Eind goed, begin nog beter :)

Lieve allemaal,

Als eerste wil ik jullie allemaal een fantastisch, liefdevol en gezond nieuwjaar toewensen.  Maak plannen, dan kun je ergens naar uitkijken en naartoe werken. Voor mij werkt dat zo goed. Aan het begin van het jaar weten dat er iets staat te gebeuren, zo fijn!
De decembermaand is zo gezellig geweest! Met de kinderen en kleinkinderen hebben we Sinterklaas gevierd. Inmiddels zijn we met z’n 10-en, super leuk. Voor de kleintjes hadden we wat kado’s en met de rest hadden we lootjes getrokken. Daar moest dan wel een gedicht bij gemaakt worden. Dat was weer goed geslaagd!
Fenne die in februari 6 wordt, krijgt nu wel haar bedenkingen. over Sinterklaas.  Maar die spreekt ze uiteraard niet hardop uit…haha.

Met de collega’s zijn we uit eten geweest in Delft, bij Harry, een hele gezellige tent. Onze collega Ellen nam afscheid en dan is een etentje op z’n plaats. Super gezellig met elkaar. Jammer dat we maar met 5 waren, maar dat kon niet anders. Met de oudjaarborrel bij de 3 Heeren hebben we een borrel gedaan met elkaar. Alvast proosten op het nieuwe jaar. Fijn dat het zo goed klikt met mijn lieve collega’s.

Ook waren Wim en ik eerder in december een avondje bij de 3 Heeren. Onze vriend Joop moest zingen met het Shantykoor en vroeg of wij ook kwamen. Bij binnenkomst zat de sfeer er al goed in. En ook al is het niet helemaal ons genre, de mensen die er waren (allemaal Pijnacker-naren) zaten al flink mee te zingen. Wim en ik kunnen daar heerlijk van genieten.
Toen ze klaar waren met zingen kwam Joop naar ons toe met daarachter een ander koorlid. Ik zag het al, het was een oude achterbuur (toen nog) jongen van mij. Ha Gijs, zeg ik! Ha Yvon, zegt hij! Wat was dat leuk. Hij vroeg naar de broers en zussen en probeerde hun namen op te noemen. Dat lukte niet helemaal, maar al zo leuk om hem weer een keer te spreken. Dan krijgt zo’n avond een hele andere invulling.

Wim en ik zijn samen naar de kerstmarkt in Den Haag geweest. Op zich vind ik het niet zo n leuke kerstmarkt, maar ik had een uitnodiging van buddy netwerk. Zij stonden daar met een kraampje en ze wilden de vrijwilligers bedanken in de vorm van een attentie. Dat sla ik natuurlijk niet over. Wat jammer is….eenmaal op de Christmas Fair ging het regenen. En daarna nog ijzelen. Al met al toch het kerstsfeertje opgenomen en dat is altijd leuk.

Wim is met Vic het weekend voor kerst naar Duitsland geweest om te jagen en ik ben bij Astrid in Apeldoorn geweest. We zijn naar een ABBA Tribute band geweest. Alleen daar gingen we op de fiets naartoe en het was -8, gevoelstemperatuur nog kouder. Dus ik met een extra trui over mijn leuke colbert. Eenmaal daar moest ik me eerst ontdoen van alles en in de mouw van mijn jas doen. Snel een borrel erin en we kregen het al snel warm. Een gaaf concert met af en toe kerstnummers ertussendoor. Een geslaagde avond!
De volgende dag weer de fiets gepakt (het leek nog kouder!!!) en naar een bruine kroeg geweest. Daar een kop koffie met veel te veel lekkers erbij gegeten en weer terug gefietst. Een rondje zat er met deze kou echt niet in. Toen we terug waren kwamen Vic en Wim al snel thuis en aten we heerlijke zelfgemaakte erwtensoep. Een traktatie met dat koude weer. Daarna op huis aangegaan. We waren net op tijd thuis, want het begon al snel te ijzelen.
Heerlijk zo n weekend!!!

We hadden Fenne beloofd om voor de kerst nog naar de driesprong te gaan en dus hebben we haar van school gehaald en daar naartoe geweest. Het was heerlijk rustig rond etenstijd en ze keek haar ogen uit. Mooi om te zien die verwonderde blik.
De volgende dag had ik met Annemiek afgesproken, we zouden 25 km gaan lopen. Maar ’s morgens kreeg is een berichtje van haar, dat het weer niet echt denderend werd. Zij ging in de ochtend sporten, of ik dat niet erg vond. Dan zouden we een andere dag lopen. Tuurlijk vind ik dat niet erg. Ik ging hardlopen en na het douchen kon ik mooi naar zus Silvia. Zij was jarig geweest en vroeg mij voor een bakkie. Zit ik daar om half 11 lekker aan de taart en merk na een half uur dat ik iets van 20 aap-jes heb gemist. Ook is er 2x gebeld. Wat is dit??? Ik kijken en zie dat de appjes en belletjes  van Nathalie en een collega zijn. Yvon waar zit je???? Je moet allang de winkel open hebben….Oh ja, ik ben toch vrij vandaag??? Blijkt dat ik met mijn neus had gekeken, ik moest niet 3 dagen, maar 4 dagen werken die week. Stel dat ik een tocht aan het lopen was, dan was ik niet 1,2,3, terug geweest. Nu zat ik om de hoek koffie te drinken. Om kwart over 11 deed ik de sleutel in de winkeldeur. Vergeet ik helemaal dat het alarm eraf moet, dus je raadt het al….een hels kabaal van het alarm gaat af. Gelukkig was het zo verholpen, maar niet echt denderend om de werkdag zo te beginnen. Al met al een topdag qua omzet geworden en heeft de omzet er niet onder geleden gelukkig. Gebeurd me geen tweede keer denk ik.
Al met al heel druk geweest die laatste week voor kerst.

En ja, dan is het kerstavond. We zijn bij Joke en Joop geweest. Joop had weer heerlijke hapjes gemaakt.  Wat blijkt….ik begin ineens meerdere kaasjes lekker te vinden. Hij had op een stukje stokbrood uit de oven een plakje port salut gedaan en daarop cranberrycompote. Heerlijk!! Een avond om fijn de kerstdagen in te  luiden. 1ste kerstdag werd Jesse 2 jaar.  Wat een grote vent wordt het. Hij was dan ook echt jarig!! ’s Avonds hebben we bij ons met Jasper en Floor gegeten. Fijn om haar wat beter te leren kennen. We zaten tot half 1 ’s nachts aan tafel. Ik moet zeggen met wel heel wat likeurtjes om ons heen, je moet tenslotte alles proeven 🙂
2de kerstdag kwamen de kinderen en kleinkinderen brunchen. Ze hadden allemaal wat lekkers gemaakt. Zo fijn om de hele bubs aan tafel te hebben. Om een uur of 2 hebben we alles opgeruimd en hebben we een spelletje gedaan.  Zo gelachen met elkaar. ’s Avonds waren we samen en ook dat vond ik lekker. Een kerst met een gouden randje.

Dan alleen nog oud en nieuw en dan zit het erop. Van een “oude” buurvrouw kreeg ik een app-je of we oudjaarsavond thuis waren. Ze is altijd thuis geweest en de laatste jaren komen er 2 buurmannen en een onderbuurman bij haar. Daar was ze inmiddels klaar mee en wilde haar huis ontvluchten. Kom lekker bij ons Babs!! En samen met Carolien en Paul klikte het heel leuk en hebben we een gezellige (sjoel) avond gehad. Buiten naar het prachtige vuurwerk gekeken met een heerlijk glas champagne in de hand. Proost allemaal!!!! Op het nieuwe jaar!!

En het nieuwe jaar zijn we goed begonnen! De kinderen kwamen rond 3 uur en Ar en An  kwamen ’s avonds eten en dan zouden de kids weer weg zijn (haha).  Een fijne dag was het!
Afgelopen week zijn we onverwachts in het Circustheater geweest. Via de mail had ik hele goedkope kaarten voor Aladin. En zo zaten we op rij 6, te genieten van het spektakel.  Echt grandioos was het!!! Ik had me er geen voorstelling van gemaakt, maar dit had ik ook niet kunnen bedenken. Kom maar op met die goedkope theaterkaarten!!

De kerstballentocht mag ook niet ontbreken.

 

Die hebben we in de 2de week van de kerstvakantie gedaan. Veel te moeilijke vragen voor Fenne, maar de ballen zoeken is al leuk genoeg. En tussendoor bij het rieten dak koffie en appeltaart met slagroom daar doen wij het dan weer voor 🙂
En omdat we nog niet genoeg gelopen hadden, zijn we afgelopen zondag 25km gaan lopen bij de ijsvereniging in Nootdorp. Een hele leuke tocht met bij de finish een kop erwtensoep. En dat er daarbij ook nog een heerlijk zonnetje scheen, was een kadootje.

En dan nog een nieuwtje om dit verslag mee af te sluiten…Ron en Yara hebben een 4 kamerwoning in nieuw Waldeck in Den Haag. Wat ben ik blij voor ze.!!!!

En nu maar kijken wat het jaar nog meer in petto heeft voor ons en het gezin.
Tot de  volgende keer!!

Liefs,
Yvon.

Ps. Je vraagt je wel eens af….