Het moet zo zijn, geweldig!!

Lieve allemaal,

De zomer loopt op z’n eind.  Een zomer waar ik 8 weken achter elkaar vrij was. Wat een luxe!! Dat krijg je als je “in between jobs” zit Maar voordat ik ga vertellen wat ik ben gaan doen, wil ik jullie eerst vertellen over onze vakantie.
Wim en ik hadden de laatste weken van augustus een trail geboekt in Slovenië. 6 dagen achter elkaar lopen in de bergen en dan  eindigen in Italië. Maar omdat het een week voordat we weg gingen noodweer was geweest in Slovenië, namen we contact op of de trail nog begaanbaar en betrouwbaar was. Ja hoor, kregen we te horen, jullie kunnen hem gewoon lopen. Eenmaal bij de start en dus ook de briefing kregen we te horen dat er aanpassingen waren, omdat er bruggen weg waren geslagen door het noodweer en paden niet begaanbaar waren. Nou ja, dit is toch wel bizar. Maar ondanks dat begonnen we met vol goede moed.De eerste dag begon zonnig, een prachtige omgeving en we zaten er lekker in. Bij een alm hebben we ruim een uur gezeten voor de lunch en toen we daarna verder gingen bleek al gang dat dat te lang was geweest. Het werd heftig, ogen op de keien houden, de regen en onweer die losbarstte, en dus de wortels die glibberig werden. Onze gewrichten en spieren kregen het te voorduren. En we moesten echt doorlopen, want we zouden aan het eind naar ons hotel gebracht worden. Dat was maar net op tijd. We waren gesloopt…..hoe moet dat morgen als we weer moeten starten??? We waren er al snel uit dat we iedere morgen bij het ontbijt dingen voor de lunch mee zouden nemen. Het bleek namelijk dat we onderweg niet of nauwelijks tentjes/restaurantjes tegen zouden komen. Wonderbaarlijk genoeg liepen we  de volgende dag de benen weer een beetje soepel door flink door te stappen. Maar door de omleidingen bleek ook al gauw dat we dagelijks 5 km meer liepen. En dat door de bergen… We hebben dagelijks 8 tot 10 uur gelopen terwijl in de brochure 6 a 7 uur stond. De mooie foto s in de brochure waren plekken onderweg, maar dan moest je wel 2,5 km van de route af (en ook weer terug is dus 5 km extra) Dat ging echt niet. Dat was soms wel erg jammer. De een na laatste dag startte we met mega veel regen. Onderweg vroeg Wim…..”is het verstandig dat we doorlopen schat?” Ik begreep waarom hij het vroeg, dus gaf ik aan om naar de waterval te lopen en als het daar nog zou regenen dat we dan op handen en voeten weer terug zouden gaan. Maar het werd na een uur wat droger en we besloten door te lopen. De sfeer werd soms ook een beetje grimmig….dan zei Wim, nog 2 uur lopen denk ik  en dan zei ik een beetje geïrriteerd…hoe weet je dat nou??We waren er duidelijk klaar mee, haha. Ik kan jullie hierbij melden dat onze relatie wel goed zit. Als je zulke dagen hebt doorstaan, dan ben je geslaagd voor de relatietest . Niemand maakt ons wat, haha.
Maar goed, lang verhaal kort…als we dit van te voren geweten hadden, dan hadden we er niet aan begonnen. Wij dachten dat we aardig konden wandelen, maar deze bergen waren toch wel een differend cookie. Er waren andere wandelaars die na 1 dag al stopten, anderen die het ook zo mega heftig vonden en dat stelde ons gerust, het lag niet aan ons. Wij zeggen achteraf trots,  DAT HEBBEN WIJ MAAR MOOI GEDAAN!!!

Na de laatste dag werden we terug gebracht naar ons 1ste hotel, waar de auto stond. Daar begon de relax vakantie. Een zip-line van 4 km in 7 etappes. De langste etappe was 700 m en daar ging je 60km/pu. Wat was dat gaaf!!!!  Nog 2 dagen aan het strand gelegen en toch ook nog een kloof gelopen, een grot (adembenemend) bezocht en terrasjes gepakt in leuke plaatsjes.We hebben echt een hele fijne vakantie gehad, maar geef mij volgende keer maar Oostenrijk 🙂

Een paar dagen na de vakantie kon ik bij mijn nieuwe werk beginnen. Ik ga mensen met een beperking helpen met zelfstandig wonen. Het steunpunt zit 5 min bij mij vandaan en de bewoners wonen verspreid en die fiets ik af. Het is zo ontzettend leuk en gezellig!! Leuke jonge collega’s waarmee ik gelijk een klik heb. Maar wat zo fijn is, ik ben mijn eigen baas. Echt super!! Ik zeg nu vaak, die rotpakjes in de winkel worden ineens toppakjes!! Anders had ik deze switch nooit gemaakt.

 

Liefs van mij,
Yvon
P.s. gezellig etentje gehad met de DSVP dames