Weer uit eten…….ach we wandelen het er wel weer af :)

Lieve allemaal,

Toch niet te geloven….zitten we gewoon alweer in de laatste maand van het jaar, En ook die vliegt altijd zo snel voorbij.  Soms is het niet bij te houden. Maar zolang je alles bewust meemaakt en geniet van alles om je heen, kijk je er gewoon blij en tevreden op terug.

Wim en ik zijn (zoals jullie weten) vorig jaar aan het Pieterpad begonnen. Zo af en toe pakken we wat etappes. Op een vrijdagavond (na mijn werk) zijn we naar Emmen gereden, waar we een B&B geboekt hadden. Daar konden we ’s morgens na een vroeg ontbijtje om 7 uur naar het busstation rijden, waar we op de bus naar Schoonloo  reden. Vanaf daar konden we de tocht naar Sleen lopen en erachter aan gelijk van Sleen naar Coevorden. Wat een mooie tocht!!  We waren duidelijk nog in Drenthe met wat hunebedden hier en daar. En dat alles met die mooie herfstkleuren!!! Wat is dat genieten!

Paddenstoelen all over the place, je blijft foto s maken. Na flink wat kilometers, moet er ook aan de inwendige mens worden gedacht.

We kwamen uit bij een restaurant waar we heel riant konden zitten, de muziek erg aangenaam was en het eten top! Het klopte allemaal. Ik had er nog wel langer willen blijven. Maar we moesten door, op naar Coevorden.  Onderweg monument waar bemanning van een  vliegtuigje werden herdacht die gecrasht waren. Dat was indrukwekkend. Ook mooi zulke dingen erbij onderweg,….. Fijn ook dat er zoveel wegwijzers zijn die de route wijzen. De een nog leuker dan de andere. Zeker als er een wegomleiding is. We kwamen bij een rotonde waar 3 ganzen op stonden. Leuke beelden om aan te tonen dat we in Coevorden waren.  Op naar de trein die ons weer naar onze auto zou brengen en van daaruit weer naar Coevorden , naar ons hotel. Wat een heerlijk overnachtingsadres!! Lekker gegeten, heerlijk geslapen en na een fantastisch ontbijt gingen we weer op pad, op naar Harderberg.  Op zondag is het altijd een uitdaging om s morgens een bakkie koffie te scoren. Maar laten we nu onderweg zo n lekker plekje vinden om koffie met appeltaart te nuttigen. En eigenlijk heb ik nog nooit zo n lekkere appeltaart gegeten.  Helemaal top! Aangekomen in Harderberg hebben we de trein genomen (hij reed wel voor onze neus weg en moesten een half uur wachten) naar Coevorden.  Wat waren het heerlijke wandeldagen. Op naar etappe 9. Aansluitend naar Theo en Ilse gereden om met elkaar te eten en na daar geslapen te hebben zijn we richting Holten gegaan waar we met het gezin een midweek zouden vertoeven, nog omdat we 1 sept 30 jaar getrouwd waren.  Zo gezellig met z n allen in een heerlijk huisje in de bossen. Die kleine meid die zoveel plezier brengt, heerlijk gewoon! Naar Hellendoorn geweest, op de Holterberg een wandeling en vooral veel spelletjes gedaan en verschrikkelijk gelachen. Zo n weekje zou ik wel ieder jaar willen.
Wim en ik hebben de week erna een ronde gewandeld en kwamen in Nootdorp bij de kerk waar we getrouwd zijn. Alweer 30 jaar geleden!!

Ook nog een weekend bij Olga geweest. We hadden geweldig weer en hebben dan ook lekker wat terrasjes gepakt.
De week erna een feestje van 2 bekenden die 60 jaar werden. Wel grappig hoe we hier terecht kwamen…..In de winkel kwamen 2 kennissen vragen of ik op hun verjaardag wilden komen, omdat ik zo van dansen hou. Als ik mijn man mag meenemen, dan kom ik graag.
Dat was een gezellig avondje en we hebben tot half 4 op de dansvloer gestaan.

Met Hans heb ik ook nog afgesproken om te wandelen. Dat we altijd in Wassenaar uitkomen is geen straf. Zo lekker om daar in het restaurant te lunchen en lekker bij te kletsen. Fantastisch onze vriendschap, ik geniet ervan .
Mariska, mijn vriendin uit Ootmarsum, kwam ook nog een avondje een bakkie koffie drinken…….., maar dat bleef niet bij een bakkie, dat werd nachtwerk. Was super gezellig!

Na een opname van Paul de Leeuw z’n nummer 1 show, wat ik niet echt bijzonder vond, gingen we de volgde dag meedoen aan happen en stappen. We begonnen bij Tout le Monde met het voorafje. (hier zaten we braaf te wachten om aan te vallen) Errrrug lekker! Daarna een soepje bij de drie Heeren. Heerlijk! Bij de Guyter hadden we het hoofdgerecht. Nou dat was een topper!!! Tot slot een toetje bij Brocante. Dat was een fantastische afsluiter! Na een bak koffie daar, gingen we terug naar de Guyter, daar was aansluitend nog de Beaujolais avond. De super avond!!

Vorige week gelopen met Joke, mijn wandelmaatje. We begonnen met een lunch bij Tante  Boefie, dat was niet veel. Het lopen was heerlijk zo in de kou met een zonnetje. Bij de Soete Suykerbol hebben we onszelf getrakteerd op een wijntje. En omdat Wim en ik een paar weken geleden bij Joke en Joop hebben gegeten (Joop is kok bij vd Valk), komen ze volgende week bij ons eten. Zo n leuk stel en zo fijn dat we dezelfde dingen leuk vinden.

En ja dan zijn Wim en ik afgelopen weekend nog in Beekbergen beland waar we samen met Victor en Astrid avondvullend hebben gegeten in een geweldig restaurant. We hebben zoveel gegeten! Vooral mijn toetje was mega, dat had eigenlijk voor ons 4en kunnen zijn,  Het was ook weer zo n geslaagde avond! En dat je dan na een hotelovernachting toch weer zo n trek hebt in het ontbijt……gewoon omdat het kan, haha Na het ontbijt op naar Ruurlo, de midwinterhoorntocht lopen. Alleen, het was zo mistig 🙁 En we kwamen voor de mooie omgeving, wat jammer. Maar hoe bizar….toen we de tocht begonnen klaarde het helemaal op, de zon kwam door en het was zo mooi. De hoornblazers die naar elkaar toe aan het blazen waren, de glühwein op de ene hoek, de warme chocolademelk op de andere hoek, we hebben genoten.

Ook zit ik nog wel een beetje te tobben met mijn gezondheid. Heb van die rare dingen. Vorige week had ik ineens een hele blauwe vinger. Geen oorzaak , helemaal niks. Dokter stond voor een raadsel. Na 4/5 dagen was het weer over. Ook bij de dermatoloog geweest, want ik heb een eczeemplek in mijn nek., eigenlijk al heel lang. Van mijn dokter zalf gekregen, maar daar ging het niet van weg. Nu een crème van de dermatoloog en na een week was de plek foetsie. Maar omdat ik blijf kwakkelen met overal ontstekinkjes, van de week naar de natuurarts,  We gaan het wel horen.
Als ik al die leuke dingen die ik hierboven heb geschreven mag en kan blijven doen, mag ik niet klagen. Dat doe ik dus ook maar niet.

Allemaal een hele fijne decembermaand!

Liefs,
Yvon.
En ja hoor….ik mocht weer!!!