Niet uit te leggen……

Lieve allemaal,

Waar kan ik zo naar uitkijken, waar krijg ik zoveel energie van, waar hou ik van, waar zijn zoveel lieve “oude”en nieuwe vrienden, waar kan ik heerlijk mezelf zijn…….
Inderdaad, de Nijmeegse 4 daagse!! Wim en ik hebben het weer gehaald!!
Het is alleen aan niemand uit te leggen wat voor een gevoel het is. Alleen degene die het mee hebben gemaakt kunnen het begrijpen. In Luxemburg nog…ik sprak met een wandelaar over de 4 daagse en hij krijgt tranen in zijn ogen.  Ik word altijd emotioneel als ik er aan denk, zei hij.  Ik begrijp dat wel. Het doet zoveel met je. De verhalen van mensen waarmee je loopt, de blije gezichten van als ze het gehaald hebben, de heerlijke sfeer van met elkaar.

Het is gewoon 1 grote familie. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar. Al moeten mijn voeten en scheenbeen er nu even niet aan denken 🙂
Die hebben wel een optater gehad. En dat is niet door het lopen, maar door het dansen. Iedere dag als we over de finish kwamen, haalden we een biertje en gingen we naar “onze” bank. Daar zaten vaak Jan, Robin en Jeroen al (zij lopen de 50km). Na een kwartiertje zitten en na het beantwoorden van app-jes, ging ik al wat dansen. Iemand moet de eerste zijn (zegt ze blufferig). Ik hou er gewoon van. En daarnaast…het is goed voor je spieren.  En dat we dan vaak bleven tot de avond….ja ach, het is maar 1 keer feest. Dat er vaak iemand naar mij toekwam die zei, jij loopt de 40 he? Jij kan toch makkelijk de 50 km lopen als ik jou zo zie dansen? Ja, wellicht. Maar als het niet hoeft, waarom zou ik dan?  Ik ga eigenlijk meer voor het feesten. Als ik zo sta te dansen en er loopt iemand voorbij die net binnen is, vraag ik hoe het is gegaan. Je krijgt dan van die geweldige verhalen, zo bijzonder! Op een gegeven moment ken je zoveel mensen en hoop je ieder jaar weer dat je ze tegenkomt. Zo van…weet je nog vorig jaar?

Annemiek met wie ik in Luxemburg liep, had dinsdag een begrafenis en ik had haar dus nog niet gezien. Woensdag komt ze de wedren oplopen en we rennen op elkaar af en vliegen elkaar in de armen. Dat was gewoon een beetje emotioneel.  Samen zagen we ook lopers uit Luxemburg. Dat je elkaar dan ziet tussen die 45.000 wandelaars. Is toch best bizar? Annemiek zei dat het leuk zou zijn als we elkaar onderweg met het lopen zouden tegenkomen. Je kunt me morgen herkennen aan een wit shirt van de RDW. Waarop Kees vroeg…en jij Yvon? Ik zei, ik weet het nog niet. Mijn hele koffer zit vol en dat wat ik ’s avonds klaarleg, hoeft nog niet hetgeen te zijn wat ik ook echt aan trek. Ik kan gerust ’s ochtends nog 3x wisselen.  Yvon, Yvon…het is geen modeshow! “Oh nee Kees?” en we liggen in een deuk.
Laten we elkaar de dagen erop ook tijdens het wandelen tegenkomen.  Zo leuk!! Ook hoorde ik van langs het parcours ineens….”hey, loop je alleen” . Dus ik heel blond…ja, loop je mee? Waar is ze dan?….Ik kijk even goed, is het een loper uit Luxemburg die dus Annemiek miste. Dus ik roep naar hem….oh Luxemburg!!! En ik wijs dat ze er nog aan komt.  Zo grappig.
En dat ik langs het parcours een paar keer “danseres!” hoorde roepen en ze erachter zei…”je mag zo weer”, dacht ik in eerste instantie dat het mijn dansen tijdens het lopen was. Maar toen ik het de dag erna weer hoorde, toen begreep ik dat ze bedoelde op de wedren. En op de laatste dag komt er iemand op de wedren naar mij toe en zei, “ik zei steeds danseres tegen je”. Wat leuk om je te zien swingen en genieten! Wat vond ik dat ontzettend leuk!! Ze kwam haar man aanmoedigen en met hem en zijn maat Martin, die ik dan weer ken, waren Wim en ik opgelopen. Wat een kleine wereld!!

En dan is er nog een heel belangrijk onderdeel…..de slaapplek. Wat hebben wij het fantastisch bij onze lieve vrienden. De verzorging (soepje, fruitje, lief briefje bij het ontbijt, snoepjes op ons kussen, het voeten bad) , de gezelligheid, de etentjes, de stad in met elkaar…..alles is top! Mede daardoor kunnen wij de 4 daagse uitlopen. Het zijn schatten!!

Wat ik tot slot nog wil zeggen….ga eens nadenken over het lopen van de 4 daagse. Je krijgt er een boost van!! Een aanrader voor iedereen!!

Zo en dan gaan we weer over tot de orde van de dag. Er moet ook weer gewerkt worden.. Geen punt als je het naar je zin hebt!! 🙂

Geniet van het mooie weer!
Liefs,
Yvon.

Probeer wel in beeld te komen , wordt er door het thuisfront gevraagd…