In het moment….

Lieve allemaal,

Je hoort vaak van die wijze uitspraken….”Leef in het moment”!!
Ik ben erachter dat het zeker de moeite waard is en dat het er dan nog mooier op wordt. We razen met elkaar al overal voorbij, dat we nauwelijks het mooie zien.
Maar als je je er bewust van wordt, dan is dat zo n verrijking. Het is niet altijd eenvoudig, maar zeker het proberen waard.

Wim en ik hebben al weer hele mooie tochten gelopen. We maken er vaak een weekendje weg van. Limburg is dan wel onze favorieten provincie.  En dat het weer dan ook meezit, dat is dan mooi meegenomen.
En omdat we allebei  eindelijk nieuwe wandelschoenen hebben gevonden, moeten ze wel ingelopen worden. Ik kan zeggen dat het al aardig gelukt is en dat we nog geen blaar hebben gelopen.
In januari had Wim een weekendje weg geboekt, hij had mij niet verteld waar we heen gingen. We hadden 40 jaar verkering en dat moest gevierd worden!  Komen we zaterdag aan bij een prachtig kasteel in Tegelen. Een plaatje!! Bij  aanmelden kregen we de sleutel van het torenkamertje. Een mega kamer met een kingsize bed. Bizar gewoon!! ’s Avonds hebben we heerlijk culinair gegeten in de gewelfkamer van het kasteel. Zo bijzonder! De volgende dag hadden we ons aangemeld voor een wandeltocht daar in de buurt. Terwijl er overal regen was voorspeld, liepen wij in de volle zon. Een prachtige omgeving, het was zo genieten. En dan hadden we nog een dag! De maandag liepen we een happen en stappen-tocht in en om Valkenburg (gekregen van Ed en Wen). We starten met koffie en vlaai en dan heb je nog geen meter gelopen, haha. Halverwege een heerlijk soepje in een gezellig cafeetje en  aan het eind nog een gevulde plank met van alles wat. En omdat we lekker hadden doorgelopen, net voor de bui binnen. Wat was dit een fantastisch weekend. Zo leuk, dat we afgelopen weekend de 2 daagse bloesemtocht in Banholt (bij Margraten) hebben gelopen. We sliepen in een Auberge  in België. Die had ik met googelen gevonden. Het was een schot in de roos! Zo’n leuk plaatsje, zo lieflijk!  We hebben lekker genoten van prachtige bloesems, terrasjes, mooie vergezichten en gezellige mensen ontmoet! Wat een feest om zulke weekendjes mee te maken.

 

Samen met mijn zussen, hebben we Dordrecht bezocht. Ik had bedacht om daar met de waterbus naar toe te gaan en een moordspeurtocht te doen. Ook dat werd een geslaagde dag met zn 4-en. Iedereen genoot ervan en we hebben afgesproken dat we jaarlijks een moord gaan oplossen  in een leuke plaats. Het mag geen verrassing zijn dat we de  moord hebben opgelost. 🙂

Fenne had op een vrijdag studiedag en kwam gezellig bij ons. Wat voor leuks gaan we doen?? Ik googelen en kwam op “Vlinders aan de Vliet” in Leidschendam. Het ging precies die vrijdag open. Dat was ook zo leuk!!! Fenne vond het geweldig! Het is kleinschalig, maar genoeg voor op zo’n dag. Nog even pannenkoeken maken en de dag kan niet meer stuk.

Omdat het zo heerlijk is om ergens naar toe te gaan, had ik in mijn hoofd om met Pasen naar Blijdorp te gaan. We zijn inmiddels met z’n 10-en en dus was ik blij dat het Kruidvat een hele leuke aanbieding had. Zelf wat lekkers voor de koffie en broodjes meenemen scheelt weer. We waren er om 9.15 en toen ik ’s middags op mijn horloge keek was het ineens 16.45. Nog een ijsje tot slot en daarna konden we allemaal met een blij gevoel naar huis.

1 avond in de week zit ik op walk-ilates. Up tempo lopen met oefeningen tussendoor. Wat hier zo fijn aan is, is dat het buiten is. En dat het ook nog een leuke groep dames is, is mooi meegenomen.

En dan ook nog af en toe een avondje Theater met Joke en een ladiesnight theateravond met collega’s of een wekelijks rond je met Carolien…het is allemaal leuk om te doen. Uit eten doen we niet zo snel meer, dan nodigen we liever iemand bij ons thuis uit om te komen eten. Zo blij dat Wim dan iets lekkers wil voorschotelen.

Dit was weer een kleine update.
Allemaal heerlijk genieten van het mooie weer wat vast en zeker gaat komen. En anders van pakken wat je pakken kan!!zon - Kant35B

Lieve groetjes,
Yvon.