie het ook moet doen. Wat een vreemde dacht ik nog. Snel doorlopen was mijn eerste indruk…Maar al snel vroeg hij waar we vandaan kwamen. Hij vertelde dat hij Marinier geweest was en dat hij elke dag naar beneden en weer naar boven liep. Nou, petje af!!!We hadden zo een praatje en hij zei, “Ik weet nog dat in 1952 (ik was toen 5 jaar) er een vreselijke aardbeving was op Kefalonia. Er was veel verwoest. Wij, de Grieken, kregen toen melk en kaas uit Nederland”. Wat was dat bijzonder om te horen. Mooi zo’n man! Nog even een fotootje maken hoor! En dat terwijl ik er in het begin heel anders over dacht. Hij gaf me nog zijn nummer zodat ik de foto op kon sturen. Een mooi moment!
Een andere dag hadden we de auto ergens halverwege op een berg gezet, om van daaruit nog 4,5 km te klimmen naar een monastery uit de 8ste eeuw. Wij lopen in de hitte en passeren een Nederlands stel. Na een pittige tocht komen we boven en wat denk je…..hek dicht! Nee hè!! We staan daar wat foto’s te maken, en zien daar die andere Nederlanders boven komen.”” Is ie dicht?? Nee tocht! Bijna alle kloosters zijn dicht, zei ze somber. Terwijl we met elkaar staan te kletsen, zien we een monnik naar het hek komen. Wij groeten hem en geven aan dat het jammer is dat ze gesloten zijn. Hij zei, “maar een hek kan open!”Hij pakt een sleutelbos en probeert alle sleutels. En ja hoor, na wat hulp van ons met schuiven en tillen van het hek, ging het open. We kregen een privé rondleiding! Hij was er zelf nog maar net een dag en woonde daar met nog 2 andere monniken. Grappig om te zien dat ie zelf ook nog niet overal binnen was geweest. Wat was dit bijzonder en waardevol! Ik kreeg nog een bloem van hem, die ik niet mocht weggooien als ie “op”was. Ik moest hem verbranden! Dat heb ik ook echt gedaan! Na onze rondleiding werden we nog uitgenodigd in zijn eigen woning en we mochten plaats nemen op rood fluwelen banken. Daar kregen we wat te drinken en wat lekkers. Een ervaring die je niet zo snel vergeet.
En Griekenland heeft ook hele mooie stranden. Daar hebben we 2 dagen doorgebracht. Ook zo heerlijk dat we daar zo’n lekker restaurantje bij hadden. Wat kan ik genieten van die lekkere salades en gegrilde groentes. Dat zou ik elke dag kunnen eten.
En zo kan ik nog meer vertellen over Kefalonia, maar dan wordt het wel een heel lang stuk 🙂 . De laatste avond met Sjoukje en Loek uit Amsterdam gegeten bij ons complex. Wat hebben we gelachen!!!
De volgende dag met de veerboot naar Zakynthos, ons favorieten eiland waar we 4 jaar geleden onze mooiste vakantie hadden. Daar de auto opgehaald en naar ons verblijf gereden. Toen we daar aankwamen en gesetteld waren, bestelde we een biertje. Wim zegt tegen de eigenaar, “ken je me nog?”Let me think…..en in het Engels zegt ie….jij was toch jager….en deed jij niets iets voor de gemeente in het groen….Nou vraag ik je? Hoe bizar is dit! Grieken beleven alles intens. Ze nemen overal de tijd voor en zijn geïnteresseerd.  Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van leren. Zo’n zelfde verhaal hadden we onderweg bij een super leuk souvenirs winkeltje.Heel bijzonder en wat een lieverds allemaal. Maar waar we het meest van genoten hebben, is ons restaurantje waar we elke keer ouzo dronken. Katarina, de eigenaresse, is een topper!Die kan koken!! We zitten dan ook van negen tot ver na twaalven te eten en vooral ook drinken, haha. Bij mijn vriendin wil ik zeker nog vaker terugkomen!

We kijken met zoveel plezier terug op de vakantie, zijn gelijk met het fotoboek gestart.

Het weekend dat we net terug waren hadden we gelijk Babs haar feestje. Heel fijn geweest en vooral ook weer lekker gegeten. Ik zeg het maar eerlijk….na dit alles, 4 kilo aangekomen. Dat wordt weer inhouden met eten en flink sporten, zucht……

Vorig weekend met Annemiek voor 4 dagen naar Luxemburg geweest. Daar hebben we de 2 daagse in Diekirch gelopen. en gehaald. De eerste dag 40 km en de tweede dag 20 km. Heel zwaar, maar zo ontzettend mooi!! En naast het lopen hebben we ook flink gefeest. Gelukkig houden wij daar allebei van, haha.Op de laatste dag zit ik naast een vrouwtje (door wie ik lid ben geworden van internationale wandeltochten). Ze vraagt, waar kom je vandaan? Pijnacker…daar heb ik nog een neef wonen! Ken je Ketwiezel nog??? Dan zonder sik en als ie 2 borrels op heeft is ie wel oke 🙂 .Ik vraag waar hij woont, zegt ze…Docter….Ik zeg “Dr vd Horstlaan? Ja, hij is getrouwd met een Deense. Waarop ik zeg… heet hij Kees. Ja!!! zegt ze. Die woont tegenover het huis waar ik schoonmaak. Nou ja zeg, wat is de wereld toch klein! Na het douchen zijn we een hapje gaan eten in Vianden. Daar zijn we op de fiets naartoe gegaan. Maar dat waren niet de beste fietsen. De mijne had geen versnelling en dat met al die heuvels!! Heen ging het nog wel. lekker een hapje gegeten met nog 2 oud mariniers. Heel gezellig! s Middags hadden we al aardig wat op en bij het eten ook weer. Tijd om naar huis te gaan, want het werd ook al donker en we hadden geen licht op de fiets. Jullie gaan toch nog niet? Neem nog 1 wijntje joh… Annemiek en ik keken elkaar aan….laatste avond….oké, nog eentje dan. begrijpelijk dat ze zeiden “jullie zijn ook snel over te halen”. Maar goed, toen gingen we een uur later naar huis. Pikkedonker!! We waren zo melig (oorzaak..). Maar eenmaal in het bos zagen we geen hand voor ogen. En we moesten ook nog klimmen. Pff….dat was een hele toestand. Wat hebben we gelachen. Gelukkig heelhuids thuisgekomen en heerlijk geslapen “) 

Van de week nog geborreld in Dordrecht met Vic, neef Mark en nicht Diane. Dat was super gezellig zo op een terras in de binnenstad. Gaan we zeker nog een keertje doen!

En dan vandaag nog een (waarschijnlijk) laatste 40 km gelopen. Heerlijk weer om naar Voorschoten te lopen en bij Vlietzicht een bakkie te doen (oké…met appeltaart, maar die loop ik er wel weer af, hahahahahaha)

Je vraagt je misschien af, werk je nog wel…..jazeker!! Van de week is onze ene winkel verhuisd naar het centrum.  Wat een gekkenhuis!!! Maar wat vind ik dat fijn!! We zijn goed van start gegaan en iedereen is laaiend enthousiast. Wat is er fijner dan met plezier te werken. Uh….wandelen 🙂

Tot snel weer!
Dikke kus!
Yvon

Ps. Wat blijft rolstoelduwen voor de Zonnebloem toch heerlijk om te doen!