Buitengewoon!

 

Lieve allemaal,

Allereerst zal ik jullie nog even vertellen over de laatste figuratieklussen. Wim en ik mochten figureren in de (nu al niet meer) nieuwe videoclip van Frans Duyts. Wat was dat leuk!! We moesten alleen maar dansen en gezellig doen in een kroeg. Nou, dat is voor ons niet zo moeilijk, haha..  Het nummer “de koning van de kroeg” moest een carnavals hit worden, Dat is niet helemaal gelukt, maar het was wel super leuk om te doen! Een wat een toffe vent is die Frans. Hij schonk gretig van “zijn” Wodka. Een Wodka met karamel  (boterbabbelaar) smaak, die hij importeerde. Daar zei ik geen nee tegen! Het is dat Wim nog naar huis moest rijden……Dus hebben we maar een fles gekocht.  Gevaarlijk spul.
Ook mocht ik meewerken aan een AH commercial. Als ik in beeld ben, dan is het ook alleen maar mijn rug, haha.. maar het was een hele leuke dag en daar gaat het om.  Voor een ander casting bureau  mocht ik op het strand een fotoshoot doen.  Een heel fijn team en een hele leuke opdracht! Zo top deze krenten in de pap. Mooie momenten. Helaas heb ik ook opdrachten moeten afzeggen…..

Verder moeten  we er mee  leren omgaan dat alles anders is nu met Corona.
Het lukt ons aardig moet ik zeggen. Het is allemaal wat relaxter en dat voelt eigenlijk best goed. Het fijne is dat we nog naar buiten mogen en ja, laat dat nou mijn hobby zijn. De wandelschoenen aan en de natuur in. Fantastisch!!

En de laatste weekenden hebben Wim en ik dat dan ook gedaan. Tochten lopen op de Veluwe met die mooie herfstkleuren. Wim heeft een app op zijn mobiel gezet en daar staan geweldige tochten op van iemand die veel wandelt. Dat zijn dan paden die je zelf niet zo snel zal lopen en dus kom je ook bijna geen mens tegen. Beterrr!! Zo waren we op zaterdag richting de Veluwe gegaan voor een tocht en aansluitend zouden we bij Vis en As eten en slapen. Dus lagen er voor As al een bosje chrysanten in de auto. Misschien dat we wat takken uit het bos mee konden nemen. Wie weet….
Wat een prachtige tocht, met overal paddenstoelen en de zon die er op scheen. We hadden nog iets van 2 km  te gaan, toen ik erachter kwam dat ik nog geen takken had. Maar er lag genoeg en zo liep ik al snel met een soort van herfstboeket in mijn hand. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op!! “Wat een mooie takken”, “zo, jij haalt de herfst in huis”. en ook horen fluisteren (kijk, zij heeft mooie takken), een dame op de fiets “ik heb ze ook!!”…..echt grappig om te horen.  Komen er 2 oude mannen op de fiets en de ene zegt…”zo zo…,daar horen chrysanten bij!” Waarop ik zeg…,die liggen in de auto! Ha ha ha….
Wat super leuk zulke reacties!! Dus bij Vic en As aangekomen vertel ik het verhaal van de takken en ze moesten lachen. Maar toen As de bloemen in een vaas had gezet, zag ik wat de mensen onderweg ook al hadden gezien. Een prachtig boeket!! Astrid zei om het uur……, wat een mooi boeket, ik ben er zo blij mee!!
Klein gebaar, groot plezier!

Vorig weekend een hotelletje geboekt in Amersfoort. Die had ik nog gekregen van mijn werk en die was geldig tot eind van dit jaar. Dus zaterdag tassen gepakt en eerst een tocht gelopen rondom Leersum. Wat boften we met het weer! Heel wat mooie foto s kunnen maken. Toen we aankwamen in het hotel, hebben we onszelf eerst getrakteerd op een borrel met aansluitend ook nog (weliswaar in het hotel) uit eten geweest. Wat heerlijk dat het zo kan! De volgende dag de auto bij station Baarn neergezet en daar een tocht gewandeld. We waren blij dat we vroeg waren vertrokken, want het werd al snel aardig druk. Om 2 uur waren we terug bij het station en hebben een “koffie to go” genomen en in de koninklijke wachtruimte opgedronken. Dat had wel iets.

Ook kan ik jullie vertellen dat ik een nieuwe invulling in de week heb. Ik ben buddy geworden. Ik heb mezelf opgegeven, n.a.v. een stuk in de Telstar. Dit leek me een mooi netwerk, waar ik me graag bij wilde aansluiten. En zo kwam er iemand een praatje maken en al snel was ik ingeschreven. Een week of 3 geleden heb ik een training gevolgd over hoe je het beste een buddy kunt zijn en wat het inhoud. Een hele leerzame training. En wat ik zo bijzonder vond….er zat een jongen van 22 jaar die buddy van van een jongen van 11 jaar. Wat bijzonder om zijn verhalen te horen. Mooi dat er zoveel jonge mensen zich inzetten voor een ander. Er is voor mij inmiddels een maatje gevonden. Een oudere kwieke, wel eenzame dame. Ik ben al bij haar langs geweest. Het klikte al snel. Ze had het over…op mijn leeftijd…en ik zei dat ze mij hadden doorgegeven dat ze 90 jaar is. Waarop ik zeg, dat geloof ik niet. Nee, ik ben geen 90 zei ze….ik ben 93 jaar! Nee, dat kan gewoon niet!! Spijkerbroek, hip, kwiek, gezellig….zo wil ik ook wel oud worden. Wat een leuke vrouw! Over 2 weken ga ik haar weer opzoeken.

Verder is het zo fijn dat Fenne op donderdag komt. We zijn afgelopen donderdag naar Intratuin in Zevenhuizen geweest. Vroeg op pad en voor de drukte weer wegwezen. Ze vond het geweldig leuk en daar genieten wij dan ook weer van. Ik was er nog nooit geweest, maar wat mega groot daar. Je kijkt je ogen uit! Het leek af en toe de Efteling wel.  Prachtig!! Een leuk uitje.

En zo staat straks de maand december weer voor de deur. Voorbereidingen in volle gang. Heerlijke tijd met kadootjes en gedichten. Maar ook (als Wendy niet over tijd is) de geboorte van onze kleinzoon. Vol verwachting klopt mijn hart..

Geniet van de gezellige knusse sfeer die eraan zit te komen. Maak het gezellig met elkaar, lichtjes en  allemaal lekkere hapjes. Het feit dat je er met elkaar van kan genieten is het mooiste wat er is.

Liefs,
Yvon.
Ps. ook gezellig met Babs naar het theater geweest. 40 mensen in de zaal en netjes op afstand. Een top avond!