Vrij rustig…..

Hallootjes,

Het was een enigzins rustige week en het beviel me wel. Omdat er best aardig weer werd voorspeld voor maandag en dinsdag, begon het wel weer gelijk te kriebelen. Heb ik tijd om te wandelen???? Maandag lekker de tijd voor mezelf gehad en dus het huis onder handen genomen. ’s Middag me bij de kapper laten verwennen. Heerlijk zo’n hoofdmassage en dat getut aan je haar. Daarna bedacht dat ik dinsdagochtend op kraamvisite zou gaan. En dat kon ik mooi met wandelen combineren. Ik moest naar de Oude Leede en dat was een mooi stukje. Dus boots aan, muziek mee en de deur uit. Op de muziek van de Black Eyed Peas had ik al snel een flink tempo. Dan krijg ik onderweg gelijk reacties van “ga je niet te hard, je mag hier maar 30″of “moet je de trein halen?” Voor mij is dit een geweldig tempo. Toen ik bijna bij mijn adres was, bedacht ik me dat ik het huisnummer niet wist. Even sms-en dus en het bleek dat ik er al een heel stuk voorbij was (blond hè). Zo kon ik weer terug lopen en daar zag ik in de verte iemand op mij toe komen lopen. Eenmaal dichterbij dacht ik, dat lijkt wel…..Ja hoor, het was Irma!! Nou ja, we lijken wel zussen, ha ha. Lekker hè zo’n rondje maken en van die rode frisse konen krijgen. Volgende keer lopen we samen, oké! Leuk en wat een toeval. Als ik gelijk goed was gelopen had ik haar niet gezien. Iets later dan gepland kwam ik bij Arlette en Indy stond mij al op te wachten. Ze zei me dat haar kleine zusje Lois binnen was. Zo’n schattig lief ding en wat klein. Toch grappig hoe fijn dat voelt om zo’n kleintje vast te houden. Dat verleer je nooit.

Woensdagavond weer samen met mijn toneelvrienden geoefend. Tenminste nu lezen we alleen het stuk nog maar door. Zo kom je een beetje in je rol. En wat is het toch lachen geblazen. De tranen rolde over mijn wangen. Ik moet dingen zeggen die er op een bepaalde manier uitkomen en dat maakt het zo lachwekkend. Wat een rol heb ik zeg!!! En dan moeten we het straks ook nog gaan oefenen, dat wordt alleen maar erger volgens mij. Dan is het zo van, was het maar weer woensdagavond. Hopelijk maak ik jullie allemaal erg nieuwsgierig en komen jullie allemaal kijken. Al met al blijft het amateurtoneel, geweldig leuk!

Donderdag gewerkt en het was rustig in de winkel. Daarentegen was het vrijdag mega druk en konden we het gewoon niet aanlopen. Dat is heerlijk hoor, maar je wilt iedereen helpen en dat gaat dan gewoon niet. Daarnaast wilde ik met Madelon nog het een en ander doornemen, want ze zou op wintersportvakantie gaan. We hebben het een en ander doorgesproken en dat gaat goedkomen. Laat ze maar lekker even bijkomen van alle choas en heerlijk skieen, dat verdiend ze.
Snel naar huis om te eten, de vaat doen en naar de kids van Point. Wat hebben we een gezellige avond gehad. Limbodansen onder een bezemsteel door, wie houdt met gestrekte arm zo lang mogelijk een barkruk hoog, planking op een barkruk en nog meer. Tot slot dierengeluidenspel met een motormuis (piep piep wroem), een giraf (??) en een homouil (joehoe!!), heerlijk gelachen.

Zaterdag stond ik met Anthonie en Thijs in de winkel en ik zei tegen de jongens, volgens mij wordt het druk. En het werd druk, niet normaal. We bleven lopen en het ging super zo samen met de jongens. Echt een fijne zaterdag, maar wel slopend. ’s Avonds was ik alleen thuis. Jasper had een feestje, Ronnie moest werken, Edwin was bij zijn vriendin en Wim was een paar dagen gaan jagen. Heerlijk zo’n rustige avond. Kussens op de bank, liggen, relaxen. Ik sms Wilma nog even dat we elkaar de volgende dag om 10 uur zouden zien voor een tocht. Maar toen ik zondag wakker werd, was ik gammel en kon ik mijn bed niet uitkomen. Oh nee hè!! Ik moest Wilma afzeggen, zo niets voor mij. Helaas, maar het is niet anders. Zo zaten we om 11 uur aan het ontbijt met z’n 4-en. Ook wel lekker hoor moet ik zeggen. En omdat Wendy moest werken kwam Edwin op dat moment thuis. Effe een bakkie thee meedrinken. Gezellig zo met elkaar, heel wat waard. Na de middag ging het wel weer, wellicht waren het opstart problemen of heb ik gewoon even iets meer rust nodig. Het lichaam geeft het aan en de laatste tijd luister ik er meer naar.
Wel ’s middags even naar mijn schoonouders geweest en daarna door naar kennissen die verhuist waren. We zouden maar eventjes gaan, maar dat werd toch iets langer. Er werd van het thuisfront al een sms gestuurd, of ze aan het eten moesten beginnen. Nee nee, we komen eraan.  Zo waren we nog wel op tijd thuis om aan onze zondagavond-filmavond te beginnen.
Zo, en nu voorbereiden voor een drukke week. De hele week mag ik aan de bak. Toch moet ik ergens een gaatje vinden om erwtensoep te maken. Want als ik het zo bekijk, zitten we het volgend weekend met z’n allen voor de buis te kijken naar een Elfstedentocht. En als het niet zo is, dan smaakt het sowieso lekker als het zo koud wordt. Kruip allemaal lekker dicht tegen elkaar aan en wens ik jullie een gezellige winterse week. Voorzichtig allemaal!!!

Dikke kus,
Yvon.

Ps1 Leuke beeldjes zie je toch onderweg!!
Ps2 Wil je een leuk zelfgemaakt filmpje van Jasper zien? Een opdracht voor school, even Apeldoorn bellen. http://www.youtube.com/watch?v=2dxq0IkRP7I